با خطرات رژیم موز آشنا شوید

در رژیم سه روزه موز، افراد باید چهار موز را با سه لیوان شیر (ترجیحاً کم چرب) به صورت جدا جدا میل کنند. به عنوان مثال صبح یک لیوان از آن را میل کنند، و به ترتیب ظهر و شب هم یک لیوان دیگر بخورند. این، دست فرد است که این سه لیوان شیر و چهار موز را چه زمانی مصرف کند.

برخی بر این عقیده هستند که با گرفتن این رژیم، طی سه روز سه کیلو از وزن افراد کاهش پیدا می کند. اما آیا این رژیم غیر از کاهش وزن، فایده دیگری هم به همراه دارد؟ ما می دانیم که موز دارای خواص بی شماری است اما آیا افراط در خوردن موز مشکل ساز نمی شود؟

بله مشکل ایجاد می کند و در این مقاله شما می توانید بطور کامل با خطرات رژیم موز آشنا شوید.

موز فیبر بسیار بالایی دارد. همچنین گلوکز خوبی دارد که به عنوان منبع قندی محسوب می شود. موز کالری مناسبی دارد و انرژی زا است، پتاسیم بسیار بالایی دارد و به دلیل رنگ زرد آن غنی از ویتامین آ (A) و سایر ویتامین ها و املاح است. همچنین سیستم ایمنی بدن را بالا می برد. با این حال فراموش نکنید که با مصرف سه روزه موز به صورت افراطی سیستم ایمنی بدن شما افزایش پیدا نمی کند، بلکه نیاز است به صورت روتین و با برنامه منظم این میوه مقوی در برنامه غذایی روزانه افراد گنجانده شود.

موز ترکیب فوق العاده ای از لحاظ ماده غذایی دارد اما تمام این مزایا باعث نمی شود که افراد از رژیم سه روزه موز تبعیت کنند، چرا که بدن به سایر مواد غذایی هم نیاز دارد.

ممکن است افرادی که از بیماری زمینه ای خاصی رنج نمی برند از این رژیم برای یکبار پیروی کرده و حالا ادعا داشته باشند که بعد از سه روز هیچ مشکل خاصی، سلامت آنها را تهدید نکرده است. اما نکته قابل توجه این است که شاید با یک یا دو بار پیروی از این نوع رژیم ها بخصوص رژیم سه روزه موز، با مشکلی جدی مواجه نشوید اما باید دقت کرد که این کاهش وزن در مدت سه روز واقعی نیست و بیشتر ناشی از کاهش آب بدن است. البته ناگفته نماند که ممکن است حدود یک تا یک و نیم کیلوگرم هم کاهش وزن واقعی باشد که این کاهش وزن ناشی از مصرف بسیار کم کالری در یک مدت مشخص است. بنابراین اگر بعد از سه روز دوباره به روند قبلی خورد و خوراک برگردیم این کاهش وزن اصلاً یک کاهش وزن ثابت و پایدار نخواهد بود و بلافاصله قابل برگشت است.

به این ترتیب رژیم موز، برای چه افرادی تجویز می شود؟

گاهی اوقات بر اثر پیروی از رژیم های بلندمدت زیر نظر پزشک تغذیه، ممکن است بدن فرد نسبت به رژیم غذایی مقاوم شده باشد و کاهش وزن مطلوبی را به دنبال نداشته باشد. برخی اوقات بنا به صلاحدید و تجویز پزشک برای مدت دو تا سه روز رژیم های این چنینی تجویز می شود که معروف به رژیم های شوک هستند تا بدن بتواند مجدد کاهش وزن داشته باشد. اما نکته ای که باید به آن اشاره شود این است که این نوع رژیم ها حتماً باید زیر نظر پزشک متخصص اجرا شوند چون گاهی اوقات پزشک اجرای این رژیم ها را برای برخی افراد بنا به شرایط فیزیکی فرد ممنوع اعلام می کند.

رژیم موز برای چه افرادی ممنوع است؟

رژیم شیر و موز برای افرادی که مشکل کلیه یا دیابت یا فشار خون دارند، اصلاً توصیه نمی شود. چون ممکن است وضعیت بدن آنها را بد یا دچار اختلال کند. حتی احتمال دارد با افت شَدید فشار و قند مواجه شوند و علت این مشکلات کم بودن میزان کالری در این رژیم غذایی است. به علاوه افراد عادی که از این رژیم پیروی می کنند به محض اینکه با علائمی همچون سرگیجه، تعریق زیاد، افت قند، حالت تهوع یا موارد مشابه اینها مواجه شدند باید بلافاصله از ادامه دادن این رژیم خودداری کنند.

آیا رژیم سه روزه موز، همان رژیم موز ژاپنی است؟

خیر، این دو رژیم با یکدیگر فرق دارند. در رژیم موز ژاپنی از 8 شب تا 8 صبح نباید چیزی خورده شود و 8 یا 9 صبح باید ابتدا یک لیوان آب ولرم نوشید، سپس بعد از یک ساعت یک موز میل کنید. اگر دیدید هنوز گرسنه هستید، نیم ساعت بعد یک موز دیگر بخورید و برای ناهار و شام هر غذایی که دوست دارید به جزء پسته، لبنیات پُر چرب و بستنی میل کنید.

بطورکلی این دسته از رژیم ها بخصوص رژیم سه روزه موز جزء رژیم های اصولی نبوده چرا که در استانداردهای تغذیه گنجانده نمی شوند. استاندارد از نظر تغذیه این است که رژیمی به فرد داده شود که تمام گروه های مواد غذایی را به نسبت های مشخص داشته باشد و استانداردترین میزان کاهش وزن یک کیلوگرم در هفته است. سلامتی شما آرزوی ما است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «با خطرات رژیم موز آشنا شوید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مصاحبه با دکتر هانیه جباریان – مشاور تغذیه و رژیم درمانی – توسط رزیتا اشتری از مجله سیب سبز، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا