چرا آفتاب برای بدن مفید است؟

همه می دانیم که آفتاب برای بدن مفید است؛ ولی آیا می دانستید که دلایل خاص علمی نیز برای این دیدگاه وجود دارد؟

شما می توانید با برخی از رویدادهایی که هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب رخ می دهد، آشنا شوید.

پرتو آفتاب برخی از باکتری ها و قارچ های پوست بدن را از بین می برد و به این ترتیب مانند یک داروی ضدعفونی کننده قوی عمل می نماید. عمل طبی دیگری که انجام می دهد، افزایش کار گلبول های سفید خون است. این گلبول ها به میکروب های مولد بیماری در بدن حمله برده و به حفظ سلامتی ما کمک می کنند.

زمانی که آفتاب روی پوست می تابد، باعث می شود تا پوست موادی را به داخل خون بفرستد که روی عضلات تاثیر گذاشته و سبب فعالیت بهتر آنها می شوند. در اثر نور خورشید، سیستم عصبی ما به گونه ای شارژ می شود و ما در خود میل به حرکت احساس می کنیم. این از جمله دلایلی است که اغلب در روزهای تعطیل، بسیار فعالیم و می خواهیم فوتبال بازی کنیم، بدنسازی کرده و یا به شنا برویم. زیرا که نور خورشید باعث تحریک سیستم عصبی ما شده است.

خورشید تاثیر خاصی در تولید ویتامین در بدن دارد. اشعه ماوراء بنفش، ارگوسترول پوست را به ویتامین D تبدیل می کند که آن را ویتامین نور خورشید یا آفتاب نیز می نامند.

این موارد نشان می دهند که اگر خود را در معرض اشعه خورشید قرار دهیم، مثل آن است که هر 5 دقیقه یکبار، یک قاشق چایخوری دارو بخوریم. ولی توجه کنید، این دارو بی ضرر نیست! بنابراین باید در گرفتن حمام آفتاب، همچون مصرف هر داروی دیگر، محتاط باشیم.

حمام آفتاب فشار خون را بالا می برد. بنابراین برای افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و یا نوع خاصی از بیماری های ریوی هستند، قرار گرفتن در معرض نور خورشید به شدت زیان آور می باشد. در واقع، هر فرد باید به تدریج خود را در معرض نور آفتاب قرار دهد و برای این کار، بهتر است با قرار دادن نیمی از بدن در معرض آفتاب شروع کنیم و روز بعد نیم دیگر را و آن هم حداکثر به مدت 5 دقیقه و الی آخر …

پیشنهاد می کنیم از پزشک خود راهنمایی های لازم را برای گرفتن بیشترین بهره از نور آفتاب، بدون کمترین ضرر، کسب کنید.

منابع

  1. کتاب به من بگو چرا و چگونه. نوشته آرکادی لئوکوم. ترجمه سعید درودی. انتشارات بهزاد. سال 1391.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا