چرا رنگ آسمان آبی است؟

زمین توسط جوّ احاطه شده است. جو حاوی ذرات گرد و غبار، بخار آب، نیتروژن، اکسیژن، دی اکسید کربن و سایر گازها است. نور خورشید برای آنکه به چشم ما برسد باید از میان جو عبور کند.

خورشید منبع اصلی نور است. وقتی نور خورشید از میان جو عبور می کند، توسط ذرات گرد و غبار، آب و مولکول های هوا در تمام جهات پراکنده می شود. به همین جهت آسمان پس از طلوع خورشید، روشن می شود.

نور خورشید ترکیبی از هفت رنگ بنفش، نیلی، آبی، سبز، زرد، نارنجی و قرمز است. وقتی نور خورشید از میان مولکول های جو عبور می کند، پرتوهای بنفش، نیلی و آبی بیش از پرتوهای قرمز منعکس می شود. به همین جهت وقتی به آسمان نگاه می کنیم، این پرتوها بیشتر از سایر پرتوها به چشمان ما می رسند. ما مخلوطی از این سه رنگ را به رنگ آبی می بینیم. در نتیجه آسمان آبی به نظر می رسد.

اگر زمین جوی نداشت، آسمان سیاه به نظر می آمد. آسمانِ ماه، تیره و تاریک است؛ زیرا ماه جوی ندارد که نور خورشید را منعکس کند. فضا نیز کاملاً تاریک است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا رنگ آسمان آبی است؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا