مصرف اسفناج می تواند فضانوردان را از بیماری های ناشی از تابش محافظت کند
یکی از بزرگترین چالش ها برای فرستادن فضانوردان به سفرهای دور و دراز فضایی، بیماری ها و مشکلات جسمی است که فضانوردان ممکن است با آنها مواجه شوند. اما پژوهشگران دانشگان لایدن می گویند که مصرف اسفناج می تواند ریسک این بیماری ها را کاهش دهد.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، در فضا دیگر از جو و میدان مغناطیسی زمین خبری نیست که از فضانوردان در برابر پرتوهای پُر انرژی خورشید محافظت کند. این پرتوها می توانند باعث بروز سرطان و بیماری های قلبی و عروقی در مسافران فضا شوند. گروه پژوهشی لایدن برای سنجش میزان خطر پرتوها روی سلامت قلب و راه های پیشگیری از آن، به بررسی بدن بیماران سرطانی پرداختند که از پرتو درمانی استفاده می کردند. آنها در بررسی متوجه شدند که پرتو باعث ضخیم شدن بافت قلب و همینطور بالا رفتن سطح کلسترول خون می شود. دو موردی که می تواند به ایست قلبی و سکته بینجامد.
گروه پژوهشی سپس عواملی را مطالعه کردند که می توانستند مانع از بروز عوارض پرتوها بر بدن شوند. در این مطالعه که شامل مطالعه رژیم غذایی و انواع داروها بود، پژوهشگران دریافتند که مواد غذایی با آنتی اکسیدان بسیار بالا اثری آشکار در کم کردن این عوارض دارند. اسفناج، چغندر و گوجه فرنگی از جمله این مواد غذایی هستند.
این پژوهش هنوز در مراحل ابتدایی است و پژوهشگران می گویند که برای بررسی کامل اثر پرتو بر بدن، باید بافت های انسانی را پرورش داده و دقیق تر آزمایش کنند.
منابع
خبر علمی «مصرف اسفناج می تواند فضانوردان را از بیماری های ناشی از تابش محافظت کند» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به Science Focus و مجله دانستنیها، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.