چگونه می توان یک کالیدوسکوپ ساده ساخت؟

اگر دو آئینه تخت یک شکل را با زاویه روی میز قرار دهیم و شئی را بین آنها بگذاریم، چندین تصویر از شئی تشکیل خواهد شد. هرچه زاویه بین دو آئینه را کم کنیم، تعداد تصویرها بیشتر می شود. زیاد کردن زاویه موجب کاهش تعداد تصویرها خواهد شد. حال اگر آئینه ها را بطور موازی مقابل هم قرار دهیم، بی نهایت تصویر از جسمی که بین آنها است به وجود خواهد آمد.

از این خاصیت برای ساختن کالیدوسکوپ استفاده می شود. کالیدوسکوپ نوعی وسیله نوری است که در سال 1816 میلادی توسط یک فیزیکدان اسکاتلندی به نام دیوید بروستر ابداع شد.

برای ساختن کالیدوسکوپ از سه آئینه استفاده می شود. آئینه ها به صورت مثلثی شکل با زاویه 60 درجه کنار هم در یک لوله استوانه ای شکل قرار می گیرند. یک انتهای استوانه را با کاغذ می پوشانند. انتهای دیگر استوانه را نیز پس از قرار دادن چند تکه شیشه رنگی به درون آن توسط کاغذ ضخیمی می پوشانند و روی کاغذ، سوراخی ایجاد می کنند. اگر نور چراغ قوه را از انتها به کالیدوسکوپ بتابانیم و از سوراخی که در انتهای دیگر آن قرار دارد به درون آن نگاه کنیم، طرح زیبایی را خواهیم دید. در واقع زیاد بودن تعداد تصویرها باعث به وجود آمدن این طرح زیبا می شود.

اگر کالیدوسکوپ را تکان دهیم، تکه های شیشه جابجا می شوند و طرح جدیدی به وجود می آید.

لوله هایی که برای ساختن اکثر کالیدوسکوپ ها مورد استفاده قرار می گیرند، معمولاً 25 سانتیمتر طول و 5 الی 8 سانتیمتر قطر دارند.

کالیدوسکوپ وسیله مفیدی برای طراحان است به علاوه کودکان نیز می توانند از آن به عنوان یک اسباب بازی سرگرم کننده استفاده کنند.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چگونه می توان یک کالیدوسکوپ ساده ساخت؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا