طرز پخت مرصع پلو
مواد لازم جهت پخت مرصع پلو:
- برنج: یک کیلو
- فیله مرغ: یک کیلو
- پیاز متوسط خرد شده: 2 عدد
- نمک: یک قاشق چایخوری
- فلفل: یک قاشق چایخوری
- زیره: یک قاشق غذاخوری
- زردچوبه: یک قاشق چایخوری
- کشمش پلویی: 100 گرم
- زرشک: 150 گرم
- خلال بادام: 100 گرم
- خلال پسته: 100 گرم
- روغن: یک لیوان
- خلال پرتقال: 2 لیوان
- زعفران سائیده شده: یک قاشق مرباخوری
- شکر: سه قاشق غذاخوری
- آب: یک لیوان
طرز پخت
برای تهیه مرصع پلو بهتر است برنج را از 8 ساعت قبل یا در بهترین حالت از شب قبل در آب نمک خیس کنید. قبل از شروع کار نیز زعفران را در مقداری آب جوش حل کرده و روی آن را با یک درپوش مناسب بپوشانید تا دَم بکشد.
فیله مرغ را با کمی روغن سرخ کنید. کمی نمک، فلفل و زیره به آن اضافه کرده و منتظر بمانید تا فیله ها کاملاً سرخ شوند. سپس یک لیوان آب روی آنها ریخته و در قابلمه را بگذارید تا گوشت خوب بپزد. بعد از اینکه گوشت پخت آب آن را از صافی رد کرده و نگه دارید.
سپس مقدار کمی روغن در داخل تابه ریخته و پیازهای خرد شده را داخل آن بریزید تا فیله ها با پیاز خوب ترکیب شوند و بوی پیاز را به خودشان بگیرند. بعد از اینکه پیازها کاملاً نرم و طلایی شدند زیر اجاق را خاموش کنید.
در یک تابه جداگانه مقداری روغن ریخته و زرشک و کشمش را در آن تفت دهید. می توانید از کره هم برای اینکار استفاده کنید که طعم خوبی به غذایتان می دهد.
حالا برنج را آبکش کنید. برنج را در داخل قابلمه بدون دم کنی بگذارید و شعله را کمی زیاد کنید تا درب قابلمه عرق کند. سپس آب مرغ را به همراه کمی روغن یا کره، زعفران دم کرده و آب جوش روی برنج بریزید. بعد از اینکه برنج خوب دم کشید ظرف مورد نظرتان را انتخاب کنید و به صورت یک در میان برنج و مخلوط زرشک و کشمش را در ظرف بریزید. برای تزئین پلو از خلال بادام، خلال پرتقال، مخلوط کشمش و زرشک و پلوی زعفرانی استفاده کنید.
منابع
مقاله آموزشی «طرز پخت مرصع پلو»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.