نحوه محاسبه سود کسب و کار

هنگامی که صاحب کسب و کاری هستید، سود پادشاه است! تعیین دقیق سود کسب و کار، به شما کمک می‌کند تا در مورد چگونگی قیمت‌گذاری محصولات و خدمات، پرداخت به کارکنان و… تصمیم‌گیری کنید و از سلامت مالی مجموعه‌تان مطمئن باشید.

اکثر کسب و کارها حسابدار دارند. حالا اگر شما در ابتدای راه هستید یا می‌خواهید سر از کار حسابدارهایتان در آوردید، شما می‌توانید با ما همراه باشید.

حسابداران در اولین گام برای خود یک دوره زمانی به نام دوره مالی یا دوره حسابداری مشخص می‌کنند. این دوره مالی می‌تواند یک ماه، سه ماه، یکسال و… باشد. در طی یک دوره مالی، مجموع درآمدها منهای هزینه‌ها، سود کسب و کار را می‌سازد. محاسبه سود با کمی جزئیات، به همین سادگی است.

محاسبه سود یا زیان

1) ابتدا ارزش کل پول‌های دریافت شده از مشتریان‌تان (درآمد) را محاسبه کنید.

برای پیدا کردن سود کسب و کار شما باید همه پول‌های کسب شده در یک دوره مالی را جمع بزنید. این پول‌ها می‌توانند از منابع مختلف مانند فروش یا خدمات ارائه شده، حق عضویت دریافت شده یا در مورد سازمان‌های دولتی مالیات و… باشد.

برای مثال فرض کنید ما در ماه مهر 20,000,000 ریال کتاب فروخته‌ایم و 7,000,000 ریال بابت حق التالیف دریافت کرده‌ایم. بنابراین کل درآمد عبارت است از: 27,000,000 = 7,000,000 + 20,000,000

2) کل هزینه‌های کسب و کار خود را برای دوره مالی مورد نظر محاسبه کنید.

بطورکلی هزینه، پولی می‌باشد که برای کسب درآمد صرف شده است. برای مثال، راننده‌های تاکسی برای کسب درآمد نیاز به پرداخت هزینه سوخت (بنزین، گاز) دارند. هزینه‌های کسب و کار بسته به نوع عملیات شرکت متنوع می‌باشند. فرض کنید ما در ماه مهر برای چاپ کتاب 11,500,000 ریال به چاپخانه و صفحه‌آرا پرداخت کرده‌ایم.

3) هزینه‌های خود را از درآمدها کم نمایید.

زمانی که شما ارزش صحیح کل درآمد و هزینه کسب و کار خود را بدست آورید، محاسبه سود کاری ندارد. برای پیدا کردن سود کافی است هزینه‌های خود را از درآمدها کم نمایید. صاحبان کسب و کار ممکن است بخواهند دوباره این سود را در کسب و کار خود سرمایه‌گذاری کنند یا آن را برداشت نمایند.

در مثال ساده‌مان، هزینه را از درآمدها کسر می‌کنیم تا 15,500,000 = 11,500,000 – 27,000,000 سود مشخص شود. ما می‌توانیم این سود را برای خرید یک ماشین چاپ و نشر جدید استفاده کنیم و با افزایش چاپ کتاب، در بلندمدت درآمد و سود بیشتری کسب نماییم.

4) سود داشته‌ایم یا زیان؟

توجه داشته باشید تنها زمانی که مجموع درآمدها از هزینه‌ها بیشتر باشد، سود بدست آورده‌ایم. در غیر این صورت، اگر هزینه‌ها از درآمدها بزرگتر باشند، نتیجه عملیات دوره مالی به زیان ختم شده است.

اگر کسب و کارتان به زیان رسید، بدان معنی است که شما پول زیادی برای کسب درآمد خرج کرده‌اید اما به آن میزان یا بیشتر درآمد نداشته‌اید. این اتفاق در آغاز راه‌اندازی کسب و کار، اجتناب‌ناپذیر است و از دست دادن پول یا زیان، حتماً به این معنا نیست که شرایط کسب و کارتان وخیم می‌باشد. بطور معمول در ابتدای راه هزینه‌هایی مانند خرید دفاتر، ایجاد نام تجاری، دریافت وام و… می‌توانند منجر به زیان شوند. نتیجه عملیات شرکت آمازون برای 9 سال (1994 – 2003) زیان بود تا دوره سودآوری خود را شروع کرد. البته همه زیان‌ها به این شکل توجیه نمی‌شوند و همینطور همه کسب و کارها با زیان شروع نمی‌شوند و می‌توانند از همان ابتدا سودآور باشند.

تمامی شرکت‌ها صورتحسابی به نام صورت سود و زیان تهیه می‌کنند که منابع درآمد و جزئیات هزینه را نشان می‌دهد. الان می‌خواهیم گام به گام با صورت سود و زیان آشنا شویم.

صورت سود و زیان

1) صورت سود و زیان با فروش خالص شروع می‌شود.

فروش خالص عبارت است از ارزش ریالی کالاهای فروش رفته منهای تخفیفات، کالاهای گم شده یا آسیب دیده و کالای مسترد (برگشت) شده.

برای مثال یک تولیدی کفش در فصل بهار 3,500,000 ریال کفش فروخته و 200,000 ریال تخفیف نیز به مشتریان خود داده است. بنابراین فروش خالص 3,300,000 = 200,000 – 3,500,000 می‌باشد.

2) بهای تمام شده کالای فروش رفته از فروش خالص کم می‌شود.

شخصی 10 عدد خودکار به ارزش 10,000 ریال خریداری می‌کند و آنها را 15,000 ریال می‌فروشد. در اینجا به 15,000 ریال فروش و به 10,000 ریال بهای تمام شده کالای فروش رفته گفته می‌شود. به عبارتی برای آنکه محصولی را بفروشیم، یا آن را می‌سازیم و یا آن محصول را ارزان‌تر می‌خریم. در گام دوم تهیه صورت سود و زیان، بهای تمام شده کالای فروش رفته از فروش خالص کم می‌شود. جالب است بدانید که اگر محصول را می‌سازید، بهای تمام شده آن شامل هزینه‌های مستقیم ساخت مانند مواد اولیه و حقوق نیروی کار خط تولید می‌باشد.

در ادامه مثال تولیدی کفش، این شرکت 500,000 ریال برای خرید پارچه و لاستیک و 200,000 ریال بابت حقوق کارگران دوزنده پرداخت کرد. در این صورت سود ناخالص عبارت است از: 2,600,000 = 700,000 – 3,300,000

3) هزینه‌های عملیاتی از سود ناخالص کسر می‌شوند.

هزینه‌های کسب و کار محدود به ساخت یا خرید محصول نمی‌باشد. بلکه هزینه‌های دیگری مانند اجاره، تبلیغات و… هنوز باقی مانده‌اند. به این هزینه‌ها، هزینه‌های عملیاتی گفته می‌شود. هزینه‌های عملیاتی باید از سود ناخالص کسر شوند.

فرض کنید تولیدی کفش برای فصل بهار 100,000 ریال اجاره، 20,000 ریال بابت قبوض آب و برق و 30,000 ریال بابت تبلیغ پرداخت کرده است. مجموع هزینه‌های عملیاتی 150,000 ریال می‌شود که از سود ناخالص کم می‌کنیم: 2,450,000 = 150,000 – 2,600,000

4) در صورت کسب سود، مالیات محاسبه می‌شود.

به 2,450,000 ریال سود قبل از کسر مالیات گفته می‌شود. این را بدانید که اگر نتیجه عملیات یکسال شرکت به سود ختم شود باید بر اساس قوانین هر کشور، درصدی از آن را به عنوان مالیات پرداخت کند. پس از کسر مالیات، به سود خالص رسیده‌اید.

اطلاعات حسابداری و مالی به صاحبان کسب و کار کمک می‌کند تا موقعیت خود را بشناسند و بدانند که در کدام جهت حرکت می‌کنند. صورت حساب سود و زیان یکی از گزارش‌های مالی است که سودآور یا زیان آور بودن کسب و کار در یک دوره مالی را نشان می‌دهد.

منابع

  1. کتاب اصول حسابداری 1. انتشارات دانشگاه افسری امام علی (ع). اسفند 1394.
نمایش بیشتر

‫130 دیدگاه

  1. سلام وقت بخیر.
    من با یه بنده خدایی می‌خوام شریک بشم و قرار شد هزینه های انشعابات و مالیات و نصف به نصف باشه سود هم نصف و نصف
    مغازه از من و سرمایه از ایشون ولی چیزی ک هست و برام سوال شده اینه ک اون بنده خدا تا چقدر باید سرمایه یا آورده بیاره چون الان فقط میگه حدود 150 ملیون فقط آورده میشه و با اینکه من دارم مغازه رو در اختیارش میزارم و حدودا ماهانه 10 تومن به راحتی بهم اجازه میدن ممنون میشم یه راهنمایی بکنید

  2. سلام وقت بخیر من یک مغازه دارم میخواست ببینم دقیق چطور باید مقدار سودم را محاسبه کنم ممنون

  3. سلام وقت به خیر
    تو یه آرایشگاه زنانه سه تا شریک هستیم سرمایه رو به نسبت مساوی گذاشتیم من 4 ماه مسافرت بودم نحوه محاسبه درآمد و هزینه و سود به چه شکله
    ممنون از شما

    1. سلام
      به نوع توافق شرکا بستگی دارد.
      در صورتی که هر شخص مشتری خود و درآمد اختصاصی خود را داشته باشد و صرفاً در هزینه ها شریک می باشید، در این بازه چهار ماهه سود و زیانی به شما تعلق نمی گیرد.
      اما اگر در درآمدهای یکدیگر شریک می باشید، به نسبت مساوی تقسیم سود انجام می شود.
      همچنین حسن شهرت و جذب مشتری بر اساس آن نیز می تواند در تقسیم سود موثر باشد.

      1. سلام من و دوستم شریکی پول گذاشتیم و محصولات آرایشی خریداری کردیم و الان میخوام از شریکم جدا بشم و محصولات کاملا فروش نرفته چطوری باید حساب و کتاب کنم؟

  4. سلام وقت بخیر من ۷ سال هست شاگرد مغازه هستم تمام کار صفر تا صد دستم خودمه خودت صاحب مغازه حتا به مغازه سر هم نمیزنه امسال گفتم باهم درصد کار کنیم سود مغازه از ۳۰ گرفته تا دو سه برابر هست میخواستم بدونم به چه درصدی باید باهم کار کنیم و چجوری ممنون میشم راهنمایی کنید

  5. سلام اقای خدا پرست
    من یه فروشگاه دارم که برای شروع خیلی سرمایه نداشتم مجبور شدم با وام و‌چک مغازمو‌ راه بندازم و حالا با گذشت ۷ماه فروش ماهیانم به ۱۰۰میلیون‌رسیده با سود ۳۰الی ۳۵ درصد‌
    روزانه سود خودمو‌ ولی با احتساب ۲۵درصد ورمیدارم
    ولی نکته مهمتر اینه که الان موقع چک یا پرداخت اقساط میرسه اون مبالغ رو با فروش مغازه پرداخت میکنم ، قاعدتا این کار باعث میشه هیچی به سرمایم اضافه نشه به نظرتون روشم درسته یا باید اصلاح شه؟

    1. سلام
      در صورتی که 25 درصد سود روزانه تان را خارج از فروشگاه تان خرج می کنید (به عنوان مثال برای هزینه های جاری زندگی) صحیح به نظر نمی رسد.
      بهتر است برای خود درآمد ثابت ماهانه مشخص کنید و مازاد بر آن را مجدد در کسب و کارتان سرمایه گذاری نمایید.

  6. سلام. من و شریکم ۶ سال میشه با هم یک الکتریکی راه انداختیم و تمام شراکت مون از اول 50 -50 بوده. حالا میخوایم از هم جدا بشیم و قرار بر این شده که کل اجناس و به قیمت خرید روز بر داره. واسه من که دارم سهم خودمو واگذار میکنم و جای دیگه باید از صفر شروع کنم حق سر چراغی یا حق کسب و پیشه تعلق میگیره؟

    1. سلام
      بسته به اینکه محل اجاره می باشد یا خیر، بله امکان سهم از سرقفلی وجود دارد.

  7. با درود به شما. شخصی فروشگاه دارد و کرایه و هزینه های آن را می پردازد و و خود نیز فروشنده است و شخص دیگری فقط کالاها را می خرد و تمامی هزینه های آن تا رسیدن به فروشگاه پرداخت می کند و در هزینه های فروشگاه و فروش نقشی ندارد. نحوه تعیین و تقسیم سود فروش چگونه است. سپاسگزارم

  8. سلام من مغازه دارم و روزی ۵ میلیون فروش میکنم. روی تمام جنسها ۳۰ درصد سود کشیدم الان چطوری سود روزانه رو حساب کنم؟

  9. سلام خسته نباشید من و دوستم بتازگی یه مغازه باز کردیم و تا حالا مغازه دار نبودیم. اگه بخوایم منطقی سود بکشیم رو جنسا مثلا ٣٠ درصد چجوریه یعنی جنسی که خریدیم ١٠٠ هزار تومن رو باید بعلاوه ٣٠ درصد بکنیم؟؟؟ اینجوریه؟
    و سود آخر ماه چجوری حساب میشه؟؟
    اخه درصد جنسای ما متغییره از ٢٠ درصد شروع میشع تا ١٠٠ درصد
    راهنمایی کنید ممنون میشم

    1. سلام اکبر جان. شما باید دو تا دفتر فروش روزانه بخرید یکیشو بذارید مخصوص هزینه ها و خرید اجناس و اجاره و پول برق و اینا و اون یکی برعکس هر چی فروش و پول ورودی که براتون میاد. سر ماه دو دفتر رو جمع بزنید و از هم کم کنید سود و ضرر مشخص میشه، حالا اگه یک ماه خریداتون از فروشاتون بیشتر بشه سودتون میره برای ماه های بعد

      1. سلام ماکان
        شما نوشته بودید جمع بزنید و از هم کم کنید. چطوری از هم کم کنم؟

    2. سلام
      درصد ثابت همیشه مقدور نیست. باید به قیمت رقبا، کشش بازار و… توجه نمایید. گاهی باید 10 درصد سود لحاظ کنید و برای محصول دیگری 500 درصد.

  10. سلام. ما دو نفر شریک هستیم. شریک اول سه سال تجربه و تخصص داره در مورد کار چاپ دیجیتال (بنر و…) + تعدادی مشتری که جلب کرده از اول (قبلش با کس دیگه شریک بوده ) و استارت کار بدون خاک خوردن و از روز اول درآمد زا
    به نسبت سرمایه اولیه در کار 3/5 دانگ شریک اول + تخصص و مشتری و شریک دوم بدون تخصص و هیچگونه آگاهی 2/5 دانگ آورده اولیه از کل 6 دانگ
    حالا نحوه محاسبه سود این دو نفر چطوری هست؟؟ یعنی باید مثلا طی یک دوره مشخص 3 ماهه به عنوان مثال پس از کسر تمام هزینه ها سود مانده به همان نسبت 3/5 به 2/5 باید تقسیم شود و یا اینکه هر دو نفر هر ماه یک حقوق مشخص و مساوی برای خود در نظر بگیرند و این حقوق را جزئه هزینه ها در نظر بگیرند؟؟ که با این شرایط خب طرفی که 2/5 سهم داره بیشتر درآمد خواهد داشت درسته؟؟؟ لازم به ذکر است که الان 6 سال از شراکت این دو نفر میگذرد و نفر دوم هم الان دیگر متخصص شده. ممنون از پاسخگوییتون

  11. سلام وقتتون بخیر
    سوالی داشتم ی پروژه با هزینه ۳۸۰۰ ساخته شد که تامین این هزینه از ۸۰۰ پیش فروش ۶۵۰ قرض از کسی بدون سود و ۲۳۵۰ از جیب تامین شد! کل فروش و پیش فروش ۵۴۰۰ بود حالا محاسبه درصد سود چقدر هست؟
    آیا باید ۵۴۰۰ رو از قرض(۶۵۰) و هزینه از جیب(۲۳۵۰)، کسر کرد و بر ۲۳۵۰ تقسیم کرد؟

    1. سلام
      سود حاصل از پروژه شما، 1600 می شود.
      درصد سود نسبت به فروش، 30 درصد و نسبت به آورده نقدی تان، 40 درصد می باشد.

  12. سلام آقای خداپرست
    من حدود ۳۰ ساله دارم کار میکنم و سالها مدیر فروش و بازرگانی شرکتهای معتبر بودم. بعدش شرکت تولیدی با دوتا از برادرها زدیم خیلی خوب بود ولی الان شما وضع و حال شرکتهای تولیدی رو میدونید. الان با یکی از دوستان که سرمایه داره شریک شدم که پول از اون و تمام کارهای تولید و کنترل و بسته بندی و فروش و بازاریابی و همه کارها با من؛ ولی قرارداد تنظیم کرده و سهم من رو ۱۵ درصد در نظر گرفته؛ البته میدونم حداقل باید ۳۰ باشه؛ میخواستم نظر شما رو بدونم.
    ممنون

    1. سلام
      به همان میزان که سرمایه مهم می باشد، تجربه و شناخت کار نیز اهمیت دارد. آیا جایگاه شما قابلیت جایگزین نمودن شخص دیگری را دارد؟
      درصد در نظر گرفته شده، روی کاغذ پایین می باشد. اما باید سایر شرایط مانند مدت زمان خواب سرمایه سرمایه‌گذارتان را نیز در نظر گرفت که به دلیل اطلاعات محدود، قابل اظهارنظر نیست.

  13. سلام و عرض ادب
    ما چهار برادر هستیم با سرمایه سیصد و پنجاه میلیون که هر کدام آورده سرمایه اولیه متفاوت را جهت شراکت کسب و کار گذاشته ایم چگونه می توانیم سهم هر کدام را در پایان دوره مالی مشخص کنیم

    1. سلام
      در صورتی که سهم از سود مد نظر می باشد، به نسبت سرمایه محاسبه نمایید.

      1. سلام وقت بخير
        در صورت امكان شماره تماس تان را جهت كسب اطلاعات بيشتر و نحوه همكاري با شما

  14. سلام یک سوال داشتم.
    اگر دو نفر برای پیش خرید یک ماشین سرمایه گذاری کنند بطور مساوی که یک نفر در اول ثبت نام سرمایه را می دهد و نفر بعدی پس از گذشت یک سال از ثبت نام و در هنگام تحویل ماشین الباقی پول را می دهد(به همان میزان پول نفر اول ). ماشین نیز بعد از 7 ماه بفروش می رسد. حالا تقسیم سود بین این دو نفر با توجه به زمان چگونه است ؟

  15. سلام
    میخوام بدونم راه حل ساده تری برای محاسبه فروش روزانه هس؟
    چون بعضی مواقع (که مشتری زیاد داشته باشی یا اینکه فراموش کنی)، نمیشه همزمان هم جنس فروخت هم یادداشت کرد که چی فروختیم!
    با روش خرید روزانه و محاسبه روزانه هم نمیشه حساب کرد. چون نه قراره هر روز خرید کنیم و نه قراره خریدای انروزو همون روز بفروشیم!

  16. سلام
    میخوام یه مغازه کفش فروشی بزنم، اگه کسی پیدا بشه مثلا 30 میلیون سرمایه گذاری کنه، ماهانه چند درصد سود به سرمایه گذار تعلق میگیرد
    سود کفش فروشی 20 درصد هستش
    ممنون میشم اگه راهنمایی کنید
    یا علی

  17. با سلام. من و شریکم به میزان مساوی پول گذاشتیم و شرکت زدیم و همچنین به میزان مساوی هم برای خرید جنس. برای فروش اجناس نیاز به ویزیت هست و هر کدام میزان فروش متفاوتی داریم. با توجه به اینکه در خرید کل اجناس سرمایه برابر گذاشتیم در تقسیم سود چگونه محاسبه بشه که حق کسی که فروش بیشتری داشته ضایع نشه. ممنون میشم پاسخ بدین

    1. سلام
      در زمینه تقسیم سود و زیان، قانونی وجود ندارد و کاملاً توافقی است. معمولاً بر اساس میزان سرمایه، تقسیم سود و زیان انجام می شود. اما مواردی مانند خوش نامی یا روابط و ارتباطات یک شریک، میزان مشارکت وی در اجرای امور و… نیز می توانند در توافق صورت گرفته ملاک قرار گیرند و درصد تقسیم سود و زیان، پاداش و… را تغییر دهند.

      1. سلام جناب خداپرست برای محاسبه سود لباس فروشی از چه فرمولی باید استفاده کرد آخه با وجود جنس بنجلی و موارد دیگه نمی‌دونم از چه فرمولی استفاده کنم

        1. سلام لطفاً اگه جواب گرفتید من رو هم راهنمایی کنید ممنون میشم

      2. سلام بنده پوشاکی دارم هر جنس ک میخرم ۵۰ درصد بهش اصافه میکنم در ماه مثلا ۴۰ میلیون فروش دارم الان سود خالص رو چجوری بدست بیارم

    2. باید مساوی تقسیم بشه اول سرمایه گذاری باید میگفتین مثلا فروش با من سرمایه نصف نصف اما من ۶۰ درصد بردارم این عادلانه بود اما اگه هر دو تلاش میکنین برای فروش پس نصف نصف عادلانس

    3. ممنون میشم پاسخ این سوال را برام بفرستی
      در ضمن هنگام شراکت هیچ شرطی در مورد مقدار فروش نداشتیم

  18. سلام. من و دوستم میخواهیم با هم کار کنیم. به این شکله که دوستم با سرمایه خودش اجناسی خریداری کرده و مغازه ای اجاره کرده و اجناس خودش رو میفروشه. و از من خواسته به صورت اینترنتی اجناسش رو تبلیغ و مشتری جذب کرده و فروش کنم. یعنی من مدیر فروش اینترنتی باشم. من در منزل وقت بذارم اینترنتی اجناس ایشون رو بفروشم. و همه کارهای اینترنتی با من باشد حال من چقد باید از این کار سود بگیرم؟

  19. سلام خدا قوت
    میخواهیم یه کاری رو شروع کنیم: ضایعات
    ما سه نفر هستیم یک نفر اسپانسر فقط سرمایه میده
    دومی هم که واسط بین من و ایشون هستند
    و من هم کننده کار هستم ما دو نفری قراره کار کنیم
    بعد یک دوره مالی کارگری خودمون رو هم تو لیست هزینه ها بزارم و بعد تقسیم سود بشه خوبه؟
    دارائی هایی (دستگاه و ماشین) که خریداری میشه با سرمایه در گردش (اولیه) هم یه نفر (اسپانسر) شریک حساب میکنم
    اگه ایراد و اشکالاتی نداره یا داره راهنمایی کنید. ممنون.

    1. سلام
      این اطلاعات بخشی از موضوعات مهم جهت تصمیم گیری می باشند اما صرفاً همین اطلاعات کافی نمی باشند.

  20. سلام. من با دوستم بطور شراکتی با سرمایه نفری ۲۰ میلیون لوازم تحریر زدیم و قراره تا ۶ ماه اول سود رو دوباره سرمایه کنیم و جنس بگیریم. حالا واسم سواله که مثلا اگر هم قراره سودی تقسیم بشه و بعد از کسر هزینه ها مانده تقسیم میشه پس یه موقعی قراره از هم جدا بشیم چطوری میشه؟ باید ۲۰ میلیون خودمون رو دوباره برداریم؟

    1. سلام.
      خیر. همه اجناس را قیمت گذاری می کنید. مبالغی که باید دریافت شوند (مثل فروش نسیه) را مشخص می کنید، همینطور پیش پرداخت هایتان مانند پول رهن مغازه و… را حساب کرده و سپس سهم هر نفر بر اساس مجموع این مبالغ محاسبه می شود.
      نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که اجناس را به قیمت فروش آنها در نظر بگیرید نه قیمت خریدتان.

      1. ممنون از پاسختون. فقط میشه علت قیمت گذاری به قیمت فروش رو توضیح بدید. چون ممکنه این سوال پیش بیاد که خوب ما قیمت خریدمون که همون سرمایمونه معلومه چرا به قیمت فروش محاسبه کنیم.

        1. سلام
          در کار شما دو حالت وجود دارد: یا محصول را می خرید یا به صورت امانی دریافت می کنید.
          اگر محصول را به صورت امانی دریافت کرده باشید، که مشکلی پیش نمی آید و در زمان جدا شدن، محصولات را باز می گردانید.
          اما در حالتی که محصول را خریداری کرده اید:
          به عنوان مثال شما کاغذ Paperone را بسته ای 45 هزار تومان خریداری می کنید و حداقل 58 هزار تومان می فروشید. در زمان جدا شدن، شما یا همه محصولات را می فروشید و سپس تسویه حساب می نمایید که قیمت محصولات مشخص می شود یا محصولات را بین خود تقسیم می کنید و در حالتی دیگر یکی از افراد، محصولات را بر می دارد و به کار فعلی ادامه می دهد و…. در آخرین حالت، باید قیمت فروش (قیمت روز) را در نظر بگیرید چون برای خرید این محصول، سرمایه شما نیز درگیر بوده است. شما محصولی را خریداری کرده اید تا آن را با سود (یا گرانتر) بفروشید. الان شما مالک بخشی از محصولات می باشید و می توانید با قیمت دلخواه خودتان آن را بفروش برسانید.
          اگر صرفاً هدف تان جدا شدن از شراکت است، شاید راضی شوید حتی ارزان تر از قیمت خرید آنها را واگذار کنید (به عبارتی به هر قیمتی، فقط جدا شوید)، اما روش صحیح، توضیحی است که در بالا مطرح گردید.

        2. سلام مجدد و ممنون از وقتی که برای پاسخ میزارید
          یک سوال دیگه داشتم و اینکه برای مثال ما در ماه جاری چهارمیلیون و پانصد فروش کردیم و ازین مبلغ دومیلیون و پانصد رو برداشتیم و برای مغازه جنس خریدیم.هزینه ها رو هم کم کردیم و در آخر مبلغ ناچیزی هم موند و از جیب چیزی ندادیم.حالا این دومیلیون و پانصدی رو که برای مغازه جنس خریدیم رو هم نصف به نصف روی سرمایه اولیه مون بیاریم که اشتباه نیست؟

        3. سلام
          اشتباه می باشد. پیشنهاد می کنم در یک دوره مقدماتی حسابداری شرکت نمایید.

  21. سلام روز خوش
    من و دوستم ۲سال است که مغازه وسایل دکوری خانه داریم
    برای شروع کار هر کدام۷میلیون هزینه کردیم جمعا ۱۴ میلیون برای خرید وسیله برای مغازه که بفروشیم
    ۱سال اول اجاره ماهیانه ۱ میلیون تومان بود
    تا ۶ماه اول هیچ کدام حقوق برنداشتیم
    از ماه ۶ هرکدام ۱میلیون برداشت کردیم
    سال دوم اجاره مغازه ۲ میلیون تومان شد
    نهایتا ماهی ۱۲ میلیون فروش داشته باشیم که سود ان حدودا ۵میلیون تومان بشه حداقل ماهی ۴۰۰هم هزینه شارژ و برق میشه
    ولی سود کم واسمون میمونه الان مشکل کار کجاست؟

    1. سلام
      نمی توان نظری قطعی بیان نمود. شما باید عوامل مختلفی را بررسی نمایید. شاید در محل و محیط مناسبی کسب و کار خود را شروع نکرده باشید، شاید برخوردتان با مشتریان یا ظاهر (چیدمان) کارتان مناسب نباشد، شاید رقیبی در همسایگی شما هست که چیدمان، قیمت، تنوع اجناس و نحوه ارائه بهتری دارد و مواردی دیگر؛ که هر کدام از این موارد، مهم و تاثیرگذار می باشند.

  22. درود دوست عزیز
    در مورد نحوه سود شراکت در مغازه سوالی داشتم.
    من به اتفاق 2 تا از برادرانم در یک مغازه شراکت داریم. اگر در پایان ماه سهم هر فرد از برداشت سود مغازه بر فرض مثال 3.000.000 تومان باشد، ولی بنده 5.000.000 تومان برداشت کرده باشم. چگونه باید 2 میلیونی را که اضافه برداشت نموده ام را با برادرانم محاسبه کنم؟ یعنی سود مغازه بر فرض مثال 11.000.000 بوده که 2 برادر دیگرم هر نفر مبلغ 3.000.000 تومان برداشت نموده اند و بنده مبلغ 5.000.000 تومان.
    مشکلی اینجاست که بنده پس اندازی ندارم که بخواهم بدهی خود را از جیب بپردازم و بایستی از دخل ماه آینده پرداخت نمایم.
    حال شما می توانید محاسبه کنید چقدر بنده باید به هریک از برادرانم از دخل مغازه (که خود هم در آن سهیم می باشم) پرداخت نمایم؟؟؟

    1. سلام
      به درصد شراکت و نوع توافق بین شما بستگی دارد.
      ممکن است درصد شراکت بین هر سه نفر مساوی باشد و یا فردی به دلیل کار یا سرمایه بیشتر، سهم (درصد) بیشتری از سود دریافت کند. همچنین ممکن است توافق نمایید که طی 3 مرحله (مثلاً 3 ماه) شما بدهی خود را بازگردانید.
      در صورتی که سهم سود بین هر سه نفر مساوی باشد، سهم هر نفر در حدود 3,650,000 تومان می شود و به این ترتیب الان شما به هر یک از برادران خود 650 هزار تومان بدهی دارید. می توانید از سود ماه آینده خود، این بدهی را با دریافت مبلغ کمتر، تصفیه نمایید. اگر کسر 1،300،000 تومان از مبلغ یک ماه شما، رقم زیاد و سنگینی هست می توانید آن را طی چند ماه پرداخت کنید.

  23. سلام شما در پاسخ به دوستی که گفتن بدهی ها هزینه محسوب میشوند فرمودین خیر.

    پس چرا حقوق پرداختنی که جزو بدهی ها است هزینه محسوب میشود؟؟

    خواهشمندم پاسخ دهید.

    1. سلام
      حقوق پرداختنی یک بدهی است و نه هزینه. البته حساب هزینه حقوق هم داریم اما این دو حساب، کارکرد متفاوت دارند و مستقل از هم می باشند.
      هزینه ها کاهنده سرمایه هستند و کاملاً با بدهی ها متفاوت می باشند.
      شرکت ها و سازمان ها موظف به پرداخت حقوق کارکنان شان هستند. هزینه حقوق کاهنده سود (در نهایت سرمایه) می باشد و اگر حقوق به موقع پرداخت شود، در مقابل حساب موجودی نقد کاهش می یابد. اگر به موقع پرداختی صورت نگیرد، مبلغ حقوق، بدهی شرکت به کارکنانش خواهد بود و باید این بدهی جاری را شناسایی و افشاء کند (بر اساس حسابداری تعهدی) به همین دلیل از حساب حقوق پرداختنی به عنوان یک بدهی استفاده می شود و این حساب بستانکار می شود. در زمان پرداخت این بدهی، حقوق پرداختنی بدهکار شده و در مقابل موجودی نقد بستانکار خواهد شد.
      در اینجا چه اتفاقی افتاده است؟ حقوق پرداختنی یکبار بدهکار (شناسایی هزینه حقوق) و یکبار بستانکار شده (پرداخت حقوق با تاخیر) و در عمل مانده آن صفر می شود. اما دو حساب هزینه حقوق و موجودی نقد باقی می مانند و تاثیر خود را بر معادله حسابداری (که صورت های مالی نشان دهنده آن می باشند) خواهند گذاشت.

  24. سلام دوستان اگه کسی اینجا سوپرمارکتی داره یا داشه و بلده بهم کمک کنه
    من و برادر بزرگم سوپرمارکت زدیم. برادرم 9 ملیون سرمایه خوابوند که جنس اوردیم تو مغازه. اولش زیاد خوب نبود ولی شش هفت ماه بعد خوب شد. به منم یه سال اول حقوق نداد چون خودشم پولی زیاد گیرش نمیومد هرچی در مویمد دوباره جنس میخریدیم تا پر بشه دکون حالا از اول سال دوم حساب کنیم به من یه ملیون حقوق داد و من نمیدونم خودش چه قدر میبرد. نشستم چند روزی شبها هی حساب میکردم که روی فلان جنس مثلا 7 درصد کشیدیم روی فلان جنس 3 درصد روی مثلا خیارشور فله 90 درصد روی سوسیس 50 درصد روی پنیر 30 درصد روی کشک و رشته و ماکارانی و غیره و و و و بیشتر جنس های خشک و بسته بندی حدود 9 الی 14 درصد میانگین کف کفشو گرفتم در اومد 14 درصد که دیگه خیلی کم گرفتمش بعد دیدم فروشمون به صورت کارت کشیدن روزی میانگین 1.700.000 تومن و به صورت نقدی هم تقریبا همینقدر یکم کمتر یکم بیشتر بعضی وقا و به مرو زمان هی فروش هم بیشتر میشد.
    تا الان که دو سال و نیمه مغازه داریم حدودا روزی 2.000.000 کارت میکشیم و 1.700.000 تومن هم نقدی یعنی سرجمع 3.700.000 تومن فروش روزانه داریم اما اینم بگم اصلا ثابت نیست و بالا و پایین زیاد داره چون مدام قیمت ها گرون میشه و سودها تغییر میکنه.
    با سود 14 درصد میشه روزی 514.000 تومن سود
    در روز 8 هزار تومن برای قبض ها 18 هزارتومن برای پلاستیک دادن ها، 15 الی 25 هزار تومن برای تخفیف دادن ها و 10 هزار تومن هم برای بنزین ماشین که یه روز در میون خرید میکنیم باهاش حدود 445.000 هزارتومن باقی موند. در ماه که حسابش کنی میشه 13.350.000 تومن.
    حالا برادرم به من همون یک و نیم ملیون تومن میده و میگه زیادته اگه زر زیادی بزنی میرم یه کارگر جات میارم چهارصد هزار تومن بیشتر بهش نمیدم.
    خودش بیشتر روزا خرید میکنه و صبح ها دو سه ساعت پای مغازه است و شب ها هم بعضی وقتا میاد دو ساعتی وایمیسته ولی پدر و مادرم روزی سیزده چهارده ساعت وایمیستن به طور پخشو پلا هی میرن هی میان چون خونمون بالای مغازه است و منم روزی بین نه ساعت تا دوازده ساعت وایمیستم و حالا این آیا انصافه که اینطور حق منو میخوره. تازه سال اول به صورت رایگان کار کردم یعنی اگه ماهی یه ملیون بزاریش میشه 12 ملیون ولی برادرم به این باوره که چون اول کار 9 میلیون گذاشته پس مغازه مال خودشه و خودش رونقش داده و من هیچ نکردم جز یه فروشندگی ساده. مغازه و خونه هم مال بابامه. به مامان بابامون خو چیزی نمیده مهم نیست خودشون میگن نمیخوایم ما برا دوتاتون وایمیستیم کمکتون ولی این چه وضعیه تا حالا پنج شیش بار هم دعوامون شده سر همین قضیه میگه تو چرت و پرت حساب میکنی اصلا این پول ها نیست و پنج ملیون هم به زور درمیاد. حالا اگه کسی تونست بهم بگه شاید من اشتباه میکنم بهم بگین دیگه از حساب کردن خسته شدم.

    1. بنظرم پدر محترم باید به اخوی بگن بشینید حساب کتاب کنه و به یه توافق منصفانه برسید
      قطعا هیچکی برای برادر شما مثل شما نیست و قطعا برادر شما به این شکل که گفتین نسبت به شما نظر یه فروشنده معمولی را نداره اگه این چند سال با دعوا چیزی درست نشده پس از این روش چیزی درست نمیشه تمام سعیت را بذار و کار کن به بردارت احترام بذار دنبال سهم نباش اون خودش بر می گرده
      موفق باشید

      1. یه باره بگو تقسیر از منه که حقمو خوردن اره بی عرضه ام احترام به کی بزارم یکی که از پنج کلمه ای که بهم میگه سه تاش تیکه و کنایه داره زنشم همینطور هی نیش میزنه من هیچی نمیگمشون دو برابر اون وایمیستم نصفشم پول گیرم نمیاد اونوقت میگن چطوریه دو برادر با هم دشمن میشن خو از زیاده خوای یه طرفه است بابامم تا بخواد دخالت کنه دعوامون میشه

        در کل مرسی که نظر دادین اما به گفته شما باید یه بچه سوسول بی عرضه باشم که یه حقوق بخور نمیر گیرم بیاد همه جوونیمو بزارمم به این مردم این منطقه مزخرف خدمت کنم و جنس بهشون بفروشم هیچ روی خوش زندگی رو نبینم

        1. دوست عزیز بنظرم بهش بگو یا مثل بچه آدم بیا حساب کتاب کن یا اصلا براش کار نکن ، آدم نباید زیر بار حرف زور بره ، وقتی یه شاگرد آورد که نتونست کاراشو انجام بده و ازش دزدی کرد میفهمه و قدرتو میدونه ، شک نکن وقتی ول کنی بری قدرتو میدونه و باهات راه میاد، از هیچی نترس جز خدا ، حرفتو محکم بزن، وقتی هم قبول کرد حتما یه نوشته ای بین خودتون بنویسید ، کتبی ، حتما نوشته بنویسید ، حتما

        2. داداش بهترین کار اینه جدا بشی بری یه جایی درصدی چیزی وایستی که حداقل ۳ تومن بهت میدن الان بیخیال برادر شو هرچی بکشی از نزدیکیای خودت میکشی

    2. عزیزم شما باید هرچه سریعتر مستقل بشی حتی اگر شده بری و مغازه اجاره کنی بدشم باید جدی و با منطق باهاش صحبت کنی اما شراکت و برای کسی کار کردن زیاد خوب نیست برای خودت کار کن و از نو شروع کن اینطوری زودتر پیشرفت میکنی این برادر شما خیلی بی انصافه و بیزینس بی رحمه نباید توی بیزینس احساساتو دخیل کرد قزار نیست چون برادرتونه شما کاری نکنید باید مستقل باشید با همچین آدمی شراکت فایده نداره

    3. بنظر من که اگه خودشو مالک مغازه میدونه که هست چون سرمایه اولیه رو اون اورده باید حقوق سال اول شمارو بده بر اساس توافق طرفین. میتونین حقوق اولتو مبنا قرار بدین. ولی در مورد سهم، شما شریک داداشت نیستی مگه اینکه شما هم ۹ میلیون بذاری وسط. اگه نتونی بذاری میشی شاگرد اگه جای دیگه بیشتر میدن برو جای دیگه کار کن، نیازی به جر و بحث نیست داش من. موفق باشی.

  25. سلام خسته نباشید ما به تازگی یک سوپرمارکت راه اندازی کرده ایم ماه اول ۱۵ میلیون فروش داشتیم که با فرض کم و زیاد بود سودها مثلا بعضی جنسها ۱۰ درصد و بعضی ۲۰ درصد و با توجه به خرابی بعضی اجناس مثل سبزی میانگین سود را ۱۵ درصد برای یک ماه در نظر گرفتیم درسته؟

    1. سلام
      ببین میانگین رو حالا ۱۵ یا ۲۰ هرچی میگیرید
      تمام خرید های روزانتونو بنویسید توی یه دفتر
      دخل اونروز رو هم آخرشب از خریدهاتون کم کنید میشه کارکرد روزانتون
      آخر هر ماه ۱۵٪ جمع کارکرد همون ماه رو حساب کنید اجاره و مخارج مغازه رو هم کم کنید بعد سودشو نصف نصف یا هرچی قرارداد کردید حساب کنید
      مخارج مغازه هم میشه خرید لیوان و پلاستیک یا هرچی تو اون ماه برای مغازه خریدید

  26. سلام
    من یک ماه است یه مغازه باز کردم که 5میلیون بابت پیش و ماهی 500هزار تومان بابت اجاره میدم. برای شروع کار هم 6130000تومان جنس خریداری کردم و مبلغ 2میلیون تومان هم هزینه های جانبی مثل خرید ویترین و غیره انجام دادم. و مبلغ 3900هزار تومان هم بدهی دارم. حالا چطور بفهمم توی این یک ماه چقدر سود کردم. با تشکر

    1. سلام
      لازم است میزان فروش تان را هم بیان نمایید.

      1. سلام وقت بخیر. من مغازه یکبار مصرف و پلاسکو دارم. فروش هر روزمو حساب میکنم و مینویسم که چیا فروختم قیمت میزنم اخرشب هم حسابمو جمع میکنم….. الان نمیدونم اخر ماه که شد وقتش که شد برم اجناس جدید بیارم چجوری پولی که توی این مدت کسب کردمو بفهمم چقد سودشه چقد سرمایس لطفا کمکم کنید

      1. سلام من میخوام سالن زیبایی تاسیس کنم سرمایه گذار قراره 300 میلیون بزاره سرمایه از اون کار و مدیریت از من. البته باید یه سری نیرو هم بگیریم ک دستمزدشون درصدی هست و ثابت نیست. میخوام بدونم چیزی ک قانون هست درصد سرمایه گذار و من چند چند؟

  27. سلام من و برادرم تو مغازه آرایشی شریک هستیم، پول دکور و جنس با اونه، فروش با من، یعنی فقط من مغازه وایمیستم، پول رهن مغازه رو هم من دادم، ما قرار گذاشتیم هر ماه هرچی درآوردیم کرایه و قبض ها رو کم کنیم و سود و نصف کنیم، حالا برادرم این مدلی حساب میکنه، میگه سودمون از فروش میانگین 30% هست، بعد هر ماه، هر ماه میاد اول 30% کل فروش و حساب میکنه که میشه سود بعد از اون سود کرایه و قبض ها رو کم میکنه، بعد هرچی باقی مونده میگه سود هست که تازه اونم نصف میشه، به نظر من اشتباه هست، به نظرم درستش اینه، که از کل مبلغ فروش کرایه و قبض ها رو کم کنیم بعد از اون باقی مونده، 30% حساب کنیم تا سود به دست بیاد، ممنون میشم راهنماییم کنید و جواب بدید ???

    1. سلام
      اتکا به یک درصد مشخص، صحیح نیست. به عنوان مثال آیا شما به هیچکدام از مشتریان تان تخفیف نمی دهید؟ اگر تخفیف داده باشید، آن وقت درصد سودتان کمتر از 30 درصد خواهد بود. از طرفی دیگر معمولاً شما روی یک محصولی بیشتر از 30 درصد سود می کنید و روی محصول دیگری کمتر.
      بنابراین شما باید مبالغ فروش هر جنس، خرید هر جنس و تک تک هزینه هایتان را یادداشت کنید. سپس این دو (فروش – خرید و هزینه های جانبی) را از هم کسر کنید. آن وقت سود یا زیان ماهانه شما مشخص می شود که می توانید آن را بین خود تقسیم کنید.
      البته یک نکته را هم باید در محاسبات خود لحاظ کنید و آن هم دستمزد فروشندگی تان هست!

      1. سلام اقا حمید
        داشتم کامنتا رو میخوندم که به این کامنتت رسیدم که تقریبا جواب سوالم بود!
        ولی میخوام بدونم راه حل ساده تری برای محاسبه فروش روزانه هس؟
        چون بعضی مواقع (که مشتری زیاد داشته باشی یا اینکه فراموش کنی)، نمیشه همزمان هم جنس فروخت هم یادداشت کرد!
        با روش خرید روزانه و محاسبه روزانه هم نمیشه حساب کرد. چون نه قراره هر روز خرید کنیم و نه قراره خریدای انروزو همون روز بفروشیم!

    2. سلام مژده خانوم امیدوارم تا الان این مشکلت حل شده باشه اگر هم نشده باید بگم حق با برادرته
      نمیشه که قبض و کرایه و اینجور چیزا رو از کل فروش کم کرد باید از مقدار سود کمش کنی
      مثلا من و برادرمم هم سوپرمارکت داریم بعد وقتی میخوایم حساب کنیم میایم از سود اون ماه مقداری واسه قبض و مقداری واسه پول پلاستیک های دسته دار و فریزری که به طور رایگان در اختیار مردم قرار میگیره چون چیزایی که میخرن رو میزاریم توی پلاستیک و کلا اشتباهات و جنس هایی که خراب شده انداختیم دور و همه و همه حساب میکنیم از سود کم میکنیم بعد سود رو تقسیم میکنیم اگه قرار باشه از مقدار فروش کمشون کنیم خو نور علی نوره ولی نمیشه که مثلا اینطور میشه که که ما در روز حدود سه میلیون و نیم فروش داریم میانگین
      یعنی ماهی 105 ملیون تومن اگه مثلا بخوایم از این مبلغ هفتصد هشتصد هزار تومن کم کنیم خو یعنی هیچ اصلا حسابشم نکنیم که هیچی نیست در برابر اینهمه پول اما اینطور نیست. تقریبا همه چیزش رو باید با سود حساب کنی اگه قراره کم کنی یا زیاد

  28. با سلام بنده یک مغازه دارم یک ماهه باز کردم تو یک ماه به عنوان مثال ۴۰ میلیون فروشم بوده ۳۵ میلیون هم خرید جنس و هزینه بوده حالا ۸ میلیون پول نقد دارم و ۶ تومن هم جنس مغازه سود رو چطوری مشخص کنم. مغازه میوه فروشی هس

  29. سلام. من با دوستم قراره تو کار ساختمون سازی شراکت کنیم یعنی حساب کردیم قراره من ۹۰ میلیون تومن هزینه کنم دوستم ۶۰ میلیون میشه یعنی کل هزینه مشخص هست ۱۵۰ میلیون راهنمایی کنید آخر سر موقع فروش خانه درصد تقسیم سود چطوری انجام بشه. فرمول داره؟

    1. سلام
      از نسبت استفاده کنید.
      فرض کنید آن ساختمان را 300 میلیون می فروشید. 300 را در 90 ضرب و سپس به 150 تقسیم کنید که می شود 180 و این سهم شما می شود و مابقی یعنی 120 هم سهم دوست تان خواهد بود.

      1. سلام
        اگه سرمایه گذاری دو نفر در زمانهای متفاوت انجام بشه یعنی یکی اول کار سرمایه بگذاره و یکی هم در اواسط کار سرمایه بگذاره. اونوقت تقسیم سود به چه شکلی خواهد بود ؟

  30. با سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من با یکی از دوستان قراره یه فروشگاه رو راه اندازی کنیم. سرمایه از دوستم و کار از من. میخواستم بدونم محاسبه ماهانه هر دوی ما به چه صورته؟؟ دوستم فقط و فقط قراره پول بده و هیچ دخالت دیگه ای نداره.

  31. با سلام و خسته نباشید. ممنون میشم راهنمایی کنید.
    بنده میخواهم به فردی که مغازه فروش لبنیات سنتی رو دارند 25 میلیون سرمایه در اختیار ایشان قرار بدهم تا کار پخش (نه محصول خودشان بلکه محصول از جای دیگر سفارش گرفته میشود) رو شروع کنیم. یعنی سرمایه از من و کار از ایشان.
    25 میلیون سرمایه از بنده
    5 میلیون سرمایه از ایشان
    استفاده از مغازه و سردخانه ایشان برای نگهداری سفارشات تا زمانیکه فروش بروند.
    سفارش محصول با آشنایی و ارتباطات ایشان
    بازاریابی با ایشان (با همراهی خودم)
    برای شروع و این مقدار سرمایه وسیله جهت پخش کردن سفارشات با بنده
    ایشان درصد مشارکت در سود خالص را 60 به 40 اعلام کردند (60 درصد برای ایشان بابت بازاریابی و استفاده از سردخانه مغازه خودش – 40 درصد برای بنده)
    به نظر شما این درصد عادلانه هست؟!
    قرار بر این شده که به سود دست نزنیم و با آن کار را ادامه دهیم.

    1. سلام
      مهم ترین موضوع در هر کسب و کاری فروش هست و اگر این شخص، مسئولیت فروش را به عهده گرفته و توانایی فروش نیز داشته باشد، بله این درصد منطقی و قابل قبول می باشد. اما نکته مهم در صحبت شما این است که درصد مشارکت شما روی سود خالص است. به عبارتی پس از کسر کلیه هزینه ها می خواهید سود را تقسیم کنید. در این صورت احتمالاً ایشان هزینه هایی مانند سردخانه و… خود را حساب می کند و بر می دارد و سپس در سود خالص نیز درصد بیشتری دریافت می کند. به این ترتیب، درصد عادلانه نیست چون هزینه هایی مانند سردخانه جزو تعهدات شراکت ایشان می باشد. همانطور که شما پول گذاشته اید ایشان باید چنین هزینه هایی را تقبل کند.
      در زمینه دست نزدن به سود، اگر به شخص (یا شریک تان) اعتماد دارید، می توانید اینکار را انجام دهید. در غیر این صورت بهتر است سودتان را بردارید و هر زمان نیاز بود، سرمایه تان را افزایش دهید.

  32. با سلام وقت به خیر. سوالی داشتم خدمتتون میخواستم بپرسم در کارهای مانند خرید و فروش گل و گیاه به صورت واسطه یعنی از تولید کننده به مغازه دار. در مسافت های طولانی با توجه به از بین رفتن درصدی از گل ها چند درصد سود باید لحاظ شود. و سوال دیگر اینکه برای سایر خرج ها مانند هزینه کارگر. رفت امد و حمل و نقل و از ببن رفتن درصدیی از گلها و‌… باید در محاسبه سود لحاظ سود.

  33. سلام. خسته نباشید. من سه ماه که شده بوتیک زنونه و بچگونه زدم ولی تا الان هر چی کار کردم پولا رو گذاشتم تو دخل و نمیدونم سودم چقده و فروشم چقده همین جوری میرم و میام هیچی حالیم نمیشه ممنون میشم اگه توضیح بدین چجوری کار کنم. یه نفر مغازه داره بهم گفت تو هر چی کار کردی رو بزار تو بانک تا اینکه سرمایه اولیت که ۲۰ میلیون تومن هست رو در بیاری بعد سودتو حساب کن اخر… خب من ممکنه وسط ماه جنس بخرم دوباره بازم سرمایم زیادتر میشه پس من کی میتونم سودمو بدست بیارم؟؟؟

  34. من میخواهم کارهای حسابداری ه موسسه ی اموزشی رو انجام بدم نمیدونم از کجا شروع کنم میشه راهنمایی کنید
    آموزشگاه ریاضی هست

    1. سلام
      پاسخ شما به موارد مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال، میزان آشنایی شما با حسابداری، آیا آموزشگاه تازه تاسیس شده است و شروع فعالیت آن هست یا خیر، و یا اینکه شروع سال مالی آن می باشد یا اینکه شما ادامه کار حسابدار قبلی را در وسط یک دوره مالی انجام می دهید؟
      بسته به پاسخ هر یک از موارد فوق، نحوه عمل شما متفاوت خواهد بود.

  35. سلام
    من میخام تهیه غذای خانگی بزنم و بعض از غذاهای جدید را وارد منو‌ کنم. ولی نمیدونم قیمت غذارو چطوری و با چند درصد سود حساب کنم یعنی قیمت موادی که استفاده کردم و اینکه چقد بکشم روشو نمیدونم راهنمایی میفرمایین

  36. سلام
    من یک گوشی میخام بخرم با تخفیف ۴۲۰هزار تومن شده که ۲۲ درصد تخفیف خورده قیمت اصلی و کل چقدره؟؟؟؟
    لطفا پاسخ بدین
    مرسی

    1. سلام
      قیمت فروش حدود 540 هزار تومان است که با 22 درصد تخفیف 420 هزار تومان می شود.

  37. سلام و خدا قوت
    بنده پس از مدتی با شریکم دچار مشکل سیستم حسابداری شدیم. متاسفانه برنامه ی حسابداری کلاً پاک شد و بکاپ هم نتوانستیم بگیریم. الان بخواهیم سودمان را حساب کنیم به چه صورت است
    در ضمن از روز اول دفتر فروش روزانه داشتیم.
    ایا میشه اینجوری حساب کرد:
    اجناس مغازه رو به قیمت خرید روز حساب کنیم
    برداشتی هر کی ام مشخص هست کسر کنیم از سهمش
    هزینه ها مثل اب و برق و تلفن و گاز و باربری هم یادداشت شده
    ایا این درست است. ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام ما سه نفر هستیم قراره یه کاری راه بندازیم یکی قراره پول رهن ملک رو بده (دفتر فروش)و توی بخشی از کار هم مارو کمک کنه و به کمکش هم نیاز داریم و ما دو نفر هم قراره فروش محصولات رو به عهده داشته باشیم حالا ما سودی که به دست میاریم و چطوری بینمون تقسیم کنیم با توجه به این نکته که ممکنه یکی از ما دونفر کمتر و یکی دیگه بیشتر کار کنه و تعداد بیشتری محصول رو به فروش برسونه و قرار هست بازاریاب هم بگیریم ما چطور میتونیم سود رو جوری تقسیم کنیم که کسی که بیشتر کار کرده و تعداد بیشتری فروش داشته ضرر نکنه ؟ لطفا اگر جواب دقیق هم نتونستید بدید حدودی بفرمایید راه حل تو این مورد چی هست واقعا گیج شدیم

  38. سلام
    می خواستم بدانم ویلایی که می خریم 70 میلیون نقد قیمت اقساطی اش را چگونه محاسبه کنیم؟
    ممنون

  39. سلام. ببخشید یکی از دوستان من به همراه شریکش یک شرکت لبنیاتی کوچیک زدن الان بعد از ۲/۵ میخواهند حساب کتاب کنند و بدانند که شراکتشان چگونه است چقدر سود کردند و هر کدوم چقدر سهم شان می شود چه طوری باید حساب کنند؟ دوست من ۱۶۰ ملیون خرج شرکت کرده و شریکش هم ۲۰ میلیون خرج شرکت کرده و البته تمامی شیرهای شرکت را هم شریکش تامین کرده و تمام فروشی که داشتند ۵۶۰ میلیون بوده که همه پول را دوست من برداشته و دوست من هم ۷۰۰ میلیون بابت شیر و پول هایی که برداشته تاکنون پرداخته الان یک شرکت دارند و وسایل داخل آن که سرمایه میشه برایشان و هزینه هایی هم انجام دادن مثل پول کارگر و …… الان چگونه باید حساب کنند که بدانند شراکتشان چگونه است و هر کدوم چقدر سرمایه گذاری کردند؟ می خواهند بدانند که شرکت برایشان سودی هم تا کنون داشته یا همه ی سود ان خرج خود شرکت شده؟ لطفا راهنمایی کنید ممنونم.

    1. سلام
      با اطلاعاتی که ارسال نموده اید، نمی توان سود یا زیان را محاسبه کرد و باید جزئیات بسیاری مشخص و محاسبه شوند. به عنوان مثال هزینه های حمل و نقل، قبوض، دستمزد و بیمه، تبلیغات، استهلاک و… مشخص شوند، بهای تمام شده کالاها مشخص گردند؛ مالیات دو سال گذشته و احتمالاً جریمه آن مشخص شود و موارد دیگر.
      همچنین وسائل داخل شرکت شان، لزوماً سرمایه نیستند.
      دوست شما حتماً نیاز به یک حسابدار دارد و اگر طی 2 سال گذشته، حسابدار نداشته اند، حتماً باید حسابدار با تجربه ای را استخدام کنند. در صورتی که تمایل دارند شخصاً حسابداری کسب و کارشان را انجام دهند، بهتر است کتاب اصول حسابداری ۱ تالیف حمیدرضا خداپرست از انتشارات دانشگاه افسری امام علی (ع) را مطالعه نمایند یا در دوره آنلاین آموزش حسابداری به زبان ساده ثبت کنند.

      1. متوجه هستم اما دوست من تمام هزینه هایی را که انجام دادند حساب کردند همه مواردی که شما گفتید را هزینه هایش را جمع بستند. یعنی تمام مبلغ ها روشنه که هر کدام چقدر خرج کردند و چه قدر درآمد از شرکت داشتند. فقط چیزی که نمی توانند خودشان انجام دهند اینکه چطوری اینها را همه را به هم وصل کنند؟ فقط کمکی که از شما می خواهم اینه که لطفا بگید چه طوری باید مبلغ ها را با هم جمع یا تفریق ببندند؟ شما گفتید که وسایل داخل شرکت لزوما سرمایه نیستند یعنی چی؟ پس وسایل داخل شرکت چی هستند؟؟

        1. سلام
          نکته مهم هم محاسبات هست.
          انجام محاسبات کار سختی نیست اما نکات خاص خود را دارد که نمی توان آنها را در یکی دو خط تشریح نمود.
          شاید راحت ترین و عامیانه ترین بیان، کسر هزینه ها از درآمدها باشد تا سود و زیان مشخص شود اما اینکار، عملیات صحیح نیست و نتیجه درست را مشخص نمی سازد.
          جزئیات بسیاری بسته به موضوع فعالیت، نوع پرداخت ها، هزینه ها، اموال و تجهیزات و… باید محاسبه شوند. بخصوص اگر مبحث مالیات هم مطرح باشد، برخی هزینه ها مورد قبول دارایی هستند و برخی خیر. به عنوان مثال شما ممکن است یک خودرو برای حمل و نقل بار در اختیار شرکت داشته باشید یا ماشین آلات خاصی داشته باشید که بر اساس استانداردهای حسابداری باید برای آنها استهلاک محاسبه شود که روی سود و زیان اثرگذار خواهند بود اما در ظاهر مبلغی را مشاهده نمی کنید که دریافت یا پرداخت شده باشد. بنابراین الان در محاسبات شما لحاظ نشده است.
          اگر نیاز به محاسبه اعداد دقیق دارید و می خواهید سهم هر یک از افراد در سرمایه و سود را مشخص نمایید، پیشنهاد من، استخدام حسابدار است. در صورتی که نمی خواهید فردی را با حقوق ماهانه استخدام کنید، اگر ساکن تهران هستید، می توانید با من در تماس باشید.
          اموال و دارایی ها نیز در صورتی سرمایه محسوب می شوند، که مالکیت آنها در اختیار خودتان یا شرکت باشد. اگر وام یا قرضی دریافت کرده و اموالی را خریداری کنید یا اینکه اموالی را نسیه خریداری نمایید، تا زمانی که بدهی تسویه نشده باشد، آن دارایی، سرمایه محسوب نمی شود.

  40. سلام يه سوال داشتم من و مادرم حقوق ميگيرم و مادرم بابت اقساط بانكي ٣٢٠هزار تومان و من ١٢٠هزار تومان قرار بر اين شده ماهي ٣٥٠تومان خسارت بگيريم اين پول بين من و مادرم چطور محاسبه ميشه ممنون ميشم

    1. سلام
      توضیح شما مفهوم نیست. بین پرداخت اقساط و دریافت خسارت، چه وجه اشتراک یا ارتباطی وجود دارد؟

    2. سلام طبق اقساط وامتون اگر بخوایم درصد بگیریم سهم مادر شما از ۳۵۰ تومان مبلغ ۲۵۴۵۴۰ تومان و سهم شما ۹۵۴۵۴ تومان می باشد

  41. عرض سلام و ادب
    میخواستم بپرسم آیا می توان بر اساس اطلاعات صورتحساب سود و زیان چنانچه ثبت تعدادی از فروش روزانه از قلم افتاده باشد و یا فروش نقد کمتر از عدد واقعی ثبت شود و بعبارتی برداشت غیر قانونی از صندوق داشته باشیم، این موضوع را اثبات نمود و اگر چنین تحلیلی امکانپذیر نبود روش دیگری از نظر جنابعالی وجود دارد؟

    1. سلام
      بله یک حسابرس می تواند اینکار را به صورت تخمینی و با بررسی فاکتورهای خرید، اقلام موجود، صورتحساب بانک و… به همراه صورت های مالی انجام دهد و مشخص کند.

  42. سلام استاد ممنون از اطلاعات مفیدتان ۶ ماه با دوستی شراکتی مغازه ملزومات اشپزخانه باز کردیم سرمایه از من کار از ایشون. ولی بیشتر اوقات خودم هم هستم کمک میکنم حال وسیله ها ریز و درشت با ارقام متفاوت با ۳۵ درصد فروش حالا جمع کارکرد یک ماه باز با ۳۵ درصد میگیریم و سودمان را بر میداریم تازه متوجه شدم که راه حل برداشتمان درست نیست چون به جمع کارکرد یک ما همان همان ۳۵ درصد میزنیم و در اصل به سود هم درصد میخوره و این برداشت از سرمایه هم میشه توی ارقام بالا خیلی به ضرر منه ممنونم میشم از راهنمایتان

    1. سلام
      بهتر است یک سیستم حسابداری داشته باشید. چون این گونه مشکلات ادامه دار خواهند بود بخصوص در زمان محاسبات مالیاتی و…
      شما باید سرمایه را ثابت فرض کنید و سعی نمایید که بدون تغییر باقی بماند.
      میزان مبالغ پرداختی بابت خرید و هزینه ها را محاسبه نمایید و از درآمدهایتان کسر کنید و در صورتی که سود بدست آورده بودید با نسبت توافق شده بین خود تقسیم نمایید.
      35 درصد را نیز تنها باید یکبار و آن هم به مبالغ فروش تان اضافه نمایید.

      1. جناب خداپرست فعلاً امکان سیستم حسابداری رو نداریم ولی موقتن برای من سوال که وقتی ۳۵ درصد به اجناس میکشیم روش ایا وقت حساب سود در یک ماه همان ۳۵ درصد هست یا باید کمتر بزنیم حالا سوای خرج و مخارج. مثلان یک جنس ۱۰۰ هزار تومنی که سودش میشه ۳۵ تومن اگر ازش چهارتا بفروشم مجموع سودم میشه ۱۴۰ ولی وقتی سر ماه جمع میزنم میشه ۵۴۰ و درصد که میگیرم میشه ۱۷۵ اینجا ۳۵ تومن به ضرر منه و امکان اینو ندارم که یکی یکی قیمت خرید فاکتور اجناس ریز و درشت دربیارم و سود اصلی را حساب کنم ممنونم از شما استاد گرامی

        1. سلام
          متوجه نحوه محاسبه 175 هزار نشدم. با این حال امیدوارم که توضیح زیر به شما کمک کند.
          شما محصولی که 100 هزار تومان خریده اید را 135 هزار تومان می فروشید. به عبارتی 35 درصد به قیمت خرید اضافه می کنید.
          در صورتی که طی یک ماه 4 فروش داشته باشید، درآمد ناخالص یا فروش ناخالص شما 540 هزار تومان می شود. شاید بپرسید چرا ناخالص؟ چون باید هزینه هایتان را از این مبلغ دریافتی کسر کنید. هزینه هایی مانند بهای تمام شده کالای فروخته شده، هزینه های جاری و روزانه تان و…. مبلغی که پس از کسر این هزینه ها از 540 هزار بدست می آورید، سود یا زیان شما را نشان می دهد.
          نکته مهمی که در کار شما وجود دارد، این است که شما لزوماً 35 درصد روی هر جنس اضافه نمی کنید. چون احتمالاً با قیمت روز بازار فروش خود را انجام می دهید نه به قیمت خرید فاکتورتان. با این حال برای محاسبه دقیق سود، باید قیمت خرید فاکتورهایتان را نیز بررسی نمایید.
          فراموش نکنید شما نباید به 540 هزار تومان درصدی اضافه یا کسر نمایید.
          در پایان توصیه می کنم در صورتی که تمایل دارید شخصاً حسابداری کسب و کارتان را انجام دهید، بهتر است کتاب اصول حسابداری ۱ تالیف حمیدرضا خداپرست از انتشارات دانشگاه افسری امام علی (ع) را مطالعه نمایید یا در دوره آنلاین آموزش حسابداری به زبان ساده ثبت کنید.

  43. سلام. من با همین روشی که گفتین سود شرکتم رو دست اوردم. منتها در آخر علاوه بر سودی که گفتین بعنوان دارائی چند وسیله اداری و مقداری جنس در انبار دارم. میخواستم بدونم تکلیف جنس های داخل انبار چیه؟ ایا دارایی من است؟
    دوم اینکه سودی که در فاکتور خرید اخذ می کنیم چی می شود و چطوری باید محاسبه شود؟

  44. سلام.
    روال معمول برای محاسبه ی سود یک مغازه چند وقت به چند وقت است؟

  45. سلام خسته نباشید. من در یک کارگاه تولیدی با شخصی، شریک هستم و حالا می خواهیم جدا شویم. سود کارمون و محاسبه کردیم ولی تو محاسبه سرمایه اولیه مشکل داریم چون از قبل محاسبه نکرده بودیم. میشه لطف کنید راهکاری پیشنهاد کنید. ممنون

  46. سلام یه سوال در مورد سود دارم میشه کمک کنید هر کاری کردم نتونستم عضو سایتتون شوم
    یه سرمایه گذاری بوده طی 4 سال 33 درصد سود داشته با 4 شریک فقط سرمایه گذاری اولیه یک جا نبوده یک نفر اول کار پول آورده و بقیه در سال های دوم و سوم الان من نمی دونم چه طور سود را تقسیم کنم

  47. سلام
    ما یه مغازه زدیم ۴۰ میلیون ما دادیم برای رهن مغازه و ۲۰ میلیون هم شریک ما برای آوردن جنس داده. کار هم به صورت شیفتی و کاملا مساوی تقسیم شده. حالا نمیدونیم سود رو چجوری تقسیم کنیم بین خودمون؟

    1. سلام
      به هر روش مرسومی که تقسیم سود انجام دهید، شریک تان ضرر می کند. چون هر زمان پول رهن را دریافت کنید، سرمایه اولیه تان به شما برمی گردد اما به شریک تان، خیر. به همین دلیل من پیشنهاد می کنم به این گونه سرمایه تان را تقسیم کنید: فرض نمایید 30 میلیون از مبلغ رهن سهم شما است و 10 میلیون سهم شریک تان و از 20 میلیون مبلغ اجناس نیز، هر کدام 10 میلیون پرداخت نموده اید. پس از آن، به نسبت سرمایه آورده شده، سود را تقسیم کنید.
      انجام این فرض موجب می شود که هر زمان تصمیم به انحلال کسب و کارتان بگیرید، شریک تان نیز 10 میلیون از سرمایه اولیه اش را دریافت می کند و از طرفی، شما که سرمایه بیشتری آورده اید، سود بیشتری نیز کسب می نمایید و متضرر نمی شوید.

  48. سلام وقتتون بخیر. نحوه ی محاسبه ی درصد برگشت از فروش رو میفرمایین؟

    1. سلام، لطفا منو هم راهنمایی فرمایید،
      خیلی نیاز دارم.
      با خواهرم شریکی مغازه باز کردیم نزدیک دو سال و نیمه
      ۶ ماه همسرش و پسرم به نوبت کار می کردند، بعد از ۶ ماه همسرشون رفتند و فقط پسرم موند، دو شیفت کار کرده، و بعد از یکسال و ۵ ماه ی حقوق ناچیزی برمیداره
      و تمام زحمت های مغازه، خرید و فروش و افزایش سرمایه با من و پسرم بوده
      حالا میخواد جدا شه، لطفا و خواهشا راهنمایی فرمایید،
      چکار کنم که بخیر انجام بشه و حرف و حدیثی نباشه؟

  49. سلام و خسته نباشید، راهنمایی میخوام ازتون، ما یک مینی سوپر داریم حدود یکساله، اما همسرم توی مدیریت و نحوه پرداخت پول شرکتها و سود خودمون دچار مشکل شده، مثلا این ماه مجموعه فاکتورهای خریدش رو حساب کردیم شده یک و چهارصد، درآمدش روزانه حداقل ۸۰ و حداکثر ۱۵۰ تومن هست، با این حساب مسلما باید سودی نصیبمون بشه، ولی همه ی پولو درآمد روزانه رو میده به شرکتها و بدهی هاش، نمیدونم چجوری باید برنامه ریزی و مدیریت کنیم که یه چیزی هم دست خودمون رو بگیره

    1. سلام
      به شما پیشنهاد می کنم، از لوازم التحریری ها یک دفتری به نام «دفتر کل» خریداری کنید و هر صفحه آن را به یکی از عمده فروشان اختصاص دهید. البته این کار را می توانید در یک دفتر ساده هم انجام بدهید اما دفتر کل، جدول بندی دارد که کار شما راحت تر می کند.
      شما احتمالاً با چهار یا پنج عمده فروش کار می کنید. هر زمان فاکتوری از هر کدام دریافت نمودید، شماره فاکتور، نام مواد خریداری شده و تاریخ صدور و مبلغ آن را در دفتر یادداشت نمایید. همچنین هر زمان که به هر فروشنده پولی پرداخت کردید، در صفحه مخصوص فروشنده یادداشت نمایید و از مبلغ بدهی کسر کنید تا همیشه بدانید که به هر عمده فروشی چقدر بدهی دارید و اضافه به آنها پرداخت نکنید. در کنار انجام این کار، باید پول های دریافتی از مشتریان را نیز مدیریت کنید.

    2. من 9 سال یک سوپرمارکت بزرگ داشتم، اصلا حساب دفتری باز نکنید، اصلا اصلا، در ضمن اگر مقدور هست سیستم را کامپیوتری کنید، اینجوری میتونید قیمت خرید هر جنس را در هر تاریخ و از هر شرکت داشته باشید، باید میزان سود خودتان را در سوپر 10% حساب کنید، اینطوری آخر سال پس از کسر هزینه ها، در آخر هر سال سود شما بیشتر میشه، در صورتی هم که بتونید جنس بعضی شرکتها را نقدی بخرید، درصدی بابت نقد به شما تخفیف میدند!

  50. با سلام نحوه محاسبه سود خودرو شرایطی با توجه به این که مبلغ کل خودرو ۳۸ میلیون میباشد و ۶۰ درصد به صورت پیش پرداخت و ۴۰ درصد به صورت اقساط چگونه میباشد با سود ۳ درصد لطفا راهنمایی کنید با تشکر

  51. سلام خسته نباشید
    یه فروشگاه لباس مجلسی دارم میخواستم بدون نحوه محاسبه اجناسی که یکسال در مغازه بوده و یا بیشتر
    چگونه میتوان این خواب سرمایه رو محاسبه کرد؟
    ممنون

    1. سلام
      محاسبه خواب سرمایه و بدست آوردن یک عدد، ارزش و مفهومی ندارد، مهم هدف و تفسیر آن است.
      آیا شما به دنبال بدست آوردن هزینه فرصت از دست رفته هستید؟ و یا موارد دیگری مد نظرتان است؟ با توجه به هدف شما، روش های محاسبه و سنجش خواب سرمایه متفاوت می باشد.

  52. سلام خسته نباشيد
    خاستم تو يه موضوعي ازتون كمك بگيرم
    من و دو نَفَر ديگه يك فروشگاه اينترنتي راه اندازي كرديم و با يك فروشگاه مواد غذائي ميخايم كار كنيم يعني تأمين جنس از ايشون فروش از ما ك يكي از اون دو نَفَر پسر اين آقا هستن خاستم لطف كنيد بنده رو راهنمايي كنيد ميزان سود اون آقا بايد به چه ميزان باشه

    1. سلام
      در زمینه تقسیم سود و زیان، هیچ روال و قانونی وجود ندارد؛ یا بر اساس توافق طرفین انجام می شود یا به نسبت سرمایه هر شریک.
      در زمینه پدر و پسر، دو حالت وجود دارد: 1) اگر فرزند تنها برای کمک به پدرش در کار حضور دارد؛ به ایشان سودی تعلق نمی گیرد. نهایتاً دستمزد یا پاداشی پرداخت می شود. 2) فرزند، مستقل از پدرش در کار سرمایه گذاری می کند؛ یا حتی پدر کل سرمایه را پرداخت می کند اما بیان می نماید که فرضاً از این یک میلیون تومان، 600 هزار تومان سهم من و 400 هزار تومان سهم پسرم هست. در این حالت هر دو در سود و زیان و بدهی ها شریک خواهند بود.
      البته از متن شما می توان این مورد را هم برداشت کرد که یکی از دو نفر شریک شما، پسرِ فروشنده اجناس است. آیا منظور شما این مورد بوده است؟

  53. سلام با یکی از دوستام مغازه موبایلی زدیم
    دکور و اجاره و رهن و تابلو روان و پول اب و برق و … با من بود
    و دوستم فقط پول اوورد برا خرید موبایل و لوازم جانبی
    و کار از من بود ولی سود نصف میشد
    از روز اول تا چهار ماه فروش روزانه رو به دوستم میدادم و در دفتری یاداشت میکردیم
    توی چهار ماه من حتی هزار تومان از پول مغازه بر نداشتم و همه ی پول ها رو میدادم به دوستم.یه روز دوستم گفت ک میخواد ازم جدا شه و پولشو نیاز داره
    گفت ک نمیداند چقد پول اوورده داخل مغازه
    و گفت برای بدست اووردن پولش باید اینجوری حساب کنیم:
    تمام فاکتورها را جمع کنیم و منهای پولی ک توی این چهار ماه بش دادم بکنیم هر چقد شد اون میشه پول مایه اش
    کل فاکتورها شد 31 میلیون
    پولایی ک بش داده بودم شد 16 میلیون
    گفت 15 میلیون پول مایه ام شده ک باید بم بدیش
    و کل سودمون شده بود 4 میلیون یعنی نفری دو میلیون
    اومدم وسایل مغازه رو فاکتور کردم تا همش 10 میلیون نمیشه
    خونمو دادم رهن مغازمو دادم رهن و پولشو بش دادم.ولی هر چه دو دو تا میکنم تا کلاه رفته سرم
    بنظرتون ما درست حساب کردیم؟
    کل وسایل داهل مغازه 4 تومن بود و پول طلبکاری از مشتریامونم حدودا 5.5 تومن بود
    خلاصه من بد بخت شدم رفت
    کل فاکتورا رو هم خودش خرید میکرد از پولایی ک بش میدادم
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    19 میلیون دیگه بش دادم.16 میلیونم روزانه بش داده بودم جمعا شد 35 میلیون بش دادم
    ایا درست حساب کردیم؟؟اخه من حتی هزار تومنم از مغازه بر نداشتم

    1. سلام
      در صورتی که تمامی خریدها (کالاها) قبل از کسب درآمد یا فروش انجام شده باشد و قیمت های درج شده در فاکتورها، واقعی باشند، محاسبه درست است. اما اگر بخشی از خریدها پس از کسب درآمد (به عبارتی از آن 16 میلیون) باشد، شریک شما بیش از آورده خود دریافت کرده است.

      1. دو تا فاکتور اول 6 تومن بود مابقی از فروش روزانه و بعضی مواقع هم از جیب خودش خرید میکرد
        حال با توجه به گفته های من ما باید چجوری حساب میکردیم؟؟؟

        1. سلام
          باید بسیاری از جزئیات مشخص شود. به عنوان مثال آیا شما هزینه اجاره و قبض ها را از جیب پرداخت می کردید یا از فروش های مغازه؟ چون شما در سود (یعنی درآمد منهای هزینه) شریک شده اید.
          از طرفی دیگر باید به این نکته هم توجه داشته باشید که شریک شما پس از کسب درآمد (فروش) بخشی از مبلغ خرید کالاهای جدید (یا شاید هم همه مبلغ) را از مبلغ فروش بدست آمده، پرداخت می کرده است. بنابراین سرمایه گذاری جدیدی انجام نداده است. می توان این گونه مثال زد که شریک شما 6 میلیون کالا آورده است، پس از فروش یک میلیون، با همین پول جدید، یک میلیون کالای دیگر جایگزین می کند یا 2 میلیون کالای جدید می آورد که 1 میلیون از پول این کالای جدید از مبلغ فروش کسب شده است و این فرآیند ادامه پیدا می کند. به این ترتیب سرمایه ایشان جمع فاکتورها نخواهد بود بلکه کمتر است.
          البته این نتیجه گیری بر اساس نوشته شما و اینکه هیچ دریافتی نداشته اید، است، و موضوع توافق ها و جزئیات کار، نادیده گرفته شده است.

      2. من از جیب خودم کرایه مغازه رو میدادم
        نظرم این بود ک هیچ پولی برداشت نکنم تا اینکه بعد چن ماه یه جا یه پول خوبی از سودم بتونم برداشت کنم

      3. ممنون از راهنماییتون
        زیر بارش نمیره و حرف خودشو میزنه
        ما دقیقا باید چجوری حساب کنیم ک سرمایه اولیه دوستم مشخص بشه؟
        تمام فروش روزانه رو مو به مو نوشتم از روز اول
        تمام فاکتورای خریدمونم با تاریخشون داریم
        ممنون میشم راهنماییم کنید تا حق کسی باطل نشه.
        09164955—
        اینم شمارمه.ممنون از سایت خوبتون

        1. همکلاسی و همراه خوب یو سی؛ احسان عزیز
          با سلام و احترام
          مسلماً شریک شما، سرمایه و سود خود را دریافت کرده است و برگشت پول کار سختی است!
          توضیح جزئیات و نحوه برخورد شما، جدای از آنکه نوعی مشاوره مالی محسوب می شود، در قسمت دیدگاه ها نیز بسیار طولانی و نوشتن آن بسیار سخت است.

  54. سلام،ممنون از تلاش و خدمات خوبي كه ارائه ميديد
    اگر لطف كنيد نحوه ي محاسبه ي نرخ بازگشت سرمايه، نقطه سر به سر و… توسط توابع مالي اكسل، براي تدوين يه طرح كسب و كار رو اموزش بديد بسيار ممنون ميشم

    1. همکلاسی و همراه خوب یو سی، راحیل حجازی
      با سلام و تشکر از شما
      مطالعه دو مقاله تشریح کامل یک طرح کسب و کار و ارزیابی مالی طرح کسب و کار را به شما پیشنهاد می کنیم. البته این دو مقاله به موضوع محاسبه در اکسل نمی پردازند و سعی می کنیم در این زمینه نیز مقاله ای تهیه شود.

  55. با سلام دنبال فرمول سود قبل از کسر مالیات میگردم ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. سلام
      منظور شما سود قبل از کسر مالیات است یا قبل از کسر پاداش؟
      برای محاسبه سود قبل از کسر مالیات، می توان چنین فرمولی را نوشت: I = i – T و یا I = i – (i × t) که در این فرمول I سود پس از کسر مالیات، i سود قبل از کسر مالیات، T مالیات و t نرخ مالیات بر درآمد می باشد.

  56. با سلام. اطلاعات بسیار درست و جالب بود. من نحوه محاسبه حاشیه سود رو میخواستم بدونم. چطوری میتونم راهنمایی بگیرم.

    1. همکلاسی و همراه خوب یو سی؛ احمدی عزیز
      با سلام و احترام
      خیلی خوشحالیم که مطلب اختصاصی «نحوه محاسبه سود کسب و کار» رضایت شما را جلب کرد.
      امیدواریم طی چند روز آینده، هیئت تحریریه مطلبی در زمینه محاسبه حاشیه سود تهیه کند و حتماً پس از درج در پورتال یو سی از طریق ایمیل به شما اطلاع رسانی می شود.

      1. با سلام خدمت شما بنده تو دبی کار میکنم بصورت پانزده درصد شراکتی در سود حالا سوالی که برای من پیش اومده اینکه مبلغی که بنده و باقی شرکا بصورت ماهانه برداشت می‌کنیم در زمان حساب کتاب باید جز داراییهایی مغازه محاسبه بشه یا جز بدهکاری مغازه با تشکر از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا