مراحل بارداری و شکایت های متداول خانم های باردار

در طول دوران بارداری ممکن است مشکلاتی برای خانم های باردار ایجاد شود. دانستن تغییراتی که در دوران بارداری اتفاق می افتد، به شما کمک می کند تا علاوه بر کسب اطلاعات بیشتر از بدن خود و نیازهایتان، آرامش خود را حفظ کنید.

در این مقاله شما می توانید با تعدادی از مهم ترین مشکلات و راه های رفع آنها آشنا شوید.

مراحل بارداری

هفته 6 تا 10

رحم بزرگ شده است. افزایش جریان خون به گردن رحم، آن را نرم می کند و رنگش را به ارغوانی تغییر می دهد. برای دریافت مراقبت ها به واحدهای ارائه دهنده خدمات مراقبت از مادران مراجعه کنید.

هفته 12

پس از گذشت 12 هفته از بارداری، باید از شدت تهوع صبحگاهی و تعداد دفعات دفع ادرار شما کاسته شده باشد. در این مرحله وزن شما افزایش می یابد و احتمالاً به یبوست مبتلا می شوید.

هفته 16

پُر انرژی تر می شوید و احساس بهتری خواهید داشت. در این مرحله، اشتهای شما بیشتر می شود و به وضوح احساس می کنید که باردار هستید.

هفته 20

حالا می توانید حرکت فرزند خود را احساس کنید. پزشک می تواند با سونوگرافی روند رشد جنین شما را بررسی کند.

هفته 24

در این مرحله وزن شما به سرعت افزایش می یابد، به پاهای شما فشار خواهد آمد که باید با عواقب آن کنار بیایید. کفش های راحت به پا کنید و از هر فرصتی برای استراحت کردن استفاده کنید.

هفته 28

علائم کشش را در معده و ران ها احساس خواهید کرد. درد کمر را نیز به علت بزرگ شدن شکم تجربه خواهید کرد.

هفته 32

اگر بیش از اندازه فعالیت کنید، خسته می شوید و تنگی نفس می گیرید. این حالت به علت بزرگ شدن رحم و فشار آوردن به دیافراگم یا همان عضله تنفسی درون شکم ایجاد می شود.

هفته 36

سعی کنید تا آنجا که می توانید استراحت نمایید و از ایستادن اجتناب کنید تا مچ پاهای شما متورم نشود. اگر ترشحات زیاد واژن، شما را آزار می دهد، بهتر است از نوار بهداشتی استفاده کنید. ممکن است در روز بارها ادرار کنید.

هفته 40

تاریخ زایمان نزدیک است و شاید کمی مضطرب باشید. به خاطر داشته باشید که ممکن است بین زمان تعیین شده برای زایمان و تولد کودک ناهمخوانی وجود داشته باشد. احساس سنگینی می کنید، خسته هستید و در کشاله ران و قسمت تحتانی پاها احساس درد دارید.

شکایت های متداول خانم های باردار

مشکل

راه حل

درد شکمی

از یک کیسه آب گرم استفاده کنید تا عضلات شکم تان استراحت کنند.

کمردرد

قرار گرفتن در حالت مناسب، انجام حرکات کششی در هنگام دراز کشیدن، بلند نکردن اجسام سنگین، نپوشیدن کفش پاشنه بلند و ماساژ ناحیه دردناک توصیه می شود.

خونریزی لثه ها

مسواک زدن مرتب دندان ها پس از غذا اهمیت دارد. توجه داشته باشید بلافاصله پس از بروز التهاب لثه باید به پزشک مراجعه کرد.

یبوست

مصرف مواد غذایی حاوی فیبر به رفع این مشکل کمک می کند. در صورت از میان نرفتن یبوست، باید به پزشک مراجعه کرد.

سوزش معده

از مصرف غذایی که سوزش معده را تشدید می نماید، پرهیز کنید. نباید بلافاصله پس از خوردن غذا به رختخواب بروید. خوردن غذا در زمان مشخص و اجتناب از مصرف داروهای ضد اسید بدون تجویز پزشک توصیه می گردد.

تنگی نفس

هنگام خواب و استراحت، یک یا دو بالشت زیر سر قرار دهید. نفخ یکی از دلایل مهم تنگی نفس است. در هر حال نیاز به مشورت با پزشک است.

خارش

اگر خارش، شَدید باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. خارش همراه بثورات پوستی، حائز اهمیت است.

تهوع صبحگاهی

از وعده های غذایی کوچک و مکرر و بیسکویت استفاده کنید. از غذاهایی که سبب ایجاد حالت تهوع می شوند، پرهیز نمایید. مکیدن قرص نعناع و نوشیدن آب فراوان توصیه می شود.

ناراحتی بینی

از حضور در اماکن آلوده پرهیز کنید. اسپری های بینی را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید.

ورم

از ایستادن طولانی اجتناب کنید. غذاهای شور نخورید. به پاهای خود استراحت دهید و پزشک خود را مطلع کنید.

ناراحتی لگن

استراحت کنید و از داروهای ضد درد تجویز شده توسط پزشک استفاده نمایید.

علائم کشش

استفاده از کرم و پمادها می تواند در تخفیف علائم کشش مفید باشد. با این وجود، علائم کشش بندرت بطور کامل از میان می روند.

برفک

به پزشک مراجعه کنید. تجویز داروهای مناسب توسط پزشک، به سرعت برفک ها را از بین می برد.

عفونت ادراری

نوشیدن آب فراوان و مصرف آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک توصیه می شود.

ترشحات واژن

اگر ترشحات، بی رنگ بودند باید لباس های زیر نخی پوشید و هر چند ساعت یکبار، آنها را عوض کرد. اگر ترشحات با تغییر رنگ، بوی بد و لکه های خون همراه بود، باید به پزشک مراجعه کرد.

رگ های واریسی در پا

باید از ایستادن طولانی مدت، پرهیز کرد و هنگام خواب، پاها را روی بالشت قرار داد. نرمش های ویژه پا، به بهبود گردش خون در این ناحیه بدن کمک می کند. در هنگام بستری در بیمارستان پزشک خود را از وجود واریس های پا مطلع کنید.

سلامتی شما آرزوی ما است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «مراحل بارداری و شکایت های متداول خانم های باردار»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب راهنمای ازدواج شاد و پایدار: ویژه زوجین جوان، نوشته ی هادی محسنی، غلامرضا حبیبی و مهراندخت عابدینی از انتشارات ترمه، منتشر شده در تیر 1394 با شابک 978-964-978-473-1 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا