جنگ تروا چگونه رخ داد؟
جنگ تروا در ناحیه ای بین یونان باستان و تروا که امروزه در غرب ترکیه واقع است، در گرفت. این جنگ در حدود سال 1240 قبل از میلاد آغاز شد و ده سال به طول انجامید.
داستان از آنجا آغاز شد که «پاریس» یکی از شاهزاده های تروا، به «هلن» همسر زیبای «منلائوس» پادشاه اسپارت، علاقه مند شد و او را با خود به تروا برد. منلائوس برای بازگرداندن هلن از برادرش «آگاممنون» پادشاه مسینا کمک خواست. این دو برادر تمام پهلوانان یونان را گرد آوردند تا به تروا حمله کنند. به این ترتیب ارتشی متشکل از هزار کشتی فراهم شد و به سوی تروا به حرکت در آمد.
تروا شهری مستحکم با دیوارهایی بلند بود. ارتش یونان شهر را محاصره کرد؛ اما موفق به فتح آن نشد. این محاصره سال ها به طول انجامید. سرانجام یونانیان نقشه ای برای فتح شهر طرح کردند.
آنها یک اسب چوبی بزرگ و توخالی ساختند. تعدادی از جنگجویان یونانی در این اسب مخفی شدند. سپس ارتش یونان چنین وانمود کرد که در حال عقب نشینی است. اهالی تروا با احتیاط از شهر بیرون آمدند و اردوی یونانیان را خالی یافتند. آنها اسب چوبین را هدیه مقدسی پنداشتند و آن را به درون شهر بردند. نیمه شب، سربازان یونانی از درون اسب چوبی بیرون آمدند و دروازه های شهر را به روی ارتش یونان گشودند. سربازان یونانی مردم تروا را قتل عام کردند و شهر را به آتش کشیدند. به این ترتیب شهر تروا کاملاً ویران شد.
افسانه جنگ تروا موضوع دو منظومه حماسی به نام های «ایلیاد» و «اودیسه» است که توسط شاعر نامی یونان، «هومر» سروده شده است. شاعر رومی «ویرژیل»، نیز در بخشی از داستان حماسی معروفش «آنید» اشاره هایی به جنگ تروا کرده است.
هیچکس به درستی نمی داند که داستان جنگ تروا واقعیت دارد یا نه. البته یک باستان شناس آلمانی به نام «هنریش شلمن» در اواخر قرن نوزدهم میلادی محل شهر تروا را در ترکیه کنونی یافت.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «جنگ تروا چگونه رخ داد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.