راهنمای سفر به شهر عتیق قوچان

در فاصله 130 کیلومتری از مشهد، خرابه های شهری فراموش شده قرار دارد. این شهر از حمله مغول ها و زلزله های سهمگین جان سالم به در برده بود، اما آخرین سیل ویرانگر در سال 1355 طومارش را برای همیشه در هم پیچید. مردم بعد از سیل، شهر را ترک کردند و در نزدیکی آن، شهر جدید قوچان را بنا نهادند. «شهر عتیق» کم کم به دست فراموشی سپرده شد. تا جایی که حتی، برای مخروبه های آن هم فکری نکردند اما در دل این مخروبه ها، آثار باستانی وجود دارد که آینده شان با سرنوشت فراموش شده شهر عتیق گره خورده است.

در این مقاله شما می توانید با جاذبه گردشگری شهر عتیق قوچان آشنا شوید.

دروازه ورودی شهر که در سال 1300 قمری ساخته شده است، به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی منطقه همچنان پابرجا است. بقعه مبارکه امام زاده سلطان ابراهیم نیز در فاصله شش کیلومتر از شهر عتیق قرار دارد که به دلیل ارادت خاص قوچانی ها، هنوز رونق گذشته خود را حفظ کرده است و در روزهای تعطیل و ایام مذهبی، زائران بسیاری برای خود دارد.

گرماب عتیق یا گرماب کهنه

از سمت غرب امام زاده حدود شش کیلومتر در جاده ای به نام «گرماب عتیق» رانندگی می کنیم. جاده خاکی در دشت وسیع پُر از فراز و نشیب قرار دارد. دست اندازهای جاده تا قبل از سرازیری اش قابل چشم پوشی است، اما بعد از آن و حدود دو کیلومتر مانده به سرچشمه، دست اندازهای زیادی در جاده وجود دارند، بنابراین بهتر است ادامه راه را پیاده بروید. یک پیاده روی سبک و بی دردسر در حاشیه خاکی جاده پیش رو دارید تا به سرچشمه اصلی برسید. در سرچشمه چندین حوضچه جوشان دیده می شود، عمق حوضچه ها و نحوه قرار گرفتن آنها در دل شکاف های دشت بسیار دیدنی و البته خطرناک است.

توصیه می کنیم، اگر شناگر حرفه ای نیستید، از پریدن به داخل حوضچه ها خودداری کنید. البته مردم محلی با بستن طنابی به دور کمرشان داخل حوضچه ها شیرجه می زنند، و همراهان در صورت لزوم برای بالا کشیدن شان از طناب استفاده می کنند. به هر صورت در حدود 100 متر پایین تر از سرچشمه، محلی ها سدی سیمانی ساخته اند که مکانی خوب برای آبتنی در آبگرم، شفابخش و غیرگوگردی است.

برای تهیه غذا می توانید از رستوران های قوچان غذا تهیه کنید یا اینکه در فضای سرسبز و دست نخورده اطراف چشمه و رودخانه دست به کار پخت یک خوراک کبابی شوید. از بابت وجود هیزم در طبیعت خیال تان راحت باشد. فقط اینکه بعد از پخت غذا از خاموش شدن کامل آتش مطمئن شوید.

به علت نبود سیستم روشنایی در محوطه چشمه، آن جا را تا قبل از غروب آفتاب ترک کنید. قبل از حرکت به سمت چشمه حتماً وضعیت بارندگی منطقه را بررسی کنید. از آنجایی که چشمه در دل دشت پهناوری جوشیده است، ممکن است در زیر باران نتوانید سرپناهی برای خود پیدا کنید.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «راهنمای سفر به شهر عتیق قوچان»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله سمیه محمدنیا حنایی در روزنامه خراسان، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا