منظور از انطباق چیست؟

انطباق یا سازگاری عبارت است از تغییر در یک موجود زنده یا شئی، به گونه ای که با مجموعه ای از شرایط یا کاربردهای جدید، سازگار شود. این تعریف، در مورد تغییر ویژگی های یک جانور یا گیاه برای بقا در محیط زیست نیز صادق است. برای مثال، خرس های قطبی پوششی از خز ضخیم و یک لایه چربی در زیر پوست خود دارند. این دو ویژگی، نوعی سازگاری برای زندگی در آب و هوای سرد قطبی به شمار می آید. کاکتوس هایی که در بیابان ها می رویند، خود را چنان با شرایط این محیط تطبیق داده اند که برای دوره ای طولانی، در برابر بی آبی دوام آورند.

هیچ دو موجود زنده ای، کاملاً شبیه به هم نیستند؛ حتی دوقلوها هم تفاوت هایی دارند. این تفاوت ها معمولاً اهمیتی ندارند، اما در بعضی موارد، اهمیت پیدا می کنند. تفاوت می تواند شانس جانور برای بقا را افزایش دهد. چنین جانوری احتمالاً عمر طولانی تر و زاد و ولد بیشتری دارد. بنابراین، در طول چندین نسل، فقط عضوهایی از این گونه باقی می مانند که تغییرات مفید در آنها ایجاد شده باشد. مثلاً زرافه هایی که گردن درازتر دارند، به برگ های شاخه های بلندتر دسترسی پیدا می کنند. حال اگر خشکسالی پدید آید و غذا کمیاب شود، این زرافه ها می توانند غذای بیشتری بخورند و ممکن است همان زرافه هایی باشند که زنده می مانند و نوزادان خود را به دنیا می آورند.

این جریان را بقای اصلح نیز می نامند که بخشی از نظریه انتخاب طبیعی است. این نظریه را اولین بار طبیعت شناسی به نام چارلز داروین مطرح کرد. بر اساس نظریه وی، پرنده ها منقارهایی با شکل های مختلف دارند تا بتوانند از غذاهای گوناگون استفاده کنند و این تغییرات یا تفاوت ها، در یک دوره زمانی بسیار طولانی و از طریق انطباق های پی در پی، پدید آمده اند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «منظور از انطباق چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب Kingfisher Science Encyclopedia، تالیف Catherine Headlam ترجمه محمود سالک از نشر Kingfisher Books، منتشر شده در ۱۹۹۱ با شابک ۹۷۸۰۸۶۲۷۲۸۵۳۳ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا