اگر احساس جوانی کنید، مغزتان کندتر از دیگران پیر می شود

با وجود اینکه سن و سال همه بالاتر می رود، اما همه احساس پیری نمی کنند. تحقیقات نشان می دهند که احساس جوانی می تواند نشانه سن مغز باشد. محققان با بررسی اسکن های مغزی دریافتند که افراد سالمندی که احساس می کنند جوانتر از سن خود هستند، کمتر علائم پیری در مغز را نشان می دهند.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، ما اگرچه پیری را یک فرآیند ثابت می دانیم که در آن جسم و روان به صورت پیوسته در حال تغییر هستند، اما سال های گذران عمر بر افراد گوناگون تاثیرهای متفاوتی می گذارند. این پدیده که آن را سن ذهنی می خوانیم، بین افراد مختلف فرق می کند و عده ای خود را جوانتر و عده ای خود را پیرتر از سن شناسنامه ای شان می دانند. اما آیا سن ذهنی تنها یک احساس یا باور است یا واقعاً روی روند پیر شدن بدن تاثیر می گذارد؟

حقیقتاً چرا عده ای از مردم خود را جوانتر یا پیرتر از سن شناسنامه شان می دانند؟ از جمله علل آن می توان به شرایط افسردگی، تفاوت های شخصیتی یا وضعیت سلامتی افراد اشاره کرد. مردم با افزایش سن، اختلالات ادراکی متفاوتی را تجربه می کنند. در واقع مغز تغییراتی مرتبط با سن و سال را از خود نشان می دهد که نمایانگر افت سلامت اعصاب و کاهش حجم ماده خاکستری آن است.

تحقیقات نشان می دهند افرادی که خود را جوانتر از سن واقعی شان می دانند، در تست های حافظه عملکرد بهتری از خود نشان می دهند و کمتر علائم افسردگی دارند؛ همچنین حجم ماده خاکستری در نقاط کلیدی مغز آنها بیشتر است. این افراد ویژگی های ساختاری مغز یک فرد جوان را دارند و مهم تر اینکه این تفاوت حتی در کنار فاکتورهای احتمالی دیگر مانند سلامت شخصیتی، افسردگی یا عملکرد ارادی آنها همچنان شَدید است.

این احتمال وجود دارد که این گروه از افراد به دلیل احساس جوانی زندگی فعال تری از نظر جسمی و روانی دارند که خود این فعالیت موجب بهبود سلامت مغز می شود. اگر شخصی احساس می کند از سن واقعی اش پیرتر است، باید در سبک زندگی، عادت ها و فعالیت های خود که منجر به پیر شدن مغز می شوند، تجدیدنظر کند.

با این وجود، در حال حاضر محققان به درستی نمی دانند آیا ویژگی های مغزی مستقیماً مسئول خلق سن ذهنی هستند یا نه و مطالعات بلندمدت بیشتری لازم است تا این ارتباط کشف شود.

منابع

خبر علمی «اگر احساس جوانی کنید، مغزتان کندتر از دیگران پیر می شود» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به ScienceDaily و مجله موفقیت، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا