ساخت دارو با کمک هوش مصنوعی

دانشمندان یک سیستم هوش مصنوعی طراحی کرده اند که می تواند داروها را از پایه طراحی کرده و پیشرفتی بزرگ در این علوم ایجاد کند.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، ساخت دارو یکی از پیچیده ترین ساختارهای علمی بشر محسوب می شود. متخصصان بسیاری در جهان به صورت مداوم در حال تلاش برای یافتن داروهای جدید هستند و این فرآیند، بسیار سنگین بوده و حتی یک خطای کوچک در آن ممکن است به شکست منتهی شود.

این امر موجب ایجاد فشاری مضاعف روی انسان ها می شود، ولی ماشین ها از فشار این چنینی در امان هستند و با توجه به اینکه در عصر کامپیوتر قرار داریم، متخصصان علوم دارویی نیز به سراغ کامپیوترها رفته اند. دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی، به تازگی یک ساختار هوش مصنوعی را برای ساخت داروها بکار بسته اند.

ReLeaSE، سازنده داروهای آینده

این هوش مصنوعی، ReLeaSE نام دارد و این عبارت، خلاصه ای از عبارت تقویت یادگیری برای تکامل ساختار یافته است. این هوش مصنوعی می تواند با استفاده از ساختار شبکه های عصبی خود (دو شبکه عصبی در خدمت ReLeaSE هستند) به سراغ ساخت دارو برود. این فرآیند به حدی نیرومند است که الگوریتم یاد شده قادر خواهد بود کار ساخت دارو را از فاز تحلیلی آغاز کرده و تا پایان طراحی پیش ببرد. نحوه انجام اینکار به این ترتیب است که ReLeaSE به پایگاه داده ویژه ای دسترسی دارد که درون آن اطلاعات یک میلیون و هفتصد هزار نوع مولکول فعال شناسایی شده توسط بشر جای دارند. به این ترتیب با تحلیل این مولکول ها و ساختار ترکیب آنها با هم می توان کشف کرد که چگونه داروهای مختلف، کارآیی بهتری خواهند یافت.

مدیر این پروژه که الکساندر تراپشا (Alexander Tropsha) نام دارد، به شدت به آینده آن امیدوار است. شایان ذکر است که پیش از این نیز هوش مصنوعی در تحلیل عوارض جانبی داروها به شدت موفق عمل کرده بوده و در صورت موفقیت ReLeaSE می توان شاهد یک انقلاب در ساخت و آزمایش داروها بود.

منابع

خبر علمی «ساخت دارو با کمک هوش مصنوعی» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به PHYS و مجله دانشمند، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. با سلام. مطالب برایم بسیار مفید بود. بنده دانشجو و به دنبال تحقیق هستم. سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا