آزمایش سمی بودن مواد شیمیایی با کامپیوتر

پژوهشگران با استفاده از الگوریتم های یادگیری کامپیوتری (ماشین لرنینگ) به برنامه ای دست یافته اند که می تواند سمی بودن مواد شیمیایی را با دقت بسیار بالایی پیش بینی کند و نتایجی دقیق تر از آزمایش های گران قیمت روی حیوانات ارائه دهد.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، این مدل های کامپیوتری در نهایت جایگزین برخی آزمایش های ایمنی مواد شیمیایی خواهد شد که سالانه روی میلیون ها حیوان آزمایشگاهی انجام می شود؛ مانند چکاندن مایعات مختلف در چشم خرگوش های آزمایشگاهی برای بررسی حساسیت زایی یا خوراندن مقادیر مختلف مواد شیمیایی به موش های آزمایشگاهی برای تعیین دوز مرگ آور آن مواد.

پژوهشگران به سرپرستی توماس هارتونگ – سم شناس – در دانشگاه جانز هاپکینز، ابتدا بانک اطلاعاتی بزرگی را مرتب کردند که اطلاعات 10 هزار ماده شیمیایی و 800 هزار آزمایش مرتبط با آنها روی حیوانات را شامل می شد. پس از بازآرایی این بانک اطلاعاتی به شکلی که کامپیوتر بتواند آنها را بخواند، آنها الگوریتمی نوشتند تا کامپیوتر بتواند مواد شیمیایی جدید را با نزدیک ترین ترکیبات مرتبط مقایسه کند و با استفاده از داده های مرجع مواد شیمیایی شناخته شده، احتمال تاثیرات سمی را تعیین کند.

در نهایت، پژوهشگران به برنامه ای دست یافتند که می تواند سمی بودن ده ها هزار ترکیب شیمیایی را در 9 آزمایش مختلف، از آسیب های تنفسی تا آسیب های وارد شده به اکوسیستم های آبی برآورد کند.

منابع

خبر علمی «آزمایش سمی بودن مواد شیمیایی با کامپیوتر» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به FT و nature و مجله دانستنیها، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا