چرا دارکوب ها به درختان نوک می زنند؟

دارکوب در جستجوی حشرات موجود در پوسته درخت به آن نوک می زند. دارکوب ها بیشتر از حشرات تغذیه می کنند و آنها را در سوراخ های تنه درخت می یابند و با زبان دراز خود به درون دهان می کشند. به این ترتیب آنها با از بین بردن کرم ها و حشرات خدمت بزرگی به درخت می کنند.

حشرات و کرم ها در شکاف ها و زیر پوست درختان پنهان می شوند. دارکوب بطور غریزی حتی بدون آنکه آنها را ببیند، محل مخفی شدن شان را تشخیص می دهد. بنابراین آن نقطه را با منقارش سوراخ می کند و حشره را می خورد.

دارکوب منقاری قوی و دراز دارد و به کمک آن می تواند تنه درختان خشکیده یا بیمار را سوراخ کند. ساختار سر و گردن این پرندگان به گونه ای است که می تواند ضربات محکمی را که دارکوب به تنه درخت وارد می کند، به خوبی تحمل کند. دارکوب ها می توانند سوراخ های بزرگی در تنه درخت حفر کنند. اکثر دارکوب ها در همین سوراخ ها لانه می سازند و زندگی می کنند.

حدود 210 نوع دارکوب وجود دارد که در سراسر جهان به جزء استرالیا زندگی می کنند. در آمریکای شمالی 24 نوع دارکوب یافت می شود.

  • دارکوب کله سرخ یکی از معروف ترین دارکوب های آمریکای شمالی است. این نوع دارکوب در جنگل ها و مزارع زندگی می کند.
  • دارکوب منقار عاجی، منقاری صاف و تیز از جنس عاج دارد. محل زندگی این دارکوبِ نادر، جنگل های انبوه خلیج مکزیک است.
  • دارکوب شکم زرد در آمریکای شمالی زندگی می کند و از شیره درختان و حشرات تغذیه می کند.
  • دارکوب سبز اروپایی، رنگی سبز و درخشان و تاجی سرخ رنگ دارد و معمولاً از حشرات روی زمین تغذیه می کند.
  • دارکوب سیاه بزرگترین دارکوب اروپایی است. این نوع دارکوب در شمال و مرکز اروپا یافت می شود.

تنها دارکوبی که در سوراخ درختان زندگی نمی کند، دارکوب زمینی است. لانه دارکوب زمینی سوراخی در زمین است. این نوع دارکوب در آفریقا زندگی می کند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا دارکوب ها به درختان نوک می زنند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا