آیا سرعت در پیاده‌روی اهمیت دارد؟

در مطالعه‌ای مشخص شده با پیاده‌روی روزانه خطر ابتلا به سرطان، زوال عقل، بیماری قلبی و مرگ کاهش می‌یابد. در این مطالعه مشخص شد که سرعت پیاده‌روی نیز به اندازه میزان آن اهمیت دارد.

به گزارش پورتال یو سی (شما می‌توانید)، این تحقیق روی نزدیک به 80,000 نفر (40 تا 79 ساله) و با استفاده از ردیاب‌های پوشیدنی انجام شد. پژوهش فوق تاکنون بزرگترین مطالعه برای ارزیابی اثر تعداد گام‌ها بر سلامت بوده است.

این تحقیق را پژوهشگران دانشگاه سیدنی استرالیا و دانشگاه جنوب دانمارک انجام دادند. آنها دریافتند که 10,000 قدم پیاده‌روی در روز خطر زوال عقل، بیماری قلبی، سرطان و مرگ‌ومیر را کاهش می‌دهد. برای مثال این میزان پیاده‌روی با 50 درصد کاهش خطر زوال عقل همراه است. با این حال، پیاده‌روی قدرتی، مزایایی بالاتر و فراتر از تعداد قدم‌ها طی شده را نشان داد.

دکتر ماتیو احمدی یکی از پژوهشگران این مطالعه می‌گوید: «پیام اصلی این مطالعه آن است که برای ارتقای سلامت، افراد نه تنها می‌توانند بطور آرمانی 10,000 قدم در روز را هدف قرار دهند، بلکه می‌توانند سریع‌تر راه رفتن را نیز هدف قرار دهند.»

یکی دیگر از پژوهشگران این مطالعه گفت: «مطالعه ما همچنین برای افرادی که فعالیت کمتری دارند، نشان می‌دهد که 3,800 قدم در روز می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را تا 25 درصد کاهش دهد.»

نکات کلیدی در بررسی فواید پیاده‌روی

  1. هر 2,000 قدم خطر مرگ زودرس را بطور افزاینده‌ای 8 تا 11 درصد کم می‌کند. این میزان کاهش تا حدود 10 هزار قدم در روز ادامه می‌یابد. بطوریکه 10 هزار قدم پیاده‌روی در روز تقریباً خطر مرگ زودرس را 50 درصد کاهش می‌دهد.
  2. هرچه تعداد قدم‌های روزانه بیشتر باشد خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی و نیز سرطان کاهش می‌یابد.
  3. هرچه تعداد قدم‌های روزانه بیشتر باشد خطر کاهش زوال عقلی که به هر علتی پیش آمده باشد، کاهش می‌یابد.
  4. نزدیک به 10 هزار قدم می‌تواند خطر کاهش زوال عقل را تا 50 درصد کم کند. همچنین نزدیک به 4,000 قدم می‌تواند این خطر را تا 25 درصد کاهش دهد.
  5. شدت گام برداشتن یا سرعت بیشتر، بیش از تعداد گام‌ها در روز در کاهش خطر بروز زوال عقل، بیماری قلبی، سرطان و مرگ اثر دارد.

امروز گام‌شمارها و نرم‌افزارهای تناسب اندام به خوبی شناخته شده‌اند و روی ابزارهای مچی یا حتی روی گوشی‌های هوشمند نصب می‌شوند. مردم از این ابزارها برای ردیابی میزان فعالیت خود استفاده می‌کنند. با این حال افراد بندرت به سرعت گام‌های خود فکر می‌کنند.

یافته‌های این قبیل مطالعات به توسعه برنامه‌های اثربخش سلامت عمومی با هدف پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک می‌کند.

دکتر ماتیو احمدی گفت: «اندازه و دامنه این مطالعات با استفاده از ردیاب‌های مچی، حاکی از آن است که 10 هزار قدم در روز نقطه مطلوب برای تاثیرات مثبت بر سلامت است و راه رفتن سریع‌تر با فواید اضافی همراه است.»

منابع

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا