جنبش پیشاهنگی چیست؟

جنبش پیشاهنگی در سال 1903 میلادی پس از انتشار کتابی به نام «پیشاهنگی برای پسران» شکل گرفت. نویسنده این کتاب سِر رابرت بادن پاول (Robert Baden-Powell)، بازرس کل سواره نظام ارتش انگلستان بود. هدف بادن پاول از نوشتن این کتاب بیان عقایدش در مورد نحوه تعلیم نوجوانان بود؛ ولی به زودی مشخص شد که نظریات او باعث شکل گیری یک جنبش جدید شده است.

بادن پاول در یک اردوی آزمایشی بطور عملی عقاید خود را به اجرا گذاشت. او معتقد بود که باید برای پسران اردوهای جدیدی تشکیل داد و در این اردوها آنها را تحت تعلیمات خاصی شبیه به تعلیمات نظامی قرار داد. طبق ایده بادن پاول نوجوانان باید در گروه های کوچک شش یا هفت نفره به رهبری یکی از پسران سازماندهی شوند. سپس علاوه بر تعلیمات معمولی، کلیه مهارت هایی که موجب ورزیدگی و بالا رفتن اعتماد به نفس می شود، از جمله کمک های اولیه، نقشه کشی، گره زدن طناب، ارسال خبر و… به آنها آموخته شود.

از آن زمان به بعد، سازمان تربیتی و ورزشی پیشاهنگی در بیشتر کشورهای جهان دائر شد. امروزه این سازمان، دانش آموزان و نوجوانان را با منش پیشاهنگی که شامل پرورش جسم و فکر، انجام کارهای نیک و جوانمردی است، آشنا می کند. البته پذیرفته شدن در سازمان پیشاهنگی شرایطی دارد. داوطلبان باید قسم بخورند که کلیه وظایفی را که در مقابل خداوند و کشورشان بر عهده دارند، انجام دهند. در هر شرایطی به دیگران کمک کنند و از قوانین پیشاهنگی اطاعت کنند.

قوانین پیشاهنگی عبارت است از:

  1. پیشاهنگ، فردی قابل اعتماد است.
  2. پیشاهنگ، فردی وفادار است.
  3. رفتار پیشاهنگ، دوستانه و با ملاحظه است.
  4. یک پیشاهنگ، برادر سایر پیشاهنگان است.
  5. پیشاهنگ باید در هر موقعیتی شجاع باشد.
  6. پیشاهنگ باید از وقت خود حداکثر استفاده را بکند و مراقب اموال و دارایی های دیگران باشد.
  7. پیشاهنگ باید به خود و سایرین احترام بگذارد.

منابع

مقاله آموزشی «جنبش پیشاهنگی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا