بیماری کندرومالاسی چیست؟

کندرومالاسی شایع ترین علت درد مزمن زانوها است. این بیماری در واقع نوعی نرم شدن غضروف کشکک است و علت این نرم شدن بیشتر اوقات حرکت نامتعادل کشکک روی مفصل زانو، رفتار نامناسب با زانو در حین فعالیت های بدنی یا ورزشی، ضربه یا ضعف عضلات ران است. نتیجه این وضعیت، توزیع نامناسب نیروها است بطوریکه به قسمت هایی از غضروف کشکک فشارهایی بیش از قسمت های دیگر آن وارد می شود و همین امر نرم شدن و ریش ریش شدن غضروف را در پی دارد.

بیماری کندرومالاسی در خانم ها بیشتر است بطوریکه شیوع آن در زنان دو برابر مردان است. در نوجوانان در سنین رشد بیشتر و در ورزش هایی مثل دو، دوچرخه سواری، فوتبال، تنیس و اسکی بیشتر دیده می شود. بخصوص اگر فرد ورزش را تازه شروع کرده باشد یا شدت انجام آن را به ناگهان زیاد کند. به نظر می رسد در افرادی که صافی کف پا دارند یا زانوهایشان پرانتزی است، این بیماری بیشتر دیده می شود.

مهم ترین علامت کندرومالاسی کشکک احساس درد گنگ و آزار دهنده ای است که بیشتر در داخل یا جلوی زانو احساس می شود. این درد موقع بلند شدن از زمین یا بلند شدن از روی صندلی شدت می یابد. بخصوص موقعی که بیمار مدت زیادی نشسته است و می خواهد بلند شود. درد در حین بالا یا پایین رفتن از پله زیاد می شود. همچنین اگر بیمار مدت زیادی دو زانو یا چهار زانو بنشیند، دچار درد زانو می شود.

بعضی از بیماران ممکن است یک احساس سفتی یا پُری در زانو داشته باشند. از علائم دیگر صدا دادن زانو است. اگر بیماری مدت زیادی ادامه یابد به علت ضعیف شدن عضله چهار سر ران، بیمار احساس خالی شدن زانو می کند.

افراد مبتلا به کندرومالاسی از چه کارهایی باید پرهیز کنند؟

دو زانو و چهار زانو نشستن برای شما که مبتلا به کندرومالاسی هستید، مناسب نیست؛ سعی کنید بیشتر روی صندلی بنشینید و از توالت های صندلی دار موسوم به توالت فرنگی استفاده کنید.

بالا و پایین رفتن از پله به زانوی شما فشار زیادی وارد می کند. سعی کنید در طول روز حتی الامکان کمتر از پله استفاده کنید.

گرم نگه داشتن زانو، درد شما را کم می کند. همچنین وزن خود را کاهش دهید. از دارو استفاده کنید. به علاوه شروع به انجام نرمش های تقویت عضله چهار سر ران کنید.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «بیماری کندرومالاسی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله ندا اظهری در روزنامه جام جم، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا