عملیات امداد و نجات در خصوص مصدومان ریزش بهمن چگونه انجام می شود؟

بهمن به ناگاه آوار می شود، حتی ممکن است برای با تجربه ترین کوهنوردان هم اتفاق بیفتد. در عملیات امداد و نجات در ریزش بهمن، زمان همه چیز است. عملیات امداد باید بلافاصله آغاز شود، چرا که معمولاً تا وقتی گروه امداد برسد، دیگر خیلی دیر شده است.

کار نجات را نباید تا رسیدن کمک، متوقف کرد. بلکه باید دست بکار شوید چون بعد از گذشت 15 دقیقه از سقوط بهمن، شانس زنده ماندن گرفتار شدگان به شدت کاهش می یابد. در این مقاله شما می توانید با چند راهکار کاربردی و عملی آشنا شوید.

1) چشم تان به قربانی باشد.

به محض اینکه بهمن آغاز شد، سعی کنید چشم از قربانی بر ندارید. اگر قربانی در زیر برف و یخ ناپدید شد، سعی کنید تشخیص دهید که در آخرین نقطه کجا او را دیدید. چشم تان را همچنان روی بهمن نگاه دارید تا ببینید آیا او بار دیگر به سطح می آید یا خیر.

چشم تان به قربانی باشد.
چشم تان به قربانی باشد.

2) قبل از اینکه برای نجات اقدام کنید مطمئن شوید که خطر رفع شده است.

در هر زمان تنها باید یک نفر در منطقه خطر حضور داشته باشد. مطمئن شوید که بهمن بطور کامل روی زمین نشسته است.

قبل از اینکه برای نجات اقدام کنید مطمئن شوید که خطر رفع شده است.
قبل از اینکه برای نجات اقدام کنید مطمئن شوید که خطر رفع شده است.

3) سطح بهمن را به سرعت بازرسی کنید.

به سرعت به دنبال هر گونه نشانه ای از قربانی بگردید. گاهی اوقات یک چوب اسکی، دستکش یا تکه ای از لباس به سطح می رسد.

4) دستگاه ردیاب دارید به سرعت روشنش کنید.

همه افرادی که برای نجات اقدام می کنند باید دستگاه هایشان را به سرعت روشن کنند. ممکن است دستگاه یکی از قربانیان اقدام به فرستادن سیگنال کند. وقتی که دستگاه را روشن می کنید، در منطقه بهمن آرام آرام قدم بزنید تا سیگنال بگیرید.

هر جا که سیگنال قوی تر است به سرعت مسیر خود را به سوی سیگنال قوی عوض کنید. 3 تا 4 متر در یک جهت حرکت کنید. اگر سیگنال ضعیف شد به سرعت به جایی که بودید، باز گردید. آنقدر سیگنال را دنبال کنید تا به نقطه ای برسید که قوی ترین سیگنال را دارد.

دستگاه ردیاب دارید به سرعت روشنش کنید.
دستگاه ردیاب دارید به سرعت روشنش کنید.

5) به صداهای قربانی گوش کنید.

اگر قربانی هنوز به هوش باشد، احتمالاً فریاد خواهد زد. هر چند دقیقه یکبار سکوت کرده و فقط گوش کنید. بسته به اینکه قربانی تا چه عمقی دفن شده باشد ممکن است صدایش را بشنوید یا خیر، اما به امتحانش می ارزد.

6) اگر جای قربانی را یافتید آن را علامت گذاری کنید.

می توانید از یک پرچم کوچک استفاده کنید. سعی کنید عمق را حدس بزنید.

اگر جای قربانی را یافتید آن را علامت گذاری کنید.
اگر جای قربانی را یافتید آن را علامت گذاری کنید.

7) هدفمند بیل بزنید.

اگر قربانی در عمق زیاد دفن شده باشد، باید گودال عمیقی حفر کنید تا بیرونش بیاورید. بر اساس قاعده معمول ابعاد گودالی که حفر می کنید باید با عمق دفن شدن قربانی متناسب باشد. به عنوان مثال اگر قربانی در عمق 2 متری است، گودال شما باید 2 متر عرض و 2 متر طول داشته باشد. شروع به کندن کنید و برف را به سمت پایین بریزید.

اگر قربانی در عمق زیاد دفن شده باشد، باید گودال عمیقی حفر کنید.
اگر قربانی در عمق زیاد دفن شده باشد، باید گودال عمیقی حفر کنید.

8) هر چقدر می توانید سریع بیل بزنید.

اگر چند نفر هستید، همه شروع به حفر کردن کنید. سر راه همدیگر قرار نگیرید، سرعت تان کم می شود. اگر تعدادتان زیاد است نیز به نوبت بیل بزنید. به محض اینکه یکی از شما خسته شد دیگری باید جایش را بگیرد. زمان را از دست ندهید.

9) اول سر قربانی را خارج کنید.

به محض اینکه قربانی را دیدید به دنبال محل قرار گرفتن سرش بگردید. اول باید سرش آزاد شود تا بتواند نفس بکشد. خفگی معمول ترین دلیل مرگ در زیر بهمن است. عملیات احیا را بلافاصله آغاز کنید. اگر چند نفر هستید، یکی از شما عملیات احیا را آغاز کند و باقی افراد دیگر قسمت های بدن را از زیر برف بیرون بکشند.

اول سر قربانی را خارج کنید.
اول سر قربانی را خارج کنید.

10) حالا یک نفر را برای آوردن کمک بفرستید.

وقتی که مصدوم را خارج کردید، حالا وقت آن است که یک نفر را برای آوردن کمک اعزام کنید. مسلماً قربانی نخواهد توانست راه برود. سعی نکنید به سرعت حرکتش دهید. ممکن است برخی از استخوان هایش شکسته باشد.

توجه داشته باشید که اگر چند نفر زیر بهمن گرفتار شده اند، سعی کنید ابتدا آنهایی که نزدیک تر به سطح هستند را بیرون بیاورید. شانس آنها برای زنده ماندن بیشتر است. همچنین در سطح بهمن به دنبال سطوح ناصاف یا سوراخ باشید. ممکن است اینها نشان دهنده تلاش یکی از گرفتار شدگان برای خروج از زیر برف باشد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «عملیات امداد و نجات در خصوص مصدومان ریزش بهمن چگونه انجام می شود؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله وب سایت WikiHow به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا