چرا همیشه برای دسر جا داریم؟

شما تا جایی که توانسته اید، شام خورده اید و دیگر نمی توانید حتی یک قاشق دیگر از غذا را نوش جان کنید. اما ناگهان متوجه می شوید که پودینگ در راه است. بلافاصله جایی در گوشه معده شما برای آن باز می شود! اما چگونه ممکن است؟

دوین ملور (Duane Mellor) متخصص تغذیه انسان و استاد دانشگاه کاونتری می گوید: «این پدیده سیری بر اساس مزه (Teste Specific Satiety) نام دارد که فرد هنگام غذا خوردن از مزه غذا خسته می شود و ناخودآگاه، مزه های جدیدی را می طلبد.»

این مسئله که به عنوان نظریه خوگیری (Habituation Theory) هم شناخته می شود، توضیح می دهد که قرار گرفتن در معرض انواع غذاهای مختلف، می تواند به عنوان نوعی محرک عمل کند. دسر هم برخلاف غذای اصلی، طعم و مزه و بافت متفاوتی را دارد و فرد با وجود آنکه ممکن است کاملاً سیر باشد، اما از فضای خالی مانده در معده برای دریافت دسر استفاده می کند. برخی بر این باور هستند که این پدیده باعث می شود که بدن طیف متنوعی از غذاها و در نتیجه، مواد مغذی بیشتر را دریافت کند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا همیشه برای دسر جا داریم؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله سیدمعین عمرانی در مجله دانستنیها، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا