چرا فرزندان در مهمانی ها غیر قابل کنترل می شوند؟

یکی از مشکلات بسیاری از والدین این است که کودک شان در مهمانی ها و جمع های دوستانه، رفتاری متفاوت از آنچه در خانه از او سراغ دارند انجام داده و در واقع تبدیل به موجودی غیر قابل کنترل می شوند به نحوی که انگار بدل به یک موجود دیگر می شوند.

در این مقاله شما می توانید با علت این رفتار و راهکار کنترل آن آشنا شوید.

اگر والدین در خانه رفتارهای سختگیرانه ای داشته باشند و به کودک شان اجازه حرکت و بازی و کودکی کردن ندهند، احتمالاً فرزندشان در حضور دیگران به راه های مخربی برای جلب توجه متوسل می شود از جمله جیغ زدن، تخریب کردن یا رفتارهایی که حتی برای خود والدین هم عجیب هستند، این رفتارها از کودکانی سر می زند که به دلیل سختگیری های والدین شان، در خانه محدود هستند و در حضور دیگران، می خواهند همه محدودیت ها را از بین ببرند و به نوعی رفتار والدین شان را تلافی کنند.

کار از کجا خراب شده؟

در ابتدا باید مشخص شود که چرا کودک این کار را انجام می دهد. والدین باید از خود بپرسند:

  • چرا بچه این کار را می کند؟
  • آیا او را به زور آورده اند و فرزندشان با حضور در این جمع مضطرب می شود؟
  • آیا رابطه خوبی با حاضران آن مهمانی ندارند؟
  • آیا قبل از مهمانی، با او دعوا و کج خلقی شده است؟

در این صورت احتمالاً با نشان دادن این واکنش های عصبی، به دنبال تلافی است.

شاید در روزهایی که کودک با والدینش تنها است، به دلیل اینکه می داند هر کسی مشغول کار خودش است، با خود بازی می کند و رفتار مخربی را نشان نمی دهد، اما زمانی که مهمان می آید یا او با خانواده اش به جمعی غریبه وارد می شود، در حضور دیگران مقررات را رعایت نمی کند، چرا که می داند والدین هم در حضور دیگران با او برخورد همیشگی را نمی کنند؛ و این شرایط را به عنوان فرصتی برای استقلال و نشان دادن اینکه من هم می توانم کاری انجام بدهم، تلقی می کند. فضای مهمانی، برای او فضای لجبازی است. معمولاً این بچه ها یاد گرفته اند که پدر و مادر در حضور دیگران واکنش های همیشگی را نشان نمی دهند. چنین کودکی تنها به دنبال جلب نگاه والدین است. برای او مهم نیست که این نگاه همراه با خشم باشد.

چه کار باید کرد؟

در این شرایط نباید به کودک باج داد و همچنین نباید با سختگیری بیش از حد، این تصور را در او ایجاد کرد که دیگران مانند گذشته دوستش ندارند. یادتان نرود که تحقیر کودک به خاطر اشتباهش، عزت نفس او را پایین می آورد و به شکلی اغراق شده، این احساس را در او ایجاد می کند که دیگر جایی در دل دیگران ندارند. اگر کودکان گمان کنند به عنوان بچه بد دیده می شوند، انگیزه شان را برای بچه خوب بودن از دست می دهند.

والدین نباید آنقدر خشن باشند که بچه بترسد و مشکلش را بیان نکند. بچه هایی که از والدین خجالت می کشند، قدرت ابراز وجود در مقابل آنها را ندارند و بنابراین در موقعیتی که آدم های دیگر هستند، رفتار دیگری را نشان می دهند.

اگر پدر و مادرها در برقراری ارتباط با فرزندشان موفق باشند، به چنین مشکلاتی برنخواهند خورد. چرا که بچه ها از مرجع قدرت شان حساب می برند و اگر آن مرجع بتواند رفتار درست را نشان بدهد، می تواند همیشه شاهد رفتارهای درست فرزندش باشد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا فرزندان در مهمانی ها غیر قابل کنترل می شوند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله دکتر رمینا روحی در مجله تندرستی همشهری، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا