اهمیت فریم و رنگ در انتخاب عینک آفتابی

عینک های آفتابی علاوه بر اینکه از چشم هایتان در برابر نور خورشید و اشعه های مضر آن محافظت می کند، یکی از ارکان اساسی در خوش تیپ شدن و داشتن ظاهری آراسته به شمار می رود. یکی از معیارهای اصلی که موقع خرید عینک آفتابی باید به آن توجه کنید، اندازه فریم عینک است بطوریکه باید با اندازه صورت تان هماهنگی کامل داشته باشند و کوچکتر یا بزرگتر از آن نباشد. فریم های کوچکتر برای صورت های کوچک و فریم های بزرگتر برای صورت های درشت تر مناسب است.

موقع خرید حواستان به عرض قاب عینک، اندازه پل که روی بینی قرار می گیرد و اندازه دسته ها باشد. عرض قاب عینک باید بین 40 تا 62 میلیمتر باشد. اندازه استاندارد پلی که روی بینی قرار می گیرد بین 14 تا 24 میلیمتر است. اندازه دسته ها معمولاً باید بین 120 تا 150 میلیمتر باشد تا به خوبی روی صورت تان قرار گیرد.

انواع فریم عینک آفتابی

  • فریم های فلزی: فریم های فلزی پُرطرفدارترین فریم های عینک آفتابی است که مهم ترین ویژگی های آنها انعطاف پذیری بالا، مقاومت در برابر خوردگی و تطابق بالا با هر صورتی است. البته فریم های فلزی قیمت بالاتری داشته و دوام کمتری دارد و برای استفاده موقع ورزش مناسب نیست.
  • فریم نایلونی: اگر ورزشکار هستید و فعالیت های بدنی زیادی انجام می دهید، فریم های نایلونی مناسب ترین گزینه برای شما است. این فریم ها در مقابل تنش ها و نوسان های دمایی مقاوم بوده و در عین اینکه محکم است، انعطاف پذیری بالایی هم دارد. فریم های نایلونی قیمت کمتری از انواع فلزی داشته و سبک تر و مقاوم تر از فریم های فلزی معمول است.
  • فریم های پلی کربنات: پلاستیک بکار رفته در این فریم ها سخت و بسیار مقاوم است و در بسیاری از عینک های آفتابی ورزشی و ایمنی از آن استفاده می شود. نکته منفی آن این است که به رغم بادوام بودن، انعطاف پذیری اش زیاد نیست. فریم های پلی کربنات فریم های مناسبی برای کودکان محسوب می شود.
  • فریم های پلاستیکی: این عینک ها از انواع مختلفی از پلاستیک ها ساخته می شود و ارزان ترین عینک ها برای همین دسته است. اگر نمی خواهید هزینه بالایی برای عینک آفتابی بپردازید، این فریم ها بهترین گزینه است.

رنگ عینک

عینک های آفتابی موجود در بازار رنگ های مختلفی دارد و عموم مردم بسته به سلیقه ای که دارند عینک هایی با رنگ خاص را انتخاب می کنند؛ این در حالی است که هر رنگ عینک آفتابی، کاربردهای خاصی دارد و در تشخیص رنگ شما در موقعیت های مختلف تاثیر بسزایی دارد. به عنوان مثال، استفاده از عینک های آفتابی زرد رنگ هنگام رانندگی می تواند شما را در تشخیص رنگ چراغ راهنمایی و رانندگی دچار مشکل کند. اما عینک های سبز، قهوه ای و خاکستری تاثیر چندانی در تشخیص رنگ ندارد بنابراین کاربردهای گسترده تری دارد.

عینک های تیره و سیاه هم در تشخیص رنگ تاثیر چندانی ندارد اما در نوع دید شما در تشخیص اشیای کوچک و تمرکز روی جزئیات تاثیر می گذارد. برای اینکه تشخیص دهید، تیرگی عینک شما مناسب است یا نه، در اتاقی با نور معمولی عینک آفتابی بزنید و جلوی آئینه بایستید. در صورت استاندارد و مناسب بودن تیرگی عینک، نباید چشم های خودتان را در آئینه ببینید.

  • عینک های خاکستری برای رانندگی، فعالیت در فضای باز، استفاده در روزهای آفتابی و ورزش های آبی مناسب است.
  • عینک های نارنجی و زرد در هوای مه آلود، موقع شکار و اسکی بسیار مناسب است.
  • عینک های قهوه ای در هوای ابری و آفتابی و برای فعالیت هایی چون گلف و تنیس استفاده می شود.
  • عینک های سبز برای انجام تمام فعالیت ها در فضای باز و نیز در هوای ابری و آفتابی بکار می رود.
  • عینک های بنفش و قرمز بیشتر برای فعالیت هایی چون دوچرخه سواری، اسکی، مسابقات اتومبیلرانی و فعالیت در فضاهای برفی استفاده می شود.
  • عینک های آبی علاوه بر اینکه برای هوای مه آلود و ابری مناسب است، هنگام ماهیگیری، اسکی و گلف هم بکار می رود.

یکی از معیارهایی که هنگام خرید عینک آفتابی باید رعایت کنید، توجه به نوع تراش خوردگی شیشه ها و لنز است. معمولاً عینک های غیر استاندارد کیفیت بسیار پایینی در تراش شیشه دارد و همین امر می تواند به چشم ها آسیب وارد کند. برای تشخیص این موضوع، عینک را جلوی چشم هایتان بگیرید و جلو و عقب کنید. همزمان مراقب باشید که اگر موقع جلو و عقب بردن لنز، تصویر دچار شکستگی شد، به این معنا است که شیشه و لنز عینک غیر استاندارد است و تراش خوبی ندارد. علاوه بر این، استاندارد بودن عینک آفتابی را با یک ورق کاغذ هم می توانید آزمایش کنید. عینک را روی صفحه ای موج دار بگیرید و دقت کنید که صفحه نباید موج دار، تار و کج و معوج شود.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «اهمیت فریم و رنگ در انتخاب عینک آفتابی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله ندا اظهری، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا