چگونه بازی به یک صنعت مهم تبدیل شده است؟

امروزه همه می توانند روی موبایل، تبلت یا کامپیوتر خود بازی کنند. همچنین امکان رقابت با دوستان و حتی غریبه ها هم وجود دارد. بسیاری از کاربران، پول زیادی را صرف خرید بازی و همچنین انواع امتیازها و اقلام مجازی در بازی ها می کنند. هک شدن هم به پدیده ای آشنا در دنیای بازی ها تبدیل شده است. از آن طرف، والدین می کوشند به شیوه های مختلف بر بازی فرزندان شان نظارت کنند تا جلوی مشاهده محتوای نامناسب برای آنها را بگیرند. بازی های بزرگسال نیز همزمان رشد چشمگیری داشته است.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، امروزه بیش از دو میلیارد گیمر در سراسر دنیا وجود دارد. نرخ رشد این صنعت نیز به رقم باورنکردنی 10.7 درصد رسیده و درآمدی 116 میلیارد دلاری را به همراه دارد. خلاصه اینکه بازی به یک صنعت بزرگ و پولساز تبدیل شده است.

چگونه به اینجا رسیدیم؟

تردیدی نیست که پیشرفت های صورت گرفته در فناوری کامپیوتر، اصلی ترین موتور محرک پیشرفت صنعت بازی به شمار می رود. فناوری نوین این امکان را به افراد می دهد تا هر زمانی، از هر جایی و با هر وسیله ای به اینترنت متصل شوند. این قابلیت، نقش مهمی در پیشرفت صنعت بازی داشته است. بهره گیری از فناوری ابری به تنهایی سبب شده افراد از هر نقطه ای در دنیا بتوانند با یکدیگر در یک بازی مشارکت یا رقابت کنند.

امروزه شرکت های بازی سازی از فناوری کلان داده (Big Data) برای جمع آوری انواع اطلاعات مختلف درباره رفتار گیمرها (که شامل بررسی تمکن مالی آنها نیز می شود) بهره می برند. این شرکت ها با استفاده از این داده ها می توانند درباره طراحی بازی هایی جذاب تر برای گروه هایی خاص بهتر تصمیم گیری کنند و به این ترتیب، به درآمد و سود بیشتری هم دست یابند. جالب است بدانید بسیاری از ابزارهایی که امروزه برای جمع آوری داده از کاربران و تحلیل آنها در صنایع مختلف کاربرد دارد، ابتدا در صنعت بازی طراحی شده و مورد استفاده قرار گرفتند.

صنعت بازی همچنین یکی از مهم ترین منابع اشتغال زایی در حوزه فناوری اطلاعات به شمار می رود. طیف متنوعی از تخصص های مرتبط با فناوری اطلاعات (نظیر برنامه نویس، گرافیست، تحلیلگر داده و…) در این صنعت به کار مشغول هستند. از آنجا که این صنعت به شدت در حال رشد است، نیاز به نیروهای متخصص در آن نیز همواره وجود دارد.

صنعت بازی یک صنعت نه چندان گسترده (در مقایسه با بسیاری دیگر از صنایع) به شمار می رود، اما درآمد کلان این صنعت، آن را از دیگر صنایع کم اهمیت متمایز می کند. گیمرها علاوه بر خرید انواع کنسول و کامپیوتر قدرتمند برای بازی بهتر، انواع اقلام مجازی (نظیر امتیاز، اسلحه، تجهیزات و…) را نیز می خرند تا بتوانند نسبت به رقبای خود برتری داشته باشند.

تاثیر صنعت بازی بر دیگر صنایع

اینطور نیست که دامنه تاثیرات صنعت بازی فقط به گیمرها یا فعالان این صنعت محدود باشد. فناوری های مختلفی در این صنعت ایجاد شده که اهدافی فراتر از تفریح و سرگرمی را دنبال می کنند.

صنعت بازی توانسته انواع فناوری های سودمند نظیر شبیه سازی های رانندگی و ابزارهای مختلف مرتبط با پزشکی و جراحی را به دنیا عرضه کند. هر کدام از این فناوری ها، نقش مهمی در افزایش بهره وری و اثربخشی در حوزه های مختلف دارند. برای نمونه، ابزار شبیه ساز لاپاراسکوپی که شرکت نینتندو طراحی کرده، به پزشکان این امکان را می دهد تا مهارت های لاپاراسکوپی خود را در قالب یک بازی جذاب به نام زیرزمین (The Underground) تقویت کنند. همچنین شبیه سازهای رانندگی نیز می تواند به بهبود مهارت افراد در هدایت خودرو بینجامد. سرگرم کننده بودن این ابزارها اصلی ترین دلیل جذابیت آنها است و همین نکته است که آنها را از ابزارهای کمک آموزشی سنتی متمایز می کند.

امروزه مشتریان می توانند تور مجازی برای بازدید از مقصد سفر خود را تجربه کنند. همچنین امکان مشاهده لباس روی بدن یا عینک آفتابی روی چشم به صورت مجازی نیز وجود دارد. چنین گزینه هایی سبب افزایش اطمینان خاطر مشتریان و در نتیجه، افزایش احتمال خرید از سوی آنها می شود. نکته جالب اینجا است که همه این فناوری ها ابتدا در صنعت بازی شکل گرفتند.

همچنین ایموجی هایی که در شبکه های مختلف اجتماعی و پیام رسان ها مورد استفاده قرار می گیرند در ابتدا در بازی های ویدئویی طراحی و عرضه شدند.

ظرفیت بالای سرمایه گذاری

یکسری انسان تنبل و معتاد به بازی که به جنبه های دیگر زندگی خود توجهی ندارند، یکسری نخبه برنامه نویسی که بازی های جدید را طراحی می کنند و بچه هایی کم تحرک که به جای درس خواندن و ورزش فقط به بازی می پردازند. اینها تصویر غالبی است که بسیاری افراد از بازی های کامپیوتری در ذهن دارند. با وجود اینکه همه اینها تا حدی درست است، اما به هیچ وجه تصویر کاملی از این صنعت را نشان نمی دهد.

صنعت بازی بستر مناسبی برای طراحی و عرضه فناوری های جدید به شمار می رود. این فناوری ها به راحتی در حوزه های دیگر نظیر فروشگاه های آنلاین، بانک ها، آموزش، سفر، بیمه و صدها حوزه دیگر کاربرد می یابد. در واقع، صنعت بازی نه تنها درآمد و رشد زیادی دارد، بلکه زمینه رشد سایر صنایع و کسب و کارها را نیز فراهم می کند.

به همین دلیل، صنعت بازی همواره یک گزینه جذاب برای سرمایه گذاران نیز بوده است. حضور سرمایه گذاران و تزریق پول به این کسب و کارها سبب می شود روند طراحی انواع بازی های جذاب و البته فناوری های مورد نیاز آنها شتابی دو چندان یابد. فعالیت بیشتر برای توسعه فناوری هایی نظیر واقعیت افزوده و واقعیت مجازی نیز از دیگر مزایای سرازیر شدن سرمایه بیشتر به این صنعت است.

یکی از نکات جالب و البته عجیب در صنعت بازی این است که بحران های اقتصادی تاثیر چندانی بر آن ندارد.

در سال های 2008 و 2009 میلادی که بحران مالی، دامن ایالات متحده و بسیاری از کشورهای پیشرفته را گرفت، بسیاری از صنایع متحمل زیان های سنگینی شدند. با وجود این، آمارها نشان می دهد تاثیر این بحران بر صنعت بازی بسیار ناچیز بود. پژوهشی که در این خصوص به انجام رسید نشان می دهد تمایل گیمرها به خرج کردن برای بازی های مورد علاقه شان طی دوره رکود ده سال پیش تغییری نیافت، در حالی که قدرت خرید بسیاری از این افراد برای تامین نیازهای زندگی شان در آن زمان کاهش یافته بود. جالب است تجربه سال های دهه 1930 و رکود بزرگ آمریکا هم مشابهت هایی با این الگو داشت. در آن زمان هم صنعت سینما چندان تحت تاثیر مشکلات اقتصادی قرار نگرفت. در واقع به نظر می رسد مردم در هر شرایطی برای تفریح و سرگرمی خود هزینه می کنند. به همین دلیل، صنعت بازی از جذابیت های زیادی برای سرمایه گذاران برخوردار است، زیرا این صنعت به نوعی در برابر بحران های مالی ایمن است.

آینده صنعت بازی

به نظر می رسد این صنعت در آینده نیز همچنان به رشد خود ادامه دهد. بازی جزو تفریحات به شمار می رود و به همین دلیل، نمی توان افتی برای آن پیش بینی کرد. این صنعت مجموعه ای از بهترین متخصصان حوزه های مختلف نظیر برنامه نویسی، گرافیک و تحلیل داده ها را در خود دارد. به همین دلیل، می توان انتظار داشت این صنعت در آینده همچنان با شتاب به پیش رود و وضعیت آن بهبود یابد.

پیشرفت صنعت بازی فقط به این حوزه محدود نمی شود و دستاوردهای ارزشمند آن می تواند برای طیف گسترده ای از صنایع دیگر هم کاربرد داشته باشد. همچنین این حوزه به دلیل در امان ماندن از بحران های اقتصادی در دنیا، گزینه ای جذاب برای سرمایه گذاران به شمار می رود و همین تزریق پیوسته سرمایه به آن، تضمینی برای رشد آن خواهد بود.

منابع

خبر علمی «چگونه بازی به یک صنعت مهم تبدیل شده است؟» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به گزارش صالح سپهری فر، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا