کنسانتره چیست؟
موقع خواندن اطلاعات روی پاکت آبمیوه، یکی از اصلی ترین مواردی که بین مواد تشکیل دهنده دیده می شود، کنسانتره است. اما اصلاً کنسانتره چیست؟ کنسانتره میوه حاصل خرید میوه، شستشو، آبگیری، فیلتراسیون و تغلیظ یا پخت آبمیوه و انبار کردنش در مخازن بزرگ است.
میوه بعد از آبگیری وارد مرحله فیلتراسیون می گردد و باعث می شود بخش زیادی از فیبر و آنتی اکسیدان های آن از بین بروند. در برج های تغلیظ هم آب و ویتامین هایش را از دست می دهد تا حجم آن به یک ششم یا یک هفتم کاهش بیابد. آنچه از پایین برج بدست می آید کنسانتره نام دارد که در مخزن یا بشکه نگهداری شده و سپس برای تولید آبمیوه استفاده می شود. می توان گفت تقریباً تمام آبمیوه های شرکتی با استفاده از کنسانتره تهیه می شوند و به همین دلیل است که در تمام فصول سال می توان آبمیوه هایی را که حتی مرتبط به آن فصل نیستند، در دسترس داشت.
درباره اینکه آیا کنسانتره ها خواص میوه را دارند یا نه، بحث زیاد است. عده ای از کارشناسان می گویند طراحی این فرآیند طوری است که کمترین تخریب در طعم و مواد مغذی به وجود بیاید اما آنچه مسلم است این است که حتی اگر خواصی از میوه را در خود داشته باشند، به اندازه خود میوه مفید نیستند.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «کنسانتره چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله مجله تندرستی همشهری، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.