چه زمانی برای اولین بار از رمز مورس استفاده شد؟

رمز مورس (Morse code) توسط یک آمریکایی به نام ساموئل مورس ابداع شد که مخترع تلگراف نیز بود. در رمز مورس، حروف الفبا، اعداد و سایر علائم بوسیله نقطه و خط نشان داده می شوند.

ساموئل مورس در 24 مه 1844 میلادی برای اولین بار پیامی را با رمز مورس توسط یک خط تلگراف ارسال کرد. این پیام در ایالات متحده آمریکا از بالتیمور به واشینگتن مخابره شد. متن پیام این بود: «هر آنچه که خدا بخواهد.»

مورس اولین دستگاه تلگراف خود را در سال 1837 میلادی ساخت. وی در سال 1838 الفبا یا رمز مورس را تکمیل کرد. به علاوه در همان سال سعی کرد کنگره آمریکا را متقاعد به ساختن خط تلگراف کند؛ ولی تلاش هایش بی نتیجه ماند. سرانجام در سال 1843 میلادی کنگره، بودجه ای را به ساختن اولین خط تلگراف اختصاص داد. به این ترتیب در سال 1844 میلادی مورس موفق شد اولین پیام را مخابره کند.

در دستگاهی که مورس اختراع کرده بود، سیمی حاوی جریان الکتریسیته، الکترومغناطیس را که به مدادی متصل بود، به حرکت در می آورد. حرکت الکترومغناطیس و در نتیجه مداد متصل به آن، علامت خط را روی کاغذ می کشید. جریان الکتریکی توسط باتری تامین و با استفاده از یک کلید ساده قطع و وصل می شد. به این ترتیب قطع و وصل های بلند و کوتاه موجب ترسیم خط و نقطه می شد.

دستگاه تلگراف از یک فرستنده و یک گیرنده تشکیل شده است. فرستنده در یک سوی سیم و گیرنده در طرف دیگر آن قرار دارد. هنگام ارسال پیام، حروف الفبا بوسیله متصدی تلگرافخانه به رمز مورس تبدیل و توسط دستگاه فرستنده ارسال می شود. سپس این پیام از طریق سیم به دستگاه گیرنده می رسد و دستگاه گیرنده حروف الفبا را به صورت خط و نقطه به نمایش در می آورد. پس از آن، متصدی پیام را رمزگشایی و دوباره به حروف الفبا تبدیل می کند.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چه زمانی برای اولین بار از رمز مورس استفاده شد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا