چه عواملی در قیمت گوشی موبایل تاثیرگذار هستند؟

اگرچه اندروید یک سیستم عامل است که شرکت گوگل برای موبایل ها و تبلت ها عرضه کرده اما چون منبع باز است، در حال حاضر ده ها شرکت از این سیستم عامل استفاده می کنند و دستگاه های مبتنی بر اندروید تولید می کنند. در کنار موبایل هایی که غول های فناوری مانند سامسونگ، ال جی و… با سیستم عامل اندروید عرضه می کنند، تلفن های هوشمندِ نسبتاً ارزان اندروید از شرکت های کوچکتر نیز به سرعت در بازار جا باز کرده اند که با مبلغ معادل یک چندم قیمت گوشی های روز می توان یک گوشی نسبتاً ارزان قیمت اندروید داشت که از برنامه های مختلف پشتیبانی می کند.

در عین حال که این دستگاه های با قیمت ارزان، بی شک جالب توجه هستند اما باید از خود پرسید آیا واقعاً ارزش خرید را دارند؟

بیایید با یک مسئله بدیهی شروع کنیم. چه چیزی یک تلفن همراه را گران می کند و یک تلفن دیگر را ارزان تر؟ در اغلب مواقع این تفاوت ها بر سر چیزهای مشخصی است.

در این مقاله شما می توانید با حوزه هایی آشنا شوید که سازندگان تمایل دارند با قطع هزینه هایشان، از قیمت نهایی گوشی بکاهند.

سخت افزاری که نباید از آن غافل شد.

در اغلب مواقع تلفن های مقرون به صرفه، تجهیزات سخت افزاری پایین تری دارند یا در واقع تجهیزاتی دارند که مدتی قبل در بازار رایج بودند. این یکی از موثرترین راه ها برای کاهش هزینه است، اما این همیشه بدان معنا است که کارآیی قدری پایین تر می باشد. علاوه بر این دوربین ها هم مگاپیکسل پایین تری دارند. همچنین صفحه نمایش چگالی پیکسل کمتری دارد.

پردازنده

به خاطر بسپارید که در گوشی های ارزان تر، با پردازنده پایین تری مثل MediaTek یا شاید تراشه های قدیمی تر Snapdragon با رنج احتمالی 400 سر و کار خواهید داشت. برخی فکر می کنند می توانند یک چیز ارزان بگیرند و یک ROM در آن قرار بدهند، اما این نکته قابل ذکر است که برخی از تولیدکنندگان تراشه ها کد منبع شان را در دسترس عموم قرار نمی دهند و بنابراین امکان اینکه برای آن دستگاه ROM ساخته شود وجود ندارد. بدین ترتیب، ضرورتاً در طول چرخه حیات دستگاه باید به داشته های آن اکتفا کرد. پس پیش از تهیه دستگاه در مورد توانایی Upgrade کردن آن تحقیق کنید.

از سوی دیگر هر ساله تولیدکنندگان پردازنده، فناوری های خود را ارتقاء می دهند که به افزایش کارآیی و طول عمر باتری منجر می شود. بنابراین فناوری هر سال تغییر می کند و اینکه چیزی بودجه پایینی می خواهد لزوماً بدین معنی نیست که چیز بدی است بلکه شاید از فناوری تنها یکی دو سال قبل در آن استفاده شده باشد.

در سال های اخیر، برخی از پردازنده های Octa core شرکت MediaTek (برای مثال 6753) کیفیت بسیار خوبی دارند و با توجه به قیمت مناسب شان انتخابی عالی برای دستگاه های مقرون به صرفه و ارزان از جانب شرکت های کوچک به شمار می روند. هزینه نسبی کارآیی در چنین دستگاه هایی عموماً خیلی خوب است و بطور قابل ذکری بهتر از اغلب گوشی های ممتاز بازار است. گرچه کارآیی آنها با یکدیگر برابر نیست، اما در قیاس با قیمت ارزشش را دارد.

صفحه نمایش

صفحه نمایش هم در تلفن های با قیمت پایین تر جای بحث دارد. عموماً صفحه نمایش تلفن های مقرون به صرفه گرچه رزولوشنی به اندازه گران ترین تلفن های بازار ندارند (1080P در برابر 1440P)، اما قابل قبول هستند. کیفیت بی تردید متفاوت است اما روی دیگر سکه این است که ابعاد صفحه نمایش گوشی و تبلت معمولاً آنقدر نیست که تفاوت بارزی را حس کنید.

دوربین

اما اگر در بین شاخصه های مختلف بخواهیم دست روی یک مولفه بگذاریم که بدون تردید در تلفن های ارزان قیمت در رده پایین تری قرار می گیرد، آن چیز دوربین خواهد بود. صفحه نمایش ها معمولاً خوب هستند و تفاوت کارآیی زیاد محسوس نیست اما دوربین بخشی از تلفن های ارزان قیمت هستند که ناامیدتان می کند.

در تلفن های همراه، بحث دوربین های دیجیتال هر چقدر هم که جانبی و فرعی به نظر برسد، اما از خدا پنهان نیست از شما چه پنهان که به عنوان یکی از مهم ترین ویژگی ها توسط اغلب کاربران شناخته می شود. البته زمانی بود که تلفن های مقرون به صرفه دوربین های به شدت ضعیفی داشتند که خدا را شکر از آن دوره فاصله گرفته ایم، گرچه دوربین های فعلی شان عالی نیست. به عنوان یک نصیحت، اگر دوربین عکاسی و فیلمبرداری در گوشی برای شما یک اولویت بالا است دور تلفن های ارزان را خط بکشید.

قابلیت اعتماد و آپدیت ها

اشاره به بحث قابلیت اعتماد کمی سخت است زیرا در ارتباط با هر دستگاه می تواند فرق کند. اما می توان بطور خلاصه اینطور گفت که اگر یک گوشی مدل بالای روز دست کم دو سال برایتان کار کند، در گوشی های ارزان تر روی نصف این مدت زمان حساب کنید. البته حکمی در این رابطه صادر نمی کنیم و این احتمال همیشه وجود دارد که گوشی های ارزان تر عمری طولانی و پُر ثمر داشته باشند اما به همان اندازه هم امکان دارد بعد از یکسال اول راهی سطل زباله شوند. این تلفن ها به اندازه تلفن های گرانتر قوی نیستند. در ذهن تان به خاطر بسپارید که تولیدکنندگان آنها بالاخره باید از جایی قیمت را کاهش دهند پس خرابی سخت افزار داخلی خیلی غیر رایج نیست.

آپدیت ها نیز در موبایل های شرکت های کوچکتر مسئله ای نامطمئن هستند. معلوم نیست تلفن ارزانی که قصد خریدش را دارید اصلاً ورژن جدید اندروید را به خود خواهد دید یا خیر و اگر پاسخ مثبت است هیچ بعید نیست که آخرینش باشد. تازه اگر آپدیتی در کار باشد، بسیار با فاصله نسبت به تلفن های روز و گران قیمت وارد بازار می شود. بنابراین وقتی همه در حال دریافت اندروید 7 (یا هر نسل بعدی اندروید) هستند، برای گوشی های ارزان تر احتمالاً تازه نسل شش عرضه می شود. یکی از دلایل این است که شرکت های بزرگ یک بخش و واحد مهم برای نگهداری و پشتیبانی دارند، اما شرکت های کوچکتر که موبایل های ارزان قیمت عرضه می کنند، تمام نیروهایشان را در بخش تولید بسیج کرده اند.

اگر انتظار دارید با یک گوشی Galaxy S8 روبرو شوید احتمالاً ناامید خواهید شد. اما اگر توقع تان بالا نیست، می توان حدود 80 درصد کارآیی گوشی های درجه یک را با هزینه ای به مراتب کمتر از گوشی های مقرون به صرفه انتظار داشت.

تلفن های مقرون به صرفه در برابر سری پیشین غول های بازار

بی تردید تلفن های ارزان قیمت تر از شرکت های ناشناخته یا کمتر شناخته شده تنها راه صرفه جویی نیست. شما می توانید گوشی مد روز سال گذشته غول های فناوری را بخرید (یا حتی دو سال قبل). معمولاً با ورود گوشی های نو، قیمت گوشی سابق به میزان مشخصی پایین می آید. خوب کدام بهتر است؟ گوشی جدید ارزان یا گوشی قدیمی برند؟ پاسخ به این سوال ساده نیست مخصوصاً عطف به اینکه گوشی های مقرون به صرفه از شرکت های کوچکتر روز به روز در حال پیشرفت و توسعه هستند و تلاش می کنند با هر ترفندی که شده آخرین قابلیت ها را عرضه کنند.

برای مثال شرکت سازنده تلفن همراه Blu در آخرین سری گوشی هایش از USB C پشتیبانی می کند و شرکت Huawei از ریدرهای اثر انگشت استفاده کرده که کاملاً خوب عمل می کنند.

برای افرادی که دنبال چنین ویژگی هایی هستند، احتمالاً یک گوشی مقرون به صرفه به مثلاً مدل قبلی سامسونگ می چربد.

از نظر بروزرسانی، موبایل غول های فناوری احتمالاً بعد از دو سال کمتر آپدیت می شوند، یک تلفن جدید ارزان قیمت هم احتمالاً آپدیت نمی شود یا با تاخیر آپدیت می شود.

چه انتظاری دارید؟

اگر به جزء تماس و گفتگو، تمام چیزی که از گوشی تان انتظار دارید این است که در انتهای روز به دوست تان در یک شبکه پیام رسان پیام بفرستید و Candy Crush Saga بازی کنید، پس تقریباً هر گوشی هوشمندی انتظارات شما را برآورده می کند. اگر به فکر برند گوشی تان هستید یا اگر کارهای سنگین تری را با گوشی تان انجام می دهید، آنگاه شاید باید در مورد اینکه چه دست تان است بیشتر وسواس به خرج دهید.

در ابتدای این مقاله، این سوال را مطرح کردیم که آیا ارزشش را دارد؟ 5 سال پیش اگر چنین سوالی را از ما می کردند با قطعیت می گفتیم «البته که نه»، اما امروز از جنبه تکنولوژیکی در جایگاه بهتری قرار داریم و شرکت های کوچکتر برای خود بازار ثابتی را دست و پا کرده اند.

در حالی که غول های فناوری سعی می کنند همه چیز را درست انجام دهند و در بحث آپدیت و نگهداری وظیفه شناس تر عمل می کنند، تلفن های مقرون به صرفه شرکت های کوچکتر آرام آرام قابلیت هایشان را افزایش می دهند و به وضوح بهتر شده اند. کارآیی و قابلیت هایی که در یک گوشی ارازن ارائه می شود، در قیاس با قیمتش عالی است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چه عواملی در قیمت گوشی موبایل تاثیرگذار هستند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله مهین محضری، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا