قوانین حرکت سیارات کپلر چیست؟

یوهانس کپلر یکی از بزرگترین ستاره شناسان تاریخ است. او اولین دانشمندی بود که سه قانون مهم حرکت سیارات را ارائه داد.

کپلر در 27 سپتامبر 1571 میلادی در جنوب آلمان در خانواده ای تهیدست متولد شد. والدینش او را به دانشگاه شهر توبینگن فرستادند. کپلر در این دانشگاه الهیات می خواند. مدتی بعد او در همین دانشگاه استادی را ملاقات کرد که نظریه معروف نیکلاس کوپرنیک راجع به منظومه شمسی را توضیح می داد. این نظریه که در سال 1543 میلادی توسط کوپرنیک منتشر شده بود، نظریه زمین مرکزی ارسطو را رد می کرد.

طبق نظر ارسطو، زمین مرکز جهان بود و خورشید و سایر سیارات به دور آن می چرخیدند. در واقع کوپرنیک اولین فردی بود که به خود جرات داد تا عقایدش را راجع به وضع زمین و خورشید منتشر کند. کوپرنیک خورشید را مرکز منظومه شمسی می دانست. او اعلام کرد که نه تنها زمین مرکز جهان نیست، بلکه مانند سایر سیارات منظومه شمسی به دور خورشید می چرخد. به این ترتیب انتشار نظریه خورشید مرکزی کوپرنیک در دهه 1540 میلادی تحول عظیمی در علم نجوم به وجود آورد.

کپلر متوجه درستی نظریه کوپرنیک شد و جزو طرفداران نظریه خورشید مرکزی درآمد. او با استفاده از محاسبات ریاضی پیچیده مختلف، سه قانون حرکت سیارات را ارائه داد. قوانین حرکت سیارات کپلر عبارتند از:

  1. مدار تمام سیارات به دور خورشید بیضی شکل است.
  2. خط متصل کننده خورشید و سیارات نقاط یکسانی را در فواصل زمانی معین در بر می گیرد.
  3. مجذور زمانی که یک سیاره برای تکمیل مدار حرکتی خود به دور خورشید صرف می کند، با مکعب فاصله متوسط سیاره از خورشید متناسب است.

اندکی پس از ارائه این قوانین، کپلر به شهرت جهانی دست یافت. در سال 1599 میلادی، تیکو براهه منجم بزرگ دانمارکی، از او دعوت کرد که به گروه تحقیقاتی وی بپیوندد. پس از مرگ براهه در سال 1601 میلادی، کپلر به عنوان ریاضیدان و منجم دربار امپراطور ردولف اول، جانشین او شد. با این حال او بیشتر عمر خود را در فقر گذراند.

کپلر در زمینه فیزیک نیز تحقیقات ارزشمندی انجام داده است. او و گالیله هم عصر بودند و اغلب در مورد یافته ها و مطالعات شان با یکدیگر مکاتبه می کردند. یوهانس کپلر در 15 نوامبر 1630 میلادی در جنوب آلمان درگذشت.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «قوانین حرکت سیارات کپلر چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا