خانه / آموزش / سبک زندگی / غذا / طرز تهیه ۲۰ نوع سس
راهنما و نیازمندی های رایگان خرید و فروش، استخدام و خدمات در ایران

طرز تهیه ۲۰ نوع سس

سالادها و برخی از غذاها معمولاً با انواع سس ها تزئین شده و بر حسب سس به کار رفته در آنها، طعم و مزه خاصی می گیرند. سس ها نقش مهمی در غذاهای فرانسوی دارند، و البته امروزه در تمامی نقاط دنیا، مردم به مصرف انواع سس و مزه دار کردن غذاهایشان با آنها، علاقمند هستند.

شما می توانید با طرز تهیه ۲۰ نوع سس آسان و خوشمزه آشنا شوید.

۱) سس پیتزا

مواد لازم:

  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ خوری
  • سیر رنده شده: ۲ حبه
  • روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری
  • شکر: ۱ قاشق مرباخوری
  • سرکه: ۲ قاشق سوپ خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. همه مواد را مخلوط کنید.
  2. روی حرارت ملایم قرار دهید.
  3. یکی دو جوش که زد، سس آماده است.

۲) سس خردل

مواد لازم:

  • خردل: ۱ قاشق غذاخوری
  • خامه: ۲۰۰ گرم
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • آرد سفید: ۵۰ گرم
  • آب گوشت: ۲ پیمانه
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. آرد را در کره کمی تفت دهید.
  2. آب گوشت را به آن اضافه نموده، مرتب هم بزنید.
  3. نمک، فلفل، خردل و خامه را اضافه کرده تا غلیظ شود و حالت کش دار به خود بگیرد.

۳) سس مایونز

مواد لازم:

  • زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  • سرکه یا آبلیمو: نصف قاشق چایخوری
  • روغن زیتون: ۱ فنجان
  • پودر خردل: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل سفید: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. زرده تخم مرغ را با چنگال هم زده، روغن زیتون و سرکه یا آبلیمو را کم کم به آن اضافه کنید.
  2. آنقدر هم بزنید تا غلیظ شود.
  3. به سس، نمک و فلفل و پودر خردل را اضافه نمایید.

۴) سس تند سوئدی

مواد لازم:

  • زرده تخم مرغ پخته شده: ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ خام: ۱ عدد
  • خامه: نصف استکان
  • شکر: نصف استکان
  • خردل: نصف استکان
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. زرده تخم مرغ پخته را رنده کنید.
  2. آن را با زرده تخم مرغ خام، نمک، فلفل، شکر، خردل و خامه خوب مخلوط کنید.

نکته ۱: اگر سس سفت شد مقداری خامه به آن اضافه نمایید.
نکته ۲: این سس باید در مدت زمان خیلی کوتاه مصرف شود.

۵) سس فلفل

مواد لازم:

  • کره: ۵۰ گرم
  • آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب گوشت: ۳ لیوان
  • فلفل نیم کوب: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. کره را گرم کرده، آرد را در آن تفت دهید.
  2. آب گوشت را به تدریج داخل آن بریزید و مخلوط نمایید.
  3. نمک و فلفل را اضافه کنید.
  4. پس از چند جوش وقتی که صاف و غلیظ شد از روی حرارت بر دارید.

۶) سس هاوایی

مواد لازم:

  • تخم مرغ پخته رنده شده: ۲ عدد
  • سرکه: یک چهارم پیمانه
  • خیارشور رنده شده: یک سوم پیمانه
  • سس مایونز: ۲ پیمانه
  • پیازچه رنده شده: ۵۰ گرم
  • مغز کرفس رنده شده: ۵۰ گرم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. ابتدا در یک کاسه سس مایونز، نمک، فلفل و سرکه را ریخته و خوب مخلوط کنید.
  2. آنگاه تخم مرغ، خیارشور، پیازچه و مغز کرفس را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا صاف و یکدست شود.

نکته: اجزای تشکیل دهنده سس باید به قدری ریز باشند که قابل تشخیص نباشند.

۷) سس پرتقال

مواد لازم:

  • آب پرتقال: ۲ لیوان
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • آب گوشت: ۱ لیوان
  • آرد گندم: ۲۵ گرم
  • پوست پرتقال رنده شده، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. کره را در ظرف لعابی مناسب بگذارید تا آب شود.
  2. آرد را در کره ریخته، مرتب هم بزنید تا کمی طلایی شود.
  3. آب گوشت و آب پرتقال را مخلوط کنید و کم کم داخل آرد سرخ شده بریزید و هم بزنید تا سس غلیظ شود.
  4. پوست پرتقال رنده شده، نمک و فلفل را اضافه کنید.
  5. بعد از چند جوش، سس را از روی حرارت بردارید.

۸) سس تند

مواد لازم:

  • زرده تخم مرغ پخته شده: ۵ عدد
  • روغن زیتون: نصف فنجان
  • فلفل: ۲ قاشق مرباخوری
  • زعفران و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. زرده های تخم مرغ را در کاسه ای بریزید و خوب هم بزنید.
  2. زعفران را در کمی آب جوش حل نموده سپس با روغن زیتون، فلفل و نمک مخلوط کرده و کم کم داخل زرده تخم مرغ بریزید.
  3. هم بزنید تا تمام مواد مخلوط شود.
  4. سس را از صافی رد کنید تا کاملاً نرم و لطیف شود.

نکته ۱: در صورت لزوم ۲ قاشق سوپ خوری سرکه یا آبلیمو به سس اضافه کنید.
نکته ۲: این سس برای مصرف با تخم مرغ پخته و سبزیجات پخته شده بهتر می باشد.

۹) سس قارچ

مواد لازم:

  • قارچ: ۲۵۰ گرم
  • کره: ۵۰ گرم
  • آب گوشت: ۱ پیمانه
  • آرد سفید: ۱ قاشق سوپ خوری
  • فلفل و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. نیمی از کره را در ظرف کوچکی بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب شود.
  2. آرد را داخل آن ریخته، کمی سرخ کنید.
  3. حرارت را کم کرده، آب گوشت را کم کم داخل آرد سرخ شده بریزید.
  4. مرتب هم بزنید تا سس کاملاً نرم شود.
  5. قارچ را بعد از تمیز کردن، خرد کردن و شستن در نیمی دیگر از کره سرخ کنید و داخل سس بریزید.
  6. نمک و فلفل را اضافه کنید.

نکته ۱: در صورت لزوم کمی ترخون سرخ شده به این سس اضافه نمایید.
نکته ۲: در صورت مصرف کنسرو قارچ، اگر قارچ ها درشت است کمی خرد کرده، داخل سس بریزید و آب کنسرو را با سس مخلوط کنید و بگذارید چند جوش بزند.

۱۰) سس اکسیر

مواد لازم:

  • ماست خامه ای: ۱ پیمانه
  • سس مایونز: ۱ پیمانه
  • پیازچه ساطوری شده: ۶ عدد
  • پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. ماست و سس را با هم مخلوط نمایید.
  2. پیازچه ساطوری شده و پودر سیر را با هم مخلوط نموده و با مواد بالا هم بزنید.
  3. نمک و فلفل را به آن اضافه نمایید.
  4. سس را به مدت ۱ ساعت درون یخچال گذاشته تا جا بیفتد.

نکته: این سس را می توانید به عنوان عصرانه همراه با بیسکویت شور میل نمایید.

۱۱) سس کاری (نوع ۱)

مواد لازم:

  • سیب: ۲ عدد
  • پیاز: ۲ عدد
  • لیمو: ۱ عدد
  • آب سبزیجات: ۱ فنجان
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر کاری: ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. روغن و آرد را در ظرفی روی حرارت ملایم گذاشته، هم بزنید.
  2. آب سبزیجات و بعد پیاز رنده کرده را اضافه نمایید، سپس هم بزنید.
  3. لیمو و سایر مواد را افزوده و مخلوط کنید و هم بزنید تا سیب بپزد.

۱۲) سس کاری (نوع ۲)

مواد لازم:

  • پیاز: ۱ عدد
  • کره: ۵۰ گرم
  • سیب: ۱ عدد
  • آرد سفید: ۵۰ گرم
  • پودر کاری: ۲۵ گرم
  • پوست پرتقال رنده شده: ۱ قاشق مرباخوری
  • سیر خرد شده: ۲ حبه
  • آب گوشت: ۳ پیمانه
  • آب گوجه فرنگی: ۲ پیمانه
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. پیاز را خرد کرده و با کره به حدی سرخ کنید که طلایی شود.
  2. آرد را افزوده و کمی سرخ نموده، پودر کاری را اضافه کنید.
  3. آب گوشت را کم کم اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
  4. آب گوجه فرنگی، سیب پوست گرفته و خرد کرده، نمک، سیر خرد شده و پوست پرتقال رنده شده را اضافه کنید.
  5. پس از اینکه سس با حرارت ملایم، ۱۵ دقیقه جوشید آن را از صافی رد کنید.

نکته ۱: این سس برای مصرف گوشت های شکار، گوساله، گوسفند، مرغ و پرنده بهتر خواهد بود.
نکته ۲: می توانید آن را با اضافه کردن یکی از گوشت های پخته شده فوق به صورت خورشت در آورید.

۱۳) سس گریبیش

مواد لازم:

  • زرده تخم مرغ: ۴ عدد
  • خردل شیرین: ۱ قاشق مرباخوری
  • روغن زیتون: یک پنجم پیمانه
  • سرکه: نصف پیمانه
  • خیارشور: ۵۰ گرم
  • جعفری خرد شده: ۱ قاشق سوپ خوری
  • ترخون خرد شده: ۱ قاشق سوپ خوری
  • کرفس خرد شده: ۱ قاشق سوپ خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. زرده های تخم مرغ را در ظرف بریزید و حل نمایید.
  2. سرکه، نمک، فلفل و خردل شیرین را با زرده تخم مرغ مخلوط نمایید.
  3. روغن زیتون را کم کم افزوده و مخلوط کنید.
  4. خیارشور را ریز ریز کرده با سبزی های خرد شده به سس اضافه کنید.

۱۴) سس گوجه فرنگی

مواد لازم:

  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ خوری
  • آرد سفید: ۲ قاشق سوپ خوری
  • کره: ۵۰ گرم
  • سرکه: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. آرد را در کره تفت دهید.
  2. رب گوجه فرنگی، سرکه، نمک و فلفل را به همراه نصف استکان آب به آن اضافه کنید.
  3. روی حرارت ملایم بگذارید تا چند جوش بزند و غلیظ شود.

۱۵) سس تارتار

مواد لازم:

  • سس مایونز: ۱ پیمانه
  • خیارشور: ۲ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • جعفری: ۱ قاشق سوپ خوری
  • ترخون: ۱ قاشق سوپ خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. خیارشور، پیاز، جعفری و ترخون را خرد کرده و مخلوط کنید و کاملاً هم بزنید.
  2. سس، نمک و فلفل را اضافه نمایید.

نکته: این سس بهترین نوع سس برای انواع سالاد سبزی است.

۱۶) سس خامه

مواد لازم:

  • شیر: ۲ فنجان
  • کره: ۱ قاشق سوپ خوری
  • آرد سفید: ۱ قاشق سوپ خوری
  • جعفری ساطوری شده: ۱۰۰ گرم
  • خامه: ۲۰۰ گرم

طرز تهیه:

  1. آرد را در کره ریخته و قبل از اینکه رنگ بیندازد شیر را در آن بریزید و خوب هم بزنید.
  2. جعفری را اضافه نموده و بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد.
  3. سپس شعله را خاموش کرده و خامه را روی آن بریزید.

۱۷) سس کچاپ با خامه

مواد لازم:

  • خامه: ۲۰۰ گرم
  • آبلیمو: ۳ قاشق سوپ خوری
  • پاپریکا: ۱ قاشق مرباخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. نمک، رب گوجه و پاپریکا را در آبلیمو حل کنید.
  2. با خامه مخلوط کنید و مصرف نمایید.

نکته: پاپریکا نوعی فلفل شیرین است.

۱۸) سس ایتالیایی

مواد لازم:

  • سرکه قرمز: یک سوم پیمانه
  • سیر له شده: ۲ حبه
  • روغن زیتون: ۱ پیمانه
  • ریحان خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • آویشن، پودر خردل، فلفل سیاه و پودر فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:

  1. تمامی ادویه ها و سبزیجات خشک را با هم مخلوط نمایید.
  2. سپس با سرکه مخلوط نموده و آنها را همراه با سیر له شده به روغن اضافه نموده و خوب هم بزنید.

نکته: سس را به مدت کوتاهی درون یخچال گذاشته تا جا بیفتد.

۱۹) سس برنز

مواد لازم:

  • کره: ۵۰ گرم
  • خامه: ۵۰ گرم
  • خردل: ۱ قاشق مرباخوری
  • آبلیمو: نصف فنجان
  • پودر سیر: ۱ قاشق مرباخوری
  • قارچ: ۱ فنجان
  • نعناع خشک: ۱ قاشق سوپ خوری
  • سس مایونز: ۱ قاشق سوپ خوری
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. کره را روی حرارت آب کرده، قارچ را خرد کرده و در آن تفت دهید.
  2. پودر سیر را به قارچ اضافه کرده و مخلوط کنید.
  3. نعناع خشک و آبلیمو را روی قارچ و سیر بریزید و ظرف را از روی حرارت بر دارید.
  4. سس مایونز، خامه و خردل را با هم مخلوط کنید.
  5. نمک را به سس اضافه نمایید.

نکته ۱: این سس با انواع گوشت های سفید، بخصوص برای گرفتن بوی ماهی و میگو به مصرف می رسد.
نکته ۲: در این سس به جای آبلیمو از سرکه هم می توانید استفاده نمایید.

۲۰) سس ماست

مواد لازم:

  • سیر: ۱ حبه
  • برگ کرفس: ۵ عدد
  • ماست: ۲ فنجان
  • پیاز: ۱ عدد
  • شکر: دو سوم قاشق مرباخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

  1. برگ کرفس، پیاز و سیر را در مخلوط کن خوب نرم کنید.
  2. ماست، شکر و نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط و یکدست شود.

نکته: این سس را با هر نوع سالاد یا غذا که مایل بودید می توانید مصرف نمایید.

شما می توانید با این سس ها، به غذاها و سالادهایتان رنگ و طعم تازه ای ببخشید.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

مقاله آموزشی «طرز تهیه ۲۰ نوع سس»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب ۷۲ دقیقه ای سالاد و سس، نوشته ی علی محمدی از انتشارات ابتکار دانش، منتشر شده در ۱۳۹۱ با شابک ۱-۰۹۳-۱۱۱-۶۰۰-۹۷۸ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

فروشگاه شارژ، محصولات مجازی و خدمات بر خط های یو

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. بخش های الزامی با * مشخص شده اند. *

*