اشعه کیهانی چیست؟

اشعه کیهانی جریانی از ذرات ریز باردار است که مرتباً از فضا وارد جو زمین می شوند. این اشعه عمدتاً از 89 درصد پروتون، 9 درصد انرژی تابشی و 2 درصد هسته سنگین عناصری مانند کربن، نیتروژن، اکسیژن و آهن تشکیل شده است. اشعه کیهانی سرعتی نزدیک به سرعت نور دارد.

وقتی اشعه کیهانی به جو زمین می رسد، ذرات موجود در آن با ذرات موجود در هوا برخورد می کنند. در اثر این برخورد، ذرات جدیدی به وجود می آیند که همچنان از سرعت بالایی برخوردار هستند. این ذرات مجدداً به سایر اتم ها می خورند و ذرات جدیدی به وجود می آورند. به این ترتیب پس از چندین بار برخورد، تنها تعداد بسیار اندکی از ذرات اولیه به سطح زمین می رسند.

دانشمندان معتقدند که قسمت اعظم اشعه کیهانی در اثر انفجار ابرنواخترها در آن سوی کهکشان راه شیری و مقداری نیز در اثر طوفان های خورشیدی به وجود می آید.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «اشعه کیهانی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا