علاقه وسواسی چیست؟

عشق، حسی بسیار زیرک و فریبنده است و همه دوست داریم تجربه اش کنیم. برای همین مدام از خوشایندی احوال مردمانی سخن می گوییم که برای یکبار هم شده این حس ناب را در آغوش کشیده اند. اما گاهی اشتباهی عاشق می شویم و بدون شناخت حقیقت عشق این مسیر را می پیمایم.

به عنوان مثال برخی از افراد می گویند: «مدام به فکرشم… حسی درونم میگه که اون هم به من فکر می کنه… شاید باورتون نشه، اما هر بار که عمیقاً دلتنگش می شوم، حتماً خبری ازش بهم میرسه… مدام باهاش تله پاتی ذهنی دارم، از همه چیز زندگی اش مطلعم و این یعنی محبت و عشق!»

برخی از افراد احساسات بی اساس خود را به صورت منطقی تحلیل کرده و حتی برای پذیرش آنها دلایل تامل برانگیزی بیان می کنند. بطور معمول، آنها این چنین می پندارند: «اگر فردی مدام در ذهن من است، پس بی تردید من هم در ذهن او هستم. در نتیجه، ما دو نفر عاشق یکدیگریم!»

باید بپذیریم گاه عشق، عشق نیست؛ بلکه این حس مثبت و خوشایند، نقابی زیبنده بر تن دارد که عقل و هوش از دل هر نابلد مسیری می دزد و در نهایت سرگردانی و حیرت را نصیب صاحبش می کند. از این رو، این گونه عاشقی ها اشتباه اند. شما می توانید با نوعی از عشق به نام علاقه وسواسی در ادامه آشنا شوید.

روانشناسان به حالت احساسی که در بالا به آن اشاره شد، علاقه وسواسی می گویند. بطور معمول، افراد گرفتار علاقه وسواسی، هر لحظه تلاش بیشتری را صرف بهبود و پیشرفت رابطه خود می کنند. در نتیجه، علاقه کاذب و غیر حقیقی شان روز به روز بیشتر و بیشتر می شود. این افراد گاه تا حدی پیش می روند که اندک اندک خودشان را هم فراموش می کنند. در نهایت، هویت شخصی خود را از دست می دهند. این اتفاق نتیجه چرخه شوم رفتارهای وسواس گونه این افراد است تا حدی که آنها بیش از پیش به طرف مقابل خود وابسته می شوند. نمونه بارز این وضعیت، عشق یک طرفه است که گاه به علاقه وسواسی تخریب کننده و نابودگر بدل می شود.

در این حالت، فرد حضور پویا و فعال خود را در رابطه ای قبول کرده که به هیچ وجه وجود ندارد! گاه نیز در مقایسه با فرد مقابل، انرژی بیشتری را صرف رابطه می کند. در نتیجه خود را فریب می دهد و حتی با دور باطلی از خود فریبی های بیشتر، پایه و اساس علاقه وسواسی را بنا می نهد و بطور غیر مستقیم، برای پرورش و تقویت آن تلاش می کند.

شاید خودتان را گم کرده اید… شاید همیشه تلاش می کنید که فرد مقابل تان را راضی و خشنود نگاه دارید؛ اما او مثل شما رفتار نمی کند. شاید هم تصمیمات مهم زندگی تان را بر اساس احساسات، علائق، انتظارات و نیازهای فرد مقابل تان اتخاذ می کنید! اگر این گونه هستید، به احتمال زیاد گرفتار علاقه وسواسی شده اید و به شدت آن را با عشق اشتباه گرفته اید. بنابراین توجیهات به ظاهر منطقی را کنار بگذارید و گم گشتگی تان را به پای انعطاف پذیری و سازگاری نگذارید.

به یاد داشته باشید که عشق واقعی عنصر بالندگی است و به افراد کمک می کند که رشد یابند؛ در حالی که علاقه وسواسی تضعیف کننده و اضمحلال (نابود) کننده است و فرد را از بودن حقیقی خویش دور می کند؛ و این چیزی نیست به جزء رابطه ای اسارت گونه و ارتباط زندانی و زندانبان!

منابع

مقاله علمی و آموزشی «علاقه وسواسی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله نسرین صفری در دو هفته نامه راز، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. سلام. اولا خواستم تشکر کنم بابت توضیحات خوبتون. بعد هم چن سوال داشتم. ممنون میشم اگر پاسخ بدید. اولا فرمودید که این عشق ها دروغ هستن. ببخشید پس چه عشقی راست هستش؟ و دوما حالا که ما درگیر همچین چیزی شدیم باید چکار کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا