چرا احساس گرسنگی می کنیم؟

تبلیغات

بسیاری از مردم فکر می کنند که خالی بودن معده موجب احساس گرسنگی می شود؛ ولی اینطور نیست. البته وقتی احساس گرسنگی می کنیم، معده مان خالی است؛ اما گرسنگی بیشتر با مواد غذایی موجود در خون ارتباط دارد. سلول های بدن برای تولید انرژی، مواد غذایی موجود در خون را به مصرف می رسانند. وقتی میزان این مواد در خون کاهش می یابد، اعصاب پیامی را به مغز ارسال می کنند.

مرکز گرسنگی در مغز قرار دارد. این مرکز پس از دریافت پیام کمبود مواد غذایی در خون، شروع به فعالیت می کند. فعالیت این مرکز، دستگاه گوارش را تحریک می کند و موجب ایجاد احساس گرسنگی می شود. خالی بودن معده در ایجاد حس گرسنگی تاثیری ندارد؛ چرا که اگر اعصاب معده را قطع کنیم، رفتار تغذیه ای مختل نمی شود.

تغذیه در انسان و بسیاری از جانوران بطور متناوب انجام می گیرد و انگیزه آن، احساس گرسنگی است. پس از آنکه تغذیه انجام شد، سیری پدید می آید و رفتار تغذیه ای متوقف می شود. مرکز سیری در مجاورت مرکز گرسنگی قرار دارد. فعالیت این مرکز پس از صرف غذا افزایش می یابد و موجب پدید آمدن احساس سیری می شود. عوامل متعددی مثل افزایش قند و مواد غذایی در خون و اتساع معده می توانند باعث تحریک مرکز سیری شوند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا احساس گرسنگی می کنیم؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

تبلیغات
حراج کفش ورزشی مردانه با بهترین قیمت و پرداخت درب منزل در های یو شاپ
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا