آموزش مغز می‌تواند شنوایی سالمندان را در مکان‌های پر سر و صدا بهبود بخشد

بسیاری از افرادی که مشکل شنوایی دارند، وقتی می‌خواهند در یک رستوران شلوغ یا محیط پُر سر و صدا گفتگو کنند، حتی با کمک سمعک هم دچار دردسر می‌شوند. اکنون محققان خبرهای خوبی دارند: تمرین یک بازی شنوایی با مغز می‌تواند کمک کننده باشد.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، در واقع پس از این بازی، اختلال شنوایی در سالمندان به گونه‌ای اصلاح شد که توانستند 25 درصد کلمات بیشتری را در پس‌زمینه سر و صدای زیاد بشنوند. این تمرین‌ها سه برابر بیشتر از سمعک به تنهایی فایده دارند.

دنیل پولی (Daniel Polley) از دانشگاه هاروارد می‌گوید: «این یافته‌ها تاکید دارند که درک کلمات در یک محیط پُر سر و صدا صرفاً یک فعالیت مغزی است و لزوماً توسط گوش کنترل نمی‌شود.» در این آزمایش، شنوایی و قدرت تکلم شرکت‌کنندگان بهتر نشد، بلکه توانایی آنها در درک آنچه می‌شنیدند، بهبود یافت. این بهبودها نشانه استفاده بهتر از دیگر منابع ادراکی، از جمله توجه انتخابی در شنوایی است. به عبارت دیگر، افراد بهتر می‌توانستند سر و صدا را فیلتر کنند و کلام مخاطب را از سر و صدای زمینه تمیز دهند.

این مطالعه روی 24 سالمند و داوطلب با سن متوسط 70 سال انجام شد. همه شرکت‌کنندگان اختلال شنوایی شَدید تا خفیف داشتند و از سن 7 سالگی از سمعک استفاده می‌کردند. آنها به صورت تصادفی بین دو گروه تقسیم شدند. از اعضای هر دو گروه خواسته شد که به مدت 8 هفته، هفته‌ای سه ساعت و نیم، در این بازی شرکت کنند. یک گروه با هدف بهبود توانایی فرد در دنبال کردن گفتگو بازی می‌کردند. بازی گروه دیگر، چالش حافظه شنوایی افراد بود و از آنها انتظار درک کلام را نداشتند.

افراد هر دو گروه در انجام تمرین‌های شنوایی بهتر شدند. اما گروهی که بازی حافظه را انجام داده بودند، هیچ نشانه‌ای از بهبود توانایی در تشخیص کلمات بروز ندادند و گروه دیگر پیشرفت قابل توجهی داشتند و توانستند 25 درصد بیشتر کلمات گفته شده در جملات را شناسایی کنند.

منابع

  1. Harvard College
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا