سیاره زهره داغ ترین سیاره منظومه شمسی است

بسیاری از افراد می دانند که عطارد، نزدیکترین سیاره به خورشید است. فاصله عطارد تا خورشید کمتر از نصف فاصله زمین تا خورشید می باشد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد تصور می کنند که عطارد داغ ترین سیاره است. اما ما می دانیم که زهره، که از نظر فاصله با خورشید در رده دوم است، داغ ترین سیاره است.

سیاره زهره به صورت میانگین 50 میلیون کیلومتر بیشتر از عطارد با خورشید فاصله دارد؛ طبیعی است که فرض کنیم سطح آن خنک تر است. اما نباید هر فرضی را درست دانست!

عطارد هیچ اتمسفری (جوّ) ندارد. جو یک سیاره مانند پتو عمل می کند و کمک می کند که آن سیاره حرارتی که خورشید به آن می تاباند را نگه دارد. بر عکس عطارد، زهره اتمسفر بسیار ضخیمی دارد، تقریباً 100 برابر ضخامت اتمسفر زمین. این جو باعث می شود که بخشی از انرژی خورشید که به زهره می رسد، دیگر به فضا برنگردد. به این ترتیب، دمای کلی سطح سیاره افزایش می یابد. اما افزون بر ضخامت اتمسفر، تقریباً تمامی این جو، از دی اکسید کربن که یکی از گازهای گلخانه ای بسیار قوی می باشد، تشکیل شده است.

دی اکسید کربن اجازه می دهد که پرتوهای خورشید به سطح زهره برسند، اما اجازه خروج پرتوهایی که سطح داغ زهره ساطع می کند را نمی دهد. به این ترتیب دما به سطحی بسیار بالاتر از انتظار می رسد و سیاره زهره داغ ترین سیاره منظومه شمسی می شود.

در واقع دمای سطح زهره، 470 درجه سانتیگراد است، دمایی که قلع و سرب در آن ذوب می شوند. این در حالی است که بیشترین درجه حرارت روی عطارد (که به خورشید نزدیک تر است) 430 درجه سانتیگراد می باشد.

به علاوه نداشتن اتمسفر (در عطارد) باعث می شود که اختلاف دما در نقاط مختلف سطح عطارد به چند صد درجه برسد. اما لایه ضخیم دی اکسید کربن، دمای سطح زهره را یکنواخت نگه می دارد و این دما عملاً تغییرات زیادی ندارد و در تمام سیاره، در طول روز و شب، تقریباً ثابت است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «سیاره زهره داغ ترین سیاره منظومه شمسی است»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا گزارش مجله دانشمند، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا