خیلی پول نیاز دارید؟ راه‌هایی برای پس انداز و از دست ندادن پول

شما به پول زیادی نیاز دارید؟ ماشین بهتری می‌خواهید؟ خانه بزرگتری لازم دارید؟

خب؛ چه فکر و برنامه‌ای دارید؟ قرض – قرض – قرض.
درست است؟ خب، شاید نه!

اگر همین الان دست بکار شوید و برای خود یک بودجه تهیه کنید، دقیقاً می‌توانید میزان پولی که در آینده به آن نیاز دارید را مشخص، و میزان درآمد خود را نیز بسنجید. اما اگر اقدام به برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی نکنید، شما بدون اطلاع از درآمدتان و میزان پولی که نیاز دارید، وسوسه می‌شوید تا پول قرض کنید.

همه ما می‌دانیم که مشکلات مالی کمتر به معنای استرس کمتر است. باور کنید که یک بودجه‌بندی دقیق می‌تواند وضعیت مالی‌تان را بهبود بخشد. هر چند که تهیه یک بودجه کار خسته کننده‌ای می‌باشد. تازه رعایت آن شاید سخت‌تر هم باشد.

شما می‌توانید و از همین الان و در ابتدا با 10 نکته بودجه‌بندی و پایبند بودن به آن، بدون استرس شروع کنید.

1) تمرکز بر پس انداز

اینجا ابتدای راه بودجه‌بندی است. شما می‌دانید که چقدر پول باید داشته باشید. حالا نگاهی به هزینه‌های خود بیندازید و ببینید، کدام یک از آنها را می‌توانید حذف کنید یا به عبارتی آنها هزینه‌های غیرضروری زندگی‌تان هستند که باید حذف شوند. ولی با حذف‌شان، پول آنها را جای دیگری خرج نکنید. بلکه باید آن را در حساب پس انداز یا صندوق شخصی‌تان و یا هر جایی که به آن مطمئن هستید، بسپارید. این صرفه‌جویی در آینده استطاعت مالی بزرگی را برای شما در برخواهد داشت.

2) فقط استفاده از پول نقد

مقداری پول نقد برای مدت زمان مشخصی از حساب بانکی‌تان بردارید. برای مثال 50,000 تومان از حساب‌تان برداشت کنید و با خود عهد نمایید این 50,000 تومان را باید تا پایان هفته داشته باشید. اگر تا وسط هفته آن را خرج کنید، دیگر برای روزهای پایانی پولی ندارید! و هرگز به این فکر نباشید: «خب خرج می‌کنم و به سراغ کارت بانکی‌ام می‌روم!» به این فکر کنید که انگار کارت بانکی وجود ندارد.

3) حذف عادت‌های بد

خدایی نکرده شما اهل دخانیات هستید! می‌دانید این عادت بد چقدر برایتان گران تمام می‌شود؟ شما با کنار گذاشتن سیگار و… نه تنها صورتحساب هزینه‌های خود را سبک‌تر می‌کنید، بلکه تازه احساس سلامتی خواهید داشت و از طرفی هزینه‌های بهداشتی‌تان نیز کاهش می‌یابد و پا در جاده نجات می‌گذارید!

4) به اشتراک گذاشتن مسئولیت‌ها

شما تنها عضو خانواده، برای بودجه‌بندی نیستید. اگر شما سخت کار کنید و صرفه‌جویی نمایید؛ اما همسرتان بی‌مهابا خرج کند و هزینه‌های زیادی بتراشد، شما سر کار بوده‌اید! باید با هم بنشینید و میزان پولی که می‌توانید خرج کنید (بند 2) را تعیین نمایید. اگر همه اعضای خانواده مسئولیت‌پذیر باشند، با کمی کاهش هزینه، شاهد تفاوت‌های بزرگ خواهید بود.

5) پرداخت بدهی

اگر بدهی دارید هرگز به این فکر نکنید که وام دیگری بگیرید تا وام اول را تسویه نمایید. ایجاد بدهی بیشتر را به کلی فراموش کنید.

6) رسیدهای خود را نگه دارید

هزینه‌های خود را نظارت کنید. با این کار شما وسوسه شده و جلوی برخی هزینه‌ها را می‌گیرید. اما واقعاً پیگیری می‌تواند به شما کمک کند! رسیدهای خود را نگه داشته و ببینید بابت چه چیزهایی هزینه کرده‌اید و پول از دست شما خارج شده است.

7) تعادل دسته چک

اگر دست‌تان تنگ است و دسته چک دارید، حواس‌تان را بیشتر جمع کنید. گاهی با این طرز فکر اشتباه «که تا چند روز دیگر جورش می‌کنم و…» چکی می‌کشید در ازای هزینه‌های شاید ضروری و غیرضروری؛ و جور نمی‌شود و شما متهم و مجرم سابقه‌داری می‌شوید. به همین راحتی!

8) بررسی هزینه‌ها

به بودجه خود و رسیدهایتان دوباره نگاهی بیندازید. آیا باز هم می‌توانید هزینه‌هایتان را کاهش دهید؟ برای مثال می‌توانید هزینه های رستوران خود را حذف کنید تا پول بیشتری برای صرفه‌جویی داشته باشید. بعد از خرید خانه‌تان وقت برای رستوران رفتن و… زیاد خواهید داشت.

9) حساب‌های ویژه

یکی از راه‌هایی که شما را برای رسیدن به اهداف‌تان یاری می‌کند، استفاده از سپرده‌های بلندمدت بانکی است. اول از این جهت که به پس انداز شما سود تعلق می‌گیرد، و دوم اینکه اگر پول‌تان را زودتر از موعد برداشت کنید، آنها شما را مجازات می‌کنند! پس دنبال آن بانکی بروید که بیشترین سود را می‌دهد و از سود آن استفاده کنید و از آنجا که نمی‌خواهید این سود را از دست بدهید، پس وسوسه نمی‌شوید تا پول‌تان را زودتر از موعد برداشت کنید و به هزینه‌های غیرضروری بپردازید.

10) انعطاف‌پذیر باشید

به یاد داشته باشید که زندگی غیر قابل پیش‌بینی است و اتفاق‌هایی می‌افتد که خارج از کنترل می‌باشد. زمانی که بودجه‌تان را طراحی کردید، سعی کنید به آن پایبند باشید، صرفه‌جویی کنید و هزینه‌هایتان را در نظر داشته باشید. این را هم به خاطر بسپارید؛ گاهی اوقات ممکن است شما از بودجه‌تان جلو باشید و گاهی نیز عقب بیفتید. بطور منظم بودجه‌تان را بررسی کنید، و آن را بروز نمایید.

نمی‌دانیم دست به کار شده‌اید یا نه. اما این را می‌دانیم که در دنیای امروز، پول درآوردن فوق‌العاده سخت است. بودجه‌بندی به شما کمک می‌کند تا در آینده پاداش این روزهای سخت را بگیرید. این را هم می‌دانیم که شما می‌توانید بودجه دلچسب خود را داشته باشید و برای خریدهای بزرگ‌تان، نیازی به قرض گرفتن نداشته باشید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا