اقدامات اولیه پزشکی بعد از بیرون کشیدن مصدوم از زیر بهمن چیست؟

در زمان مواجهه با مصدومانی که زیر برف و بهمن دچار خفگی شده اند، ابتدا باید وضعیت مصدوم را بررسی کنید. قبل از اینکه عملیات احیا را آغاز کنید باید مطمئن شوید که مصدوم بیهوش است یا خیر؟ ساده ترین راه این است که با صدای بلند با مصدوم حرف بزنید. روی شانه هایش بزنید. اگر مصدوم از هوش رفته به دلیل خفگی است. عملیات احیای زیر را برای یک دقیقه انجام دهید:

  1. ماساژ سینه را به خوبی انجام دهید. عملیات احیا را با فشار آوردن روی سینه آغاز کنید. دست تان را روی هم وسط سینه مصدوم بگذارید. به سمت جلو خم شوید تا بازوهایتان صاف شود. از وزن بدن تان برای فشار وارد کردن روی سینه مصدوم به صورت ضربه ای استفاده کنید. باید به اندازه 5 سانتیمتر سینه مصدوم را به سمت پایین فشار دهید. مراقب باشید فشار بیش از اندازه وارد نکنید، چون ممکن است دنده های مصدوم بشکند. در هر دقیقه، 100 بار این عمل را تکرار کنید.
  2. مسیر تنفس مصدوم را بررسی نمایید. اگر در سوراخ های بینی برف گیر کرده است، با استفاده از انگشتان تان برف را خارج کنید. در خصوص دهان نیز همین کار را تکرار نمایید. مصدوم را به پشت بخوابانید تا مجرای تنفسی اش باز شود. گوش خود را روبروی مجاری تنفسی مصدوم بگیرید تا ببینید آیا صدای تنفس می شنوید یا خیر.
  3. عملیات تنفس دهان به دهان را انجام دهید. اگر مصدوم همچنان نفس نمی کشد، به عملیات تنفس دهان به دهان نیاز دارد. در هر 30 مرتبه که فشار بر سینه را اجرا می کنید، دو بار عملیات تنفس دهان به دهان را انجام دهید. باید با دهان تان درون دهان مصدوم بدمید. به سینه ها نگاه کنید و ببینید وقتی که در دهانش می دمید، سینه ها بالا می آیند یا خیر. مراقب باشید خیلی اینکار را تکرار نکنید یا خیلی با فشار در دهان مصدوم ندمید.
  4. عملیات احیا را برای مدت 30 دقیقه ادامه دهید. اگر مصدوم نبض ندارد یا نفس نمی کشد، ناامید نشوید. عملیات احیا را برای 30 دقیقه ادامه دهید. مواردی بوده اند که مصدوم بعد از 15 دقیقه به زندگی بازگشته است. بدانید تا زمانی که بدن مصدوم گرم است، او نمرده است. البته اگر مصدوم بیش از 35 دقیقه زیر برف باشد، شانسی برای زنده ماندن ندارد.

سلامتی شما آرزوی ما است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «اقدامات اولیه پزشکی بعد از بیرون کشیدن مصدوم از زیر بهمن چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا