انگل چیست؟
انگل ارگانیسمی است که درون یا روی بدن یک موجود زنده دیگر زندگی می کند و غذای مورد نیازش را از او می گیرد، بدون آنکه چیزی در اختیارش قرار دهد. گونه ای را که مورد حمله قرار می گیرد، میزبان می نامند. انگل ها میزبان های خود را ضعیف می کنند، اما معمولاً آنها را نمی کشند، زیرا غذایشان به ادامه حیات میزبان وابسته است.
انگل های خارجی در بیرون بدن میزبان زندگی می کنند که کک ها و کنه های خونخوار از آن جمله هستند. بعضی از آنها بیماری های خطرناکی را از یک میزبان به میزبان دیگر انتقال می دهند. انگل های داخلی، از قبیل کرم کدو و کرم حلقوی، درون بدن میزبان و معمولاً در مجاری عبور غذا قرار می گیرند. این نوع تقریباً در بدن تمام جانوران و بسیاری از انسان ها وجود دارند.
انگل های خارجی بسیاری از میکروارگانیسم یا موجودات ذره بینی بیماری زا را نیز شامل می شوند. گیاهان انگلی، نظیر کتان صحرایی، برگ و سبزینه (کلروفیل) ندارند و با فرستادن مکنده های کوچک به درون گیاهان دیگر، دزدکی غذایشان را بدست می آورند. دارواش یک گیاه انگلی است که روی شاخه های درختان مختلف رشد می کند و گرچه می تواند از طریق فتوسنتز برای خودش غذا بسازد، اما باید آب و کانی های لازم را از درختان بگیرد. بعضی قارچ ها نیز انگل هستند.
اکثر انگل ها تخم ها یا دانه های بسیار زیادی تولید می کنند تا این اطمینان به وجود آید که بعضی از اعضای نسل بعدی آنها، برای خود میزبان های جدیدی خواهند یافت.
منابع
- کتاب Kingfisher Science Encyclopedia. تالیف Catherine Headlam. ترجمه محمود سالک. نشر Kingfisher Books. سال 1991.