چرا مهمانداران هواپیما در خطر سرطان قرار دارند؟
مهمانداری و خلبانی از جمله مشاغلی هستند که سختی های فراوانی را به همراه دارند. مواردی مانند دوری از خانواده، ساعات کاری طولانی و… را می توان از مشکلات شناخته شده این مشاغل دانست. ولی به نظر می رسد که مشکل اصلی در سطحی فراتر از این موارد قرار دارد.
دانشمندان از یکی از مشکلات بسیار مهم شغل مهمانداری و خلبانی پرده برداشته اند و کشف کرده اند که افراد حاضر در این مشاغل، در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند.
بر اساس یافته های دانشمندان، سه دلیل اصلی وجود دارد:
- نخستین دلیل، قرار داشتن در معرض مواد شیمیایی است. حضور در هواپیما به معنای حضور در میان حجم بالایی از مواد ترکیبی است که عموماً ریشه ای شیمیایی دارند. این مواد با تغییر دمای هواپیما می توانند با تغییراتی اندک روبرو شوند و همین امر نیز می تواند یکی از دلایل اصلی خطر ابتلا به سرطان باشد.
- مورد مهم دیگر، چرخه خواب و بیداری این افراد است. این چرخه برای آنها با اختلال های بسیار زیادی همراه است و به همین دلیل نیز خلبان ها از نظر ساعت زیستی با مشکلات بزرگی روبرو هستند که می تواند به افزایش ریسک ابتلا به سرطان منتهی شود.
- سومین دلیل مهم ارائه شده، قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا است. هوای داخل هواپیما را نمی توان سالم ترین هوای جهان دانست و بسیاری از ما تنها برای مدت زمانی کوتاه در هر سال در معرض این هوا هستیم. با این وجود این هوا در خود موادی دارد که پتانسیل ابتلا به سرطان را بالا می برند و مهمانداران به صورت منظم در معرض این مواد قرار دارند.
به این ترتیب باید این شغل را یکی از مشاغل پُر خطر و دشوار جهان دانست.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «چرا مهمانداران هواپیما در خطر سرطان قرار دارند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.