روابط عاشقانه

چگونه می توانیم عشق مان را زنده نگه داریم؟ اگر شخص خاصی در زندگی شما وجود دارد، شما مطمئناً می دانید ارتباط خوب و حفظ آتش شور و عشق چقدر مهم است. مهم نیست شما به مدت دو ماه یا 32 سال با هم بوده اید، مهارت های ارتباطی خوب ضروری است.

از نظر روانشناسان در اکثر افراد احساس مست بودن در عشق تنها حدود 18 ماه تا سه سال طول می کشد. با این حال مطالعه انجام شده توسط روانشناس بنایکا آسویدو (Bianca Acevedo) و انسان شناس زیستی هلن فیشر (Helen Fisher) نشان می دهد که زنده نگه داشتن عشق در یک رابطه بلندمدت امکان پذیر است. در یک آزمایش؛ مغز گروهی از افراد که در دهه پنجاه خود به سر می بردند و بطور متوسط 21 سال از ازدواج شان می گذشت، پس از نگاه کردن به یک عکس از شریک زندگی خود اسکن شد، آنها به همان سطح از فعالیت دوستدارانه رسیدند که جوانان بطور متوسط پس از 7 ماه با هم بودن نشان می دهند. با این تفاوت که مناطق مرتبط با اضطراب در مغز این دوستداران قدیمی دیگر فعال نبود و فعالیت بیشتری در مناطق مرتبط با آرامش وجود داشت.

مطالعات دیگری ثابت کرده اند که یک رابطه خوب مزایای پزشکی مانند سطح استرس کمتر، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و حتی بهبود میزان زنده ماندن از سرطان را به همراه دارد.

در حالی که هیچ استدلالی از اینکه «شما چگونه می توانید رابطه ای شاد بدست آورید و آن را حفظ کنید» وجود ندارد و این موضوعی کاملاً شخصی است؛ شما می توانید 5 نکته و راهنمایی ارتباطی برای رسیدن به روابط عاشقانه را مطالعه نمایید.

1) صادق باشید و احساسات خود را به اشتراک بگذارید.
روابط خوب بر اعتماد و احترام متقابل ساخته می شود و برای شرکای عاشقانه، صداقت با یکدیگر ضروری است. برای رشد و بهتر شدن روابط تان با شریک زندگی خود در مورد گذشته تان و همچنین ایده و رویاهای آینده خود صحبت کنید. حتی اگر نظرات شما در مورد یک موضوع متفاوت است (برای مثال در انتخابات به چه کسی رای می دهید) شما باید بتوانید در مورد دیدگاه های خود صحبت کنید و به دیدگاه های یکدیگر احترام بگذارید.

زمانی از روز را برای صحبت کردن در نظر بگیرید. برخی از زوج ها در شب و در زمان استراحت در مورد وقایع روز صحبت می کنند، در حالی که برخی دیگر پیاده روی و صحبت کردن را انتخاب می کنند. عزیز شما می خواهد چیزی که ذهن شما را مشغول کرده است، بداند.

2) تحسین نقاط قوت و چشم پوشی از چیزهای کوچک
هر روز به شریک زندگی خود بگویید که نقاط قوت او مورد پسند شما می باشد. به عنوان مثال بگویید: «با صبر و شکیبایی، من را تحت تاثیر قرار می دهی.» هر شخصی مورد قدردانی قرار گرفتن را دوست دارد و به اشتراک گذاشتن افکار خوب، تاثیر مثبتی در رابطه و اعتماد به نفس همسرتان خواهد داشت. البته واقعاً یک کیفیت برجسته شریک زندگی تان را به عنوان نقاط قوت انتخاب کنید در غیر این صورت ممکن است به صداقت شما شک کند.

از سوی دیگر پذیرش برخی خصلت های شریک زندگی تان تا زمانی که به سمت رفتارهای مخرب نرفته است می تواند به یک رابطه عاشقانه منجر شود.

3) حرکات متفکرانه
اجازه دهید شریک زندگی تان بداند که شما به او فکر می کنید، حتی زمانی که در کنارش نیستید و بداند که واقعاً به جزئیات زندگی تان اهمیت می دهید. گفتن یا ارسال پیام کوتاه «موفق باشید» یک پیام دلگرم کننده برای قبل از جلسه است و به یاد داشته باشید در پایان روز بپرسید که جلسه چطور پیش رفت.
آیا همسرتان نگران بیماری یکی از اعضای خانواده اش است؟ نگرانی و همدلی خود را نشان دهید.

شما همچنین می توانید برای داشتن ارتباطی خوب و بلندمدت، بدانید که چه چیزی باعث شادی شریک زندگی تان می شود و آن کارها را انجام دهید. مانند انتخاب گل مورد علاقه، خرید تنقلات مورد علاقه، رزرو یک رستوران مورد علاقه و…

4) گوش دادن را یاد بگیرید.
بر اساس گزارش الیزابت برنشتاین (Elizabeth Bernstein) مقاله نویس روابط وال استریت ژورنال، دو دسته از مردم وجود دارند: 1) اهل محاوره (سخنگو، گوینده) هستند. 2) اهل محاوره نیستند. جهان مکانی فوق العاده بود اگر اهالی محاوره و غیر محاوره آن یکسان بودند. اما به نظر می رسد بسیاری از افرادی که اهل محاوره نیستند، شنونده نیز نمی باشند.

آیا زنان همیشه اهل محاوره و صحبت کردن هستند؟ نه لزوماً، اگرچه شواهدی وجود دارد که زنان و مردان روند متفاوتی دارند. درک و فهم و گوش دادن به گفتار و سخنان برای زنان آسان تر است زیرا آنها سلول های عصبی بیشتری در نیمه چپ مغز برای پردازش دارند.

اینکه آیا شما اهل محاوره هستید یا نه، باید گوش دادن فعال را یاد بگیرید و تمرین کنید. به شخصی که در حال صحبت است، نگاه کنید، گاهی اوقات با برخی نشانه های کلامی مانند: «بله»، «درسته» یا «اوهو» و یا اشاره سر جواب دهید؛ و گاهی اوقات برای روشن شدن افکار و دریافت اطلاعات بیشتر سوال بپرسید.

5) اغلب اوقات بگویید: «دوستت دارم.»
شاید استیو واندر (Stevie Wonder) سریع ترین راه برای ورود به قلب یک نفر را می دانست، زمانی است که اشعار ترانه اش را این گونه نوشت: «من فقط می گویم: «دوستت دارم.»» موفق ترین زوج ها چند بار در روز می گویند: «دوستت دارم.»، «من تو را دوست دارم.»

گفتن دوستت دارم برای افرادی که در خانواده ای بزرگ شده اند که عشق شفاهی هرگز بیان نشده، آسان نیست. در زمانی که می توانید به چشم های همسرتان نگاه کنید، گفتن دوستت دارم را با استفاده از تکنولوژی ایمیل، تلفن همراه و… کنار بگذارید. به جای این وسائل به چشم همسرتان نگاه کنید و احساس واقعی خود را بگویید. زمانی که به چشم او نگاه می کنید و «دوستت دارم» را می گویید، در مغز اکسی توسین (Oxytocin) تولید می شود که به تقویت روابط عاشقانه کمک می کند.

هنوز هم برای گفتن دوستت دارم مشکل دارید؟ خب، از عبارت های دیگر برای بیان احساسات خود استفاده کنید، مانند: «خیلی خوشحالم که بخشی از زندگی من هستی.»

مطمئن شوید که شریک زندگی تان می داند چقدر برای شما مهم است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «روابط عاشقانه»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقالات وب سایت HowStuffWorks به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا