آیا محل خواب نوزاد مهم است؟

مدت ها است که به والدین توصیه شده است تا نوزاد را در تخت یا گهواره خودشان بخوابانند تا احتمال سندروم مرگ ناگهانی کودک در خواب را کاهش دهند، اما بر اساس یافته های یک تحقیق جدید، همچنان از هر 5 نوزاد یک نوزاد در تخت والدین خود می خوابد.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، برای کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی کودک در خواب، آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند تا والدین به مدت حداقل شش ماه یا ترجیحاً تا یک سال، با نوزاد در یک اتاق بخوابند. بنابر توصیه این آکادمی، بهتر است والدین نوزاد را در تخت خودشان نخوابانند.

بر اساس تحقیق های صورت گرفته، 59 درصد از مادران اعلام کرده اند که تصمیم دارند تا کودک را در اتاق خواب خودشان و در تخت جدا بخوابانند. اما تنها 45 درصد از این تعداد در عمل این تصمیم را اجرا کردند.

دکتر کلاماس که این تحقیق را اجرا و روی آن مطالعه می کند، اعلام کرده است: «ما متوجه شده ایم که بسیاری از مادران، برخلاف توصیه آکادمی اطفال آمریکا نوزاد را در تخت خودشان می خوابانند.» این استاد دانشگاه می گوید دلایل متفاوتی وجود دارد که والدین نوزاد را در تخت خودشان می خوابانند. تعدادی از شرکت کنندگان در این تحقیق بر این باور هستند که برای تغذیه نوزاد با شیر مادر، کودک باید در تخت خواب مادر بخوابد. در برخی فرهنگ ها هم خوابیدن نوزاد در تخت مادر یک هنجار اجتماعی است. گاهی هم والدین فضای امن دیگری ندارند تا کودک در آنجا بخوابد.

اما چرا مهم است تا کودک در تخت والدین نخوابد؟

نگرانی اصلی خفگی تصادفی کودک است. ما اغلب از تشک و بالش های نرم و رواندازهای گرم و ضخیم استفاده می کنیم. همین موارد خطر خفگی ایجاد می کنند. افراد تصور می کنند در چنین لحظه ای از خواب بیدار می شوند؛ اما وقتی کودک در حال خفگی است، اغلب این اتفاق بی صدا رخ می دهد.

دکتر پارخ، یکی دیگر از متخصصان اطفال در آمریکا می گوید خواباندن نوزاد در تخت مشترک با والدین یکی از بزرگترین عوامل خطر سندروم مرگ ناگهانی کودک در خواب است. هنگامی که والدین در خواب غلت می زنند یا بطور اتفاقی چیزی مانند رو انداز، دهان کودک را می پوشاند ممکن است باعث خفگی کودک شود. حتی صرفاً خوابیدن چند نفر در کنار کودک ممکن است منجر به کاهش سطح اکسیژن شده و همین امر کودک را بیشتر در معرض خطر قرار می دهد.

دکتر کلاماس اظهار امیدواری کرد که این مطالعه تفاوت های احتمالی بین آنچه والدین برنامه ریزی می کنند با آنچه در واقع انجام می دهند را نشان دهد. دکتر کلاماس می گوید: «متخصصان اطفال باید بدانند موانع احتمالی برای یک خواب ایمن چیست. بهترین حالت این است که این گفتگوها قبل از خستگی و استرس های اولیه والدین (به دلیل به دنیا آمدن نوزاد) صورت بگیرد.» وی در ادامه می گوید: «ما وقت زیادی را صرف آماده کردن مادران برای تولد نوزادشان می کنیم اما عملاً هیچ زمانی را صرف آماده کردن آنها به عنوان والدین نمی کنیم.»

دکتر پارخ معتقد است که نکته کلیدی در این میان برنامه ریزی است. او می گوید: «این تحقیق نشان داد که حتی اگر بهترین نیت را داشته باشید، ممکن است در عمل بهترین روش خواب را بکار نگیرید، بهتر است قبل از به دنیا آمدن نوزاد در این مورد فکر کنید، یک گهواره تهیه کرده و در اتاق خواب خود قرار دهید تا برای تغذیه کودک از طریق شیر مادر هم مشکلی نداشته باشید.»

منابع

خبر علمی «آیا محل خواب نوزاد مهم است؟» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به WebMD و مجله سلام سلامت، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا