با چارلی چاپلین آشنا شویم
انسان قرن ها در آرزوی ساختن تصویر متحرک بود؛ اما این آرزو تا مدت ها تحقق نیافت؛ تا آنکه سرانجام در اواخر قرن نوزدهم میلادی سینمای صامت متولد شد. چارلز اسپنسر چاپلین که معمولاً چارلی چاپلین نامیده می شود، مشهورترین فیلمساز و بزرگترین بازیگر سینمای صامت است.
جالب است بدانید که چارلی چاپلین پس از ظهور سینمای ناطق همچنان به ساختن فیلم های صامت ادامه داد. او تنها چند فیلم ناطق در اواخر دوره بازیگری خود ساخت.
چارلی چاپلین محبوب ترین کمدین فیلم های صامت است. او در سال 1889 میلادی در شهر لندن در خانواده ای بسیار فقیر چشم به جهان گشود. چاپلین از پنج سالگی در نمایشنامه هایی که مادرش در آنها بازی می کرد، نقش هایی به عهده می گرفت. اما پس از بیماری مادرش، به پرورشگاه فرستاده شد. با این حال، او همچنان به بازیگری ادامه داد.
چاپلین در سال 1910 میلادی به آمریکا رفت. چهار سال بعد، او پس از بازی در چند فیلم، به خاطر شخصیت ولگرد، سبیل مضحک، کلاه گرد، شلوار گشاد، کفش ها و عصایش به بازیگری محبوب تبدیل شد. اندکی بعد، او شروع به نوشتن فیلمنامه فیلم های خود کرد.
چاپلین در سال 1919 میلادی کمپانی سینمایی خود را تاسیس کرد و پس از آن، شروع به ساختن فیلم هایی با مضمون مورد علاقه خود نمود. پسر بچه (1920 میلادی) و جویندگان طلا (1925 میلادی) از آثار برجسته چاپلین هستند.
چاپلین همواره نقش ولگرد کوچکی را بازی می کرد که خانه و سرپناهی نداشت و همیشه بوسیله آدم های قوی مورد آزار و اذیت قرار می گرفت. او در فیلم عصر جدید (1936 میلادی) نقش یک کارگر را بازی کرد. این فیلم انتقادی بر زندگی ماشینی و جامعه مدرن است.
چاپلین در فیلم ناطق دیکتاتور بزرگ (1940 میلادی) در نقش آدولف هیتلر ظاهر شد.
در سال 1952 میلادی چاپلین که متهم به حمایت از کمونیسم بود، به سوئیس مهاجرت کرد و از آن پس، پخش فیلم های او ممنوع شد. او در سال 1972 میلادی برای دریافت جایزه اسکار به آمریکا بازگشت و دو سال بعد، با دریافت لقب «سِر» در انگلستان به شهرتش افزوده شد. سِر چارلز چاپلین در سال 1977 میلادی در 88 سالگی چشم از جهان فرو بست.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «با چارلی چاپلین آشنا شویم»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]