علی اکبر رفوگران: موسس کارخانه بیک در ایران

خانواده رفوگران (تحریریان) در ابتدا ساکن اصفهان بودند و در سال 1300 هجری شمسی به تهران نقل مکان کردند. پدر علی اکبر رفوگران (میرزاعلی تحریریان) با شراکت 3 نفر از همراهان شان حجره ای در شهر تهران اجاره کرده و به تجارت فروش لوازم التحریر مشغول بودند و به پشتوانه مالی که از این کسب و کار بدست می آوردند، زندگی خود را اداره می کردند.

همه چیز خوب بود تا اینکه جنگ جهانی دوم آغاز شد و کاسبی میرزاعلی رونق خود را از دست داد. این اتفاق باعث به هم ریخته شدن اوضاع مالی خانواده و به تبع آن ترک تحصیل فرزندان شد. علی اکبر هم از این قضیه مستثنی نبود و مجبور شد در همان شش سالگی تحصیل را رها کرده و در حجره پدر مشغول به کار شود. البته علی اکبر در کنار کار کردن سعی کرد زبان انگلیسی خود را نیز تقویت کند.

در این مقاله شما می توانید بطور خلاصه با سرگذشت علی اکبر رفوگران آشنا شوید.

علی اکبر روحیه ای جسور و شخصیتی ریسک پذیر داشت در حالی که پدر ایشان انسان قانعی بودند. همین تفاوت در روحیه پدر و پسر باعث شد بعد از مدتی شاگردی در حجره، علی اکبر با اجازه پدر مسیر شغلی خود را جدا کرده و با خرید یک دستگاه تایپ انگلیسی و اجاره یک دفترکار، تجارتخانه کوچکی را راه اندازی کند. علی اکبر پس از مدتی کار در تجارتخانه خود موفق به اخذ نمایندگی یک شرکت تولید کننده خودنویس آلمانی شد و فصل جدیدی در کتاب زندگی خود گشود.

ایشان روزی در محل کار با کاتالوگی از برچسب تولید شده توسط یک شرکت آلمانی که بوسیله یک ویزیتور به دست وی می رسد مواجه شد و این مواجه جرقه ای در ذهن وی روشن کرد. بی درنگ به یک خطاط مراجعه کرد و از وی خواست آیه «فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین» را برایش با خط خوش بنویسد. علی اکبر سپس این نوشته را برای همان شرکت آلمانی ارسال کرد و از آنها خواست برچسب آن را برای وی تولید کنند. جالب اینجا است که وی موفق می شود طی 20 هفته 200 هزار از این برچسب ها را به فروش برساند.

موفقیت های شغلی علی اکبر ادامه پیدا کرد و پدرش که از این موفقیت فرزند آگاه و خرسند بود از علی اکبر خواست دوباره با هم کار کنند که البته این درخواست پدر با پاسخ مثبت علی اکبر مواجه شد.

روزی وقتی علی اکبر و پدرش مشغول کار بودند ویزیتوری به ایشان مراجعه کرد و از ایشان خواست که فروش خودکاری که نمایندگی آن از یک شرکت فرانسوی – بیک – اخذ شده را به عهده بگیرند.

پدر علی اکبر که تا آن موقع تنها با قلم و مداد و خودنویس آشنا بود با دیدن این محصول (خودکار) می پرسد که جوهر آن را از کجا پُر کنیم که علی اکبر در پاسخ می گوید این خود-کار است و نام خودکار را روی این محصول می گذارد. علی اکبر پس از مدتی بواسطه تجارت قبلی و همچنین آشنایی با زبان انگلیسی موفق به اخذ نمایندگی این برند فرانسوی شد و با خرید یک دستگاه قالب دسته دوم و همچنین یک دستگاه تزریق دست دوم از همان شرکت، پس از مدتی موفق به احداث کارخانه شخصی خود و توسعه آن گردید و پس از چندی نیز وارد فضای تولید عطر ارزان قیمت شد.

به این ترتیب علی اکبر رفوگران نام خود را به عنوان یکی از بزرگترین کارآفرینان کشور و کسی که تجارت و تولید را با هم پیوند زد، مطرح کرد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «علی اکبر رفوگران: موسس کارخانه بیک در ایران»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا