اختلالات شایع بینایی

در میان حس های پنجگانه، حس بینایی مهم ترین و با ارزش ترین حس به شمار می رود. هر نوع آسیب یا اختلال بینایی موجب می شود که فرد تا حد زیادی در انجام کارهای روزمره دچار مشکل شود. بیماری ها و اختلالات چشم می توانند دائمی یا موقت باشند.

دوربینی و نزدیک بینی جزو شایع ترین عیوب چشم به شمار می روند. در حالت دوربینی، کره چشم کوچکتر از حالت طبیعی است؛ به همین جهت تصویر اشیای نزدیک، پشت پرده شبکیه تشکیل می شود. بنابراین شخص دوربین اشیای دور را واضح و اجسام نزدیک را تار می بیند.

در چشم نزدیک بین، کره چشم بزرگتر از اندازه طبیعی است. در این حالت، تصویر اشیای خیلی دور، جلو پرده شبکیه تشکیل می شود. به این ترتیب شخص نزدیک بین اشیای نزدیک را خوب و واضح و اجسام دور را تار می بیند.

آستیگماتیسم نوعی عارضه دیگر چشمی است. در این حالت، انحنای قرنیه چشم در همه جهات یکسان نیست؛ به همین دلیل چشم نمی تواند از خطوطی که در جهات مختلف هستند، در آنِ واحد تصویری واضح روی پرده شبکیه تشکیل دهد.

عیوب دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم را می توان با استفاده از عینک برطرف کرد.

کوررنگی عارضه دیگری است که فرد مبتلا به آن، یک یا دو رنگ اصلی (رنگ های آبی، قرمز و سبز) را نمی بیند. کوررنگی یک نقص ارثی وابسته به جنس است و در مردان بیش از زنان دیده می شود. کمبود ویتامین A نیز باعث ایجاد اختلالاتی همچون شب کوری، خستگی و تورم چشم می شود. قدرت دید اشخاص مبتلا به شب کوری در نور کم کاهش می یابد. در اشخاصی که زال هستند (یعنی مو، پوست و چشمان شان رنگدانه های کافی ندارد) نور بیش از حد لازم وارد شبکیه می شود؛ به همین دلیل، بینایی این افراد دچار اشکال می شود.

تراخم یکی از بیماری های رایج چشم است که می تواند منجر به کوری شود. عامل این بیماری، نوعی باکتری است که باعث عفونی شدن و تورم قرنیه، غشای مخاطی داخل چشم و پلک ها می شود. این بیماری را می توان بوسیله آنتی بیوتیک درمان کرد.

آب سیاه، آب مروارید و ورم ملتحمه چشم، انواع دیگری از بیماری های شایع چشم هستند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «اختلالات شایع بینایی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا