بیدهای ناشنوا مقیاس های حذف صدا را برای فرار از شکارچیان تکامل بخشیدند
خفاش ها با انتشار امواج فراصوت (بسامد بالاتر از محدوده شنوایی انسان) و پردازش پژواک آنها می توانند حشرات را با دقتی مثال زدنی در هوا شکار کنند اما همه حشرات در برابر این روش بی دفاع نیستند.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، بسیاری از حشرات می توانند صدای خفاش را از فاصله قابل توجهی بشنوند و پیش از رسیدن شکارچی فرار کنند اما گونه های ناشنوای بید از روش دیگری برای پنهان ماندن از خفاش ها استفاده می کنند.
پژوهشگران به تازگی متوجه شده اند که این بیدها، پولک های ویژه ای روی بدن خود دارند که امواج صوتی را جذب می کنند و به این ترتیب همانند هواپیماهای پنهانکار، در برابر رادار خفاش ها استتار می کنند.
دانشمندان دانشگاه بریستول با استفاده از میکروسکوپ الکترونی پویشی (SEM)، فلس های سینه چهار گونه بید ناشنوا را بررسی کردند و همان ابتدا متوجه شباهت این فلس ها با ساختار الیاف های بکار رفته در مواد عایق صوتی شدند. آزمایش های بیشتر نشان داد که این فلس ها تا 85 درصد از انرژی صوتی ورودی را جذب می کنند و بنابراین، خفاش مجبور است به فاصله بسیار نزدیکتری از این بیدهای ناشنوا برسد تا آنها را تشخیص دهد.
منابع
خبر علمی «بیدهای ناشنوا مقیاس های حذف صدا را برای فرار از شکارچیان تکامل بخشیدند» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به University of Bristol و مجله دانستنیها، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.