پله برقی چگونه کار می کند؟

حتماً شما پله های برقی را در فروشگاه ها یا متروها دیده اید. این پله ها مردم را به طبقات بالا یا پایین می برند. وجود این پله ها باعث می شوند که مردم بدون آنکه خسته شوند، به راحتی به طبقات مختلف بروند. اما آیا می دانید پله برقی چگونه کار می کند؟

اولین پله برقی را جس دبلیو رنو در سال 1881 میلادی در ایالات متحده آمریکا ساخت. از این پله برای منتقل کردن دیرک های چوبی و میله های فلزی به درون کشتی ها استفاده می شد.

نام پله برقی برای نخستین بار در سال 1900 برای پلکان متحرکی بکار رفت که بوسیله شرکت اوتیس الوتیر ساخته شد و در نمایشگاهی در شهر پاریس به نمایش گذاشته شده بود. از آن پس، نام پله برقی برای این گونه از پله ها رایج شد.

حداکثر ارتفاع پله های برقی امروزی 18 متر است. این پله ها بوسیله نیروی برق کار می کنند و توسط زنجیر حلقوی که بدون توقف در حال چرخش است، به حرکت در می آیند. یک موتور این زنجیر را می چرخاند. زنجیر به پله ها متصل است و چرخش آن موجب حرکت پله ها می شود. پله ها پس از آنکه به بالاترین یا پایین ترین نقطه پله رسیدند، به زیر آن می روند و پس از گذشتن از زیر پله از سمت مقابل بیرون می آیند. هنگام حرکت پلکان، سطح پله ها به گونه ای بیرون می آید که ما به راحتی بتوانیم روی آن بایستیم.

پله های برقی بزرگ می توانند هر ساعت 6000 مسافر را جابجا کنند.

پله های برقی را به گونه ای ساخته اند که اگر به هر دلیل یکی از زنجیرهای آن بشکند یا جابجا شود، پله از حرکت باز ایستد. علاوه بر این، یک کلید ایمنی نیز در پله برقی وجود دارد که حرکت آن را در صورت بروز هر گونه ایراد یا اختلال فوراً متوقف می کند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «پله برقی چگونه کار می کند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا