با کنفوسیوس آشنا شویم

کنفوسیوس متفکر و فیلسوف نامدار چینی بود که بین سال های 551 الی 479 قبل از میلاد می زیست. نام او در زبان چینی «کونگ فو تسه» بود؛ ولی مبلغان مسیحی به او کنفوسیوس می گفتند.

کنفوسیوس در ایالت لو واقع در شمال شرقی چین در خانواده ای متوسط چشم به جهان گشود. او والدینش را در کودکی از دست داد و در فقر و تنگدستی بزرگ شد. کنفوسیوس در 19 سالگی به عنوان انباردار غلات در لو استخدام شد و ازدواج کرد. اکثر مردم ایالات لو فقیر بودند و دولت هیچ توجهی به آنها نداشت. قانون توسط زمینداران و حاکمان ثروتمندی اجرا می شد که همگی فاسد و رشوه خوار بودند.

کنفوسیوس در سال 484 قبل از میلاد در حالی که از طرز حکومت و ظلمی که به مردم می شد به ستوه آمده بود، ایالت لو را ترک کرد و به ایالت دیگری رفت. او در 22 سالگی مدرسه ای تاسیس کرد که در آن، آنچه را که تا آن زمان از کتب قدیمی چینی آموخته بود تدریس می کرد.

کنفوسیوس به شاگردانش اصول اخلاقی، درستی، رفتار انسانی و اصول حکومت کردن بر اساس عدالت را می آموخت. او همواره بر این نکته تاکید داشت که دیگران را نیز همانند خود دوست داشته باشید و آنچه را که بر خود روا نمی دانید برای دیگران نیز روا ندانید.

کنفوسیوس پس از بازگشت به لو از جانب حاکم این ایالت به وزارت منصوب شد. او ایالت را در دوره وزارتش از دزدان و اشرار پاکسازی کرد، مالیات ها را کاهش داد و اوضاع زندگی مردم را بهبود بخشید. کنفوسیوس تمامی سعی خود را بکار برد تا فساد و بدی را که در تمام شاخه های زندگی اجتماعی نفوذ کرده بود، ریشه کن کند، ولی طولی نکشید که متوجه شد ریشه این مشکلات به اندازه ای عمیق است که وی نمی تواند آنها را از بین ببرد. او سرانجام ناامید شد و در سن 54 سالگی استعفا داد.

کنفوسیوس نوشته ای از خود به جای نگذارد؛ ولی بعدها مریدانش گفته های او را به صورت چند کتاب در آوردند. کنفوسیوس در سال 479 قل از میلاد درگذشت.

مذهبی که توسط کنفسیوس پایه گذاری شد، کنفوسیانیسم نام دارد. احترام به والدین و پیشینیان و اعتقاد به خدایی برتر از جمله اصول اعتقادی این مذهب هستند. تاثیر تعالیم کنفوسیوس حتی امروزه نیز در فرهنگ میلیون ها چینی به چشم می خورد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «با کنفوسیوس آشنا شویم»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا