تاثیر معماری شهری بر شیوع آنفلونزا
زمانی که فردی به آنفلونزا مبتلا می شود، همه نقش را ویروس ها بازی نمی کنند و فقط مقاومت بدن قربانیان نیست که بر دامنه شیوع آن تاثیر می گذارد. محققان می گویند نه تنها شرایط اقلیمی محل زندگی شما، که ساختار شهری که در آن نفس می کشید هم بر احتمال ابتلایتان به این ویروس تاثیر می گذارد.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، پیش از این پژوهشگران خشکی، رطوبت و دمای هوا را بر افزایش یا کاهش احتمال ابتلا به این ویروس موثر دانسته بودند اما در بررسی های تازه شان دریافتند که اندازه و ساختار یک شهر هم می تواند بر این موضوع تاثیر بگذارد.
از سوی دیگر، فرهنگ شهری که ویروس آنفلونزا به آن راه پیدا می کند هم بر اپیدمی شدن آن تاثیر می گذارد. ساکنان شهرهایی با ارتباط تنگاتنگ انسان ها با یکدیگر، بیشتر قربانی شیوع این ویروس می شوند و حتی انواع کشنده آنفلونزا، مثل خوک یا پرندگان هم، بیشتر در همین گوشه های جهان قدرت گرفته، جان انسان ها را می گیرد و آماده صدور به شهرهای دیگر می شوند.
شاید مصرف «روی» بیشتر، رعایت آداب بهداشتی و قوی کردن بدن با سبک زندگی سالم و تمرینات مرتب ورزشی، خطر از پا درآمدن با این ویروس را کاهش دهد اما به باور پژوهشگران، فرهنگ، شهرسازی و وسعت شهرها هم می تواند بر این موضوع تاثیر بگذارد.
منابع
خبر علمی «تاثیر معماری شهری بر شیوع آنفلونزا» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به ScienceNews و مجله دانستنیها، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.