از زباله هم می توان پول ساخت

بسیاری از افراد برای شروع کسب و کار خود به دنبال یک ایده می گردند. ایده ای که ناب و دست اول باشد و البته پولسازی سریع هم داشته باشد. از آنجایی که به هر موضوعی فکر می کنند یک یا چند نمونه از آن را در بازار مشاهده می نمایند، دست به دو کار می زنند:

  1. شروع می کنند به گله و شکایت از زمین و زمان و در اصل هیچ کاری انجام نمی دهند!
  2. در کهکشان ها به دنبال ایده ای جادویی می گردند.

راه دوم، اگر به نتیجه برسد، شاید موجی از اتفاقات و تغییرات را در جهان به وجود آورد. با این حال؛ می خواهیم از کارآفرینانی صحبت کنیم که در روی زمین به دنبال چیزی گشته اند که ما آنها را دور می ریزیم. آنها توانسته اند زباله ها را به پول تبدیل کنند و در اصل آشغال هایمان را به خودمان می فروشند!

جمله معروفی می گوید: «یک فرد ثروتمند می تواند زباله را بر دارد و به پول تبدیل کند و سایر مردم پول را بر می دارند و به زباله تبدیل می کنند.» شما می توانید در ادامه با کارآفرینانی آشنا شوید که واقعیت داشتن جمله بالا را به ما ثابت می کنند.

تک تک ما با دیدن آشغال ها و زباله ها، اولین واکنش مان این است که بینی خود را می گیریم و از بوی تعفن آنها می نالیم؛ اما شاید کارآفرینان هنرمند، نگرش متفاوتی داشته باشند. یکی از معروف ترین کارآفرینان هنرمند که با آشغال های شهرش پول پارو می کند، جاستین گیگناک (Justin Gignac) است.

سال 2001 او با دوستانش درباره اهمیت طراحی بسته بندی ها دچار اختلاف نظر شد. دوستان او ارزش طراحی های بسته بندی را زیر سوال بردند و او می خواست عکس این موضوع را به آنها ثابت کند. این هنرمند زیرک در خیابان های نیویورک به دنبال چیزی بی ارزش می گشت که هیچ کس آرزوی داشتن آن را نداشته باشد. پاسخ در آشغال ها نهفته بود! او تصمیم گرفت زباله های مردم را طوری بسته بندی کند که خود آنها پول بدهند و پسماندهایشان را بخرند!

شاید در نگاه اول، باور کردنی نباشد؛ اما او با طراحی، ساخت و عرضه محفظه هایی شیشه ای و مکعبی شکل از زباله ها پول در آورد. گیگناک نام این محفظه ها را GARBAGE NYC یا آشغال های نیویورک گذاشت. این جعبه های شیشه ای ضد بو هستند و آشغال های درون آنها با ظرافتی خاص انتخاب شده اند و هر یک امضاء، تاریخ و شماره دارند.

این محفظه ها در ابتدا به قیمت 10 دلار به فروش می رسیدند؛ اما زمانی که مردم آنها را به عنوان سوغاتی های نیویورک شناختند، قیمت شان به 25 دلار تا 100 دلار رسید.

آری هیرو میاک (AriHiro Miyake) فرد دیگری است که سیستم خلاقانه ای به نام دیوار میاک طراحی کرده است.

کار این طراح ژاپنی، موجب می شود دیوارهای پارتیشنی به راحتی ساخته شوند. به عبارتی این دیوارها از بطری های پلاستیکی بازیافتی ساخته شده اند و با آهنربا کنار یکدیگر نگه داشته می شوند.

افراد بسیار دیگری نیز وجود دارند که از مواد دورریز و بازیافتی، وسائل مختلف و مفیدی تهیه می کنند. بیایید به دنبال فرصت ها باشیم.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «از زباله هم می توان پول ساخت»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا