خانه / مجله / مجله چرا و چگونه؟ / تاریخ / چگونه رستوران ها به وجود آمدند؟
سایت سازان

چگونه رستوران ها به وجود آمدند؟

هر قدر که دست پخت ما در خانه خوب باشد، اغلب می خواهیم که گهگاهی به رستوران برویم؛ البته اگر از عهده مخارج آن بر آییم! این تمایل تنها به این دلیل نیست که در آنجا می توانیم غذاهای گوناگون بخوریم، بلکه به این خاطر است که از تنوع و رفتن به بیرون لذت می بریم.

مدت ها پیش از پیدایش رستوران، کافه هایی وجود داشت که محل تجمع بسیاری از افراد برای گپ زدن بود. این مکان ها نوشیدنی و شاید هم غذاهایی برای خوردن داشتند.

در لندن، نوع دیگری از این مکان ها بود که طلایه دار رستوران های امروزی بودند. در آنجا مغازه های طباخی وجود داشت. شغل عمده این مغازه ها فروختن گوشت پخته بود که مشتریان می خریدند و با خود می بردند. اما بعضی اوقات، این مغازه ها غذاهای معینی مانند آنچه که امروزه در رستوران ها مشاهده می کنیم، داشتند. این مغازه ها در حدود قرن دوازدهم در لندن متداول شدند. اولین مکانی که همه روزه در وقت معینی در آن غذا تهیه می شد کافه ای در لندن بود. در قرن پانزدهم این اماکن اغلب به صورت باشگاه غذایی در آمده بودند.

تا اواسط قرن شانزدهم، بسیاری از شهرنشینان از طبقات مختلف عادت داشتند که در خارج از منزل و در کافه ها غذا بخورند! اغلب این مکان ها غذاهای خوبی با پرداخت یک شیلینگ (شیلینگ واحد پولی است) یا کمتر در اختیار مشتریان قرار می دادند، که گاهی با نوشیدنی نیز همراه بود. بسیاری از این کافه ها مکان هایی برای دیدار افراد برجسته و مشهور شهر شده بودند. شکسپیر یکی از مشتریان دائمی یکی از این کافه ها به نام مرمید در لندن بود.

در حدود سال ۱۶۵۰ میلادی نیز قهوه خانه ها در لندن گسترش یافتند. در آنجا، قهوه، چای و شکلات و سایر نوشیدنی های رایج، وجود داشت. بعضی اوقات آنها حتی غذا نیز داشتند.

در سال ۱۷۶۵ شخصی به نام بولانگر محلی را در پاریس دایر کرد که در آنجا به مشتریان غذا و نوشیدنی های سبک داده می شد و این محل را رستوران نامید. این اولین بار بود که کلمه رستوران به کار رفت. این یک موفقیت بزرگ بود و به زودی مکان های مشابه در سرتاسر پاریس تاسیس شد. پس از آن در تمام فرانسه مکان های غذاخوری، رستوران نامیده شدند. جالب است بدانید کلمه رستوران در انگلستان تا پایان قرن نوزدهم به کار نرفت.

اولین رستورانی که در آمریکا تاسیس آن ثبت شده است، کافه لنگر آبی در فیلادلفیا بود که سال ۱۶۸۳ میلادی افتتاح شد.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.

مقاله آموزشی «چگونه رستوران ها به وجود آمدند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در ۱۳۹۱ با شابک ۸-۵۷-۵۹۵۹-۹۶۴ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

زواران

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. بخش های الزامی با * مشخص شده اند. *

*