چگونه از کودکی که دست یا پایش را گچ گرفته، مراقبت کنیم؟

شکستگی دست و پای کودکان وضعیتی سخت است. احتمالاً فرزندتان از اینکه بدن او را گچ بگیرند، خسته و کلافه می شود و بدخلقی می کند.

شما می توانید با نحوه مراقبت از کودک دست و پا شکسته خود آشنا شوید تا بایدها و نبایدهایی را در دوره نقاهت کودک رعایت کنید.

وضعیت خوابیدن
در هنگام خواب، پای شکسته او را بالا نگه دارید، بخصوص در چند روز اول. پای شکسته معمولاً متورم می شود؛ از این رو، بالاتر نگه داشتن پا نسبت به قلب باعث کاهش تورم گردیده و درد و ناراحتی کودک را کاهش می دهد. کافی است پای آسیب دیده اش را روی یک بالش بگذارید تا بالاتر از بدنش باشد.

اگر گچ دست یا پا مانع از این می شود که کودک وضعیت خود را تغییر دهد یا در یک حالت دلخواه دراز بکشد، هر چند ساعت یکبار به او کمک کنید در حالت دلخواهش قرار بگیرد تا احساس راحتی کند.

مراجعه به پزشک
علائم حاد تورم را نادیده نگیرید. اگر انگشتان دست یا پای شکسته کودک سرد است یا به رنگ آبی کم رنگ درآمده، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید یا با اورژانس تماس بگیرید. همچنین در صورتی که کودک از بی حس بودن یا سوزش انگشتانش گله دارد، به یک پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. اگر کودک قادر به تکان دادن انگشتانش نیست یا احساس گرفتگی می کند، سریعاً او را برای معاینه نزد پزشک ببرید.

چطور حمامش کنید؟
محل گچ گرفته را خشک نگه دارید. اگر می خواهید کودک را حمام کنید، با پلاستیک محل گچ را بپوشانید تا خیس نشود. اگر محل گچ گرفتگی به هر دلیلی خیس شد یا رطوبت گرفت، سریعاً آن را با استفاده از سشوار خشک کنید تا لایه بیرونی گچ از بین نرود.

مراقب پوست فرزندتان باشید.
پوست کودک را به صورت روزانه معاینه کنید. لبه های گچ را به صورت روزانه بررسی نمایید تا متوجه تاول و نشانه های التهاب شوید. اگر متوجه هر چیز غیر معمولی شُدید، سریعاً با پزشک تماس بگیرید و علت را جویا شوید.

اگر متوجه بوی بد یا هر گونه ترشح از زیر گچ شُدید، با پزشک تماس بگیرید. این امر ممکن است نتیجه یک عفونت پوستی باشد.

برای تسکین خارش پوست، از سشوار استفاده کنید. سشوار را روی حالت باد خنک گذاشته و آن را به سمت محل خارش بگیرید تا تسکین پیدا کند. هیچگاه برای خاراندن، چیزی را داخل گچ فرو نکنید. اگر خارش بیش از حد کودک را آزار می دهد، از پزشک بخواهید یک آنتی هیستامین برای کودک تجویز کند.

اگر یک چیز جالب در مورد گچ وجود داشته باشد، این است که کودک می تواند آن را به سلیقه خود تزئین کرده و یک اثر هنری خلق کند. نگران نارضایتی و کلافگی کودک تان نباشید. خیلی زود می بینید که او دوباره بازی و شیطنتش را شروع می کند.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چگونه از کودکی که دست یا پایش را گچ گرفته، مراقبت کنیم؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله وب سایت What to Expect When You’re Expecting ترجمه شده توسط مجله سیب سبز، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا