پیوند موفقیت آمیز ریه مصنوعی آزمایشگاهی به خوک
دانشمندان به تازگی موفق شده اند تا با ساخت و پرورش یک ریه مصنوعی در آزمایشگاه، آن را به یک خوک پیوند بزنند که نتیجه بدست آمده نشان از موفق بودن این پیوند دارد.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، پیوند اعضای بدن در میان پزشکان امری جدید نیست، ولی ساخت اجزای بدن در آزمایشگاه، هنوز یک فناوری نوظهور است که چندان نتایج درخشانی را به همراه نداشته است. با این حال به نظر که سرانجام پیشرفت چشمگیر در این زمینه حاصل شده است.
دانشمندان از چندی پیش به رشد دادن یک ریه در محیط آزمایشگاهی مشغول بودند و به تازگی این ریه به بدن یک خوک پیوند زده شده است. با توجه به شباهت بالای ساختار بدنی خوک ها و انسان ها، موفقیت این پروژه به معنای شانس بیشتر موفقیت این پیوند در میان انسان ها نیز خواهد بود.
نتیجه بدست آمده از این پیوند، اولین موفقیت در استفاده از ریه کشت داده شده در محیط آزمایشگاهی بوده و این موضوع می تواند موجب شود که امید بیشتری برای اعمال روش مشابه روی انسان ها وجود داشته باشد.
برنامه ریزی برای اعمال این روش روی نمونه های آزمایشی انسان در حال انجام است، ولی با توجه به پیچیدگی این موضوع نمی توان انتظار داشت که این امر به سرعت تحقق پیدا کند. شایان ذکر است که این عملیات شگفت انگیز توسط متخصصان دانشکده پزشکی تگزاس انجام شده است.
منابع
خبر علمی «پیوند موفقیت آمیز ریه مصنوعی آزمایشگاهی به خوک» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به Science News و MACH و مجله دانشمند، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.